Korting berekenen - Voorseizoen / Naseizoen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Stef Jager

Stef Jager

06/07/2011 19:36:34
Quote Anchor link
Ik maak voor een camping een reserveringssysteem en wil nu de korting uitreken voor het voor- en/of naseizoen.


Ik zou het zo doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$prijs_per_nacht
= 19.40;
$dag = strtotime($_POST['aankomstdatum']);
$vertrekdatum = strtotime($_POST['vertrekdatum']);
$begin_voorseizoen = strtotime(2011-04-01);
$einde_voorseizoen = strtotime(2011-05-01);
$begin_naseizoen = strtotime(2011-09-01);
$einde_naseizoen = strtotime(2011-10-01);

while($dag <= $vertrekdatum){

if($dag >= $begin_voorseizoen && $dag <= $einde_voorseizoen)
{

$totaalbedrag = $totaalbedrag + ($prijs_per_nacht * 0.8);
$dag = $dag + 86400;
}

elseif($dag >= $begin_naseizoen && $dag <= $einde_naseizoen)
{

$totaalbedrag = $totaalbedrag + ($prijs_per_nacht * 0.8);
$dag = $dag + 86400;
}

else
{
$totaalbedrag = $totaalbedrag + $prijs_per_nacht;
$dag = $dag + 86400;
}

}

?>


Dit werkt niet, heeft iemand een betere oplossing?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:08:31
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

06/07/2011 19:55:30
Quote Anchor link
Als je het op deze manier gaat aanpakken dan kan je er beter mee stoppen.

En aan een opmerking dat het niet werkt hebben we natuurlijk niets!! Toon aan wat er niet werkt.
 
Stef Jager

Stef Jager

06/07/2011 20:00:44
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 06/07/2011 19:55:30:
Als je het op deze manier gaat aanpakken dan kan je er beter mee stoppen.


Waarom niet?

Noppes Homeland op 06/07/2011 19:55:30:
En aan een opmerking dat het niet werkt hebben we natuurlijk niets!! Toon aan wat er niet werkt.


Als ik wist wat er fout gaat, dan kon ik het zelf wel oplossen.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

06/07/2011 20:23:01
Quote Anchor link
Moet while wel een while zijn en niet een if? en met dit script werkt het alleen voor 2011
 
Aad B

Aad B

06/07/2011 20:35:21
Quote Anchor link
Bas IJzelendoorn op 06/07/2011 20:23:01:
Moet while wel een while zijn en niet een if? en met dit script werkt het alleen voor 2011
In het while loopje test hij per dag of de dag binnen of buiten de korting periode valt.
 
Stef Jager

Stef Jager

08/07/2011 16:44:36
Quote Anchor link
Heeft iemand een idee?
 
Maikel  B

Maikel B

08/07/2011 16:51:14
Quote Anchor link
wat werkt er niet dan?
foutmeldingen?
leeg scherm?
berekeningen kloppen niet?
geen php geinstalleerd?

kortom: Geef meer informatie
 
Stef Jager

Stef Jager

08/07/2011 16:52:18
Quote Anchor link
De berekeningen kloppen niet
 
- SanThe -

- SanThe -

08/07/2011 17:04:38
Quote Anchor link
strtotime(2011-04-01);

Dit is STRINGtotime. Jij hebt geen string. Jij hebt 2011-04-01 en dat is 2006. En daar ga jij een tijd van maken. Tja, dat geeft vast vreemde resultaten.

Je bedoelt waarschijnlijk dit: strtotime('2011-04-01');
Gewijzigd op 08/07/2011 17:05:05 door - SanThe -
 
Stef Jager

Stef Jager

08/07/2011 17:13:32
Quote Anchor link
Oh, bedankt

Toevoeging op 08/07/2011 17:19:56:

Bedankt, het werkt nu
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.