Krijg functie niet werkend

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ferdi R

Ferdi R

17/05/2016 21:33:16
Quote Anchor link
Ik heb al gemerkt dat jQuery ander is dan php, vooral met waar je iets plaatst.
ik maak een deck met kaarten voor een memory spel en wil het daarna delen, 9 kaarten dan clonen en de 18 kaarten schudden.

Dit is de code om te testen wat al niet werkt, wat doe ik fout.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
$(document).ready(function(){


    kaarten = deck();
    kaarten = delen(kaarten);

});

function deck() {
    //var kaarten = [];
    
    $.getJSON('scripts/deck.php', function(data) {
      var kaarten = [];
      $.each(data, function(key, val) {
        kaarten.push('<div class="kaart" top="2%" left="2%" id="kaart-'+key+'" data-val="'+val['face']+'" data-suit="'+val['suit']+'" data-flip="down"><span class="itop">'+val['face']+'&'+val['suit']+';</span><span class="ibottom">'+val['face']+'&'+val['suit']+';</span></div>');
      });
      return kaarten;
      //$('#game-content').append(kaarten);
    });
    //return kaarten;
    //$('#game-content').append(kaarten);
}

function delen(kaarten) {

    for (var i = 0; i < 9; i++) {
        
        $('#game-content').append(kaarten[i]);
    }

    
}



Hele code waarmee ik aan het prutsen ben.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
$(document).ready(function(){


    kaarten = deck();
    kaarten = delen(kaarten);

});

function deck() {
    //var kaarten = [];
    
    $.getJSON('scripts/deck.php', function(data) {
      var kaarten = [];
      $.each(data, function(key, val) {
        kaarten.push('<div class="kaart" top="2%" left="2%" id="kaart-'+key+'" data-val="'+val['face']+'" data-suit="'+val['suit']+'" data-flip="down"><span class="itop">'+val['face']+'&'+val['suit']+';</span><span class="ibottom">'+val['face']+'&'+val['suit']+';</span></div>');
      });
      return kaarten;
      //$('#game-content').append(kaarten);
    });
    //return kaarten;
    //$('#game-content').append(kaarten);
}

function delen(kaarten) {
    
    kaarten = schudden(kaarten);
    var negenkaarten = '';
    // 9 kaarten ophalen en clonen
    for (var i = 0; i < 9; i++) {
        
        negenkaarten = kaarten[i];
    }
    var clone = negenkaarten.slice(0);
    achttienkaarten = $.merge( $.merge( [], negenkaarten), clone);
    kaarten = schudden(achttienkaarten);
    //return kaarten;
    $('#game-content').append(kaarten);
}


function schudden(kaarten){
    for(var j, x, i = kaarten.length; i; j = Math.floor(Math.random() * i), x = kaarten[--i], kaarten[i] = kaarten[j], kaarten[j] = x);
    return kaarten;
}
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:25:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/05/2016 22:19:29
Quote Anchor link
Wat werkt er niet aan, en wat gebeurt er?
 
Ferdi R

Ferdi R

17/05/2016 23:51:48
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld in de bovenste code, als ik $('#game-content').append(kaarten); in de functie deck() heb staan dan worden de kaarten toegevoegt in de div game-content, maar via de functie delen() werkt het niet.
 
Artur Kupczak

Artur Kupczak

18/05/2016 09:21:45
Quote Anchor link
Hallo, doe aub console.log($('#game-content')) en console.log(kaarten) in niet werkende functie, laat me de uitkomst zien.
 
Randy vsf

Randy vsf

18/05/2016 09:36:35
Quote Anchor link
Verschijnen er geen foutmeldingen in de console?
 
Ferdi R

Ferdi R

18/05/2016 13:21:51
Quote Anchor link
met console.log(kaarten) krijg ik de melding undefined
 
Randy vsf

Randy vsf

18/05/2016 15:16:05
Quote Anchor link
Waar heb je die console.log() gezet?
Het clonen gaat niet zo lekker bij je.

Hier een verkorte versie van je delen functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
function delen(kaarten) {
    kaarten = kaarten.concat(kaarten.slice());
    kaarten = schudden(kaarten);
    return kaarten;
}
Gewijzigd op 18/05/2016 15:16:30 door Randy vsf
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/05/2016 15:47:48
Quote Anchor link
Dit gaat dus om het spel "memory"?

Wat ik zou doen is een object Memory maken, waar functies (methoden) aanhangen die relevant zijn voor het spel:
- het starten van een nieuw(e) spel(ronde)
- het instellen van het aantal deelnemers
- het afhandelen van "beurten" (specifiek, het omdraaien van twee kaarten)
- beëindiging van het spel en bepalen van winnaar
- tekenen van het spelbord en eventuele animaties voor het omdraaien van kaarten

Het schudden van de kaarten is iets wat aan de serverzijde gedaan kan worden, je hoeft dan enkel het geschudde deck op te halen als je een nieuw spel start (EDIT: of zelfs enkel de "afbeelding" van de omgedraaide kaart, hiermee houd je alle kaart-informatie aan de serverzijde).

Misschien is het een goede oefening om eerst eens abstract te modelleren wat dit functioneel zou moeten doen? Ik denk dat dan de technische uitwerking hier soepeler uit voortvloeit.

Het feit dat je undefined meldingen krijgt komt waarschijnlijk omdat je binnen een scope (geldigheidsdomein van een variabele) waar "kaarten" niet bestaat deze probeert op te vragen. Met het plaatsen van "var" voor een variabele veranker je de variabele in die scope. Vervolgens is die variabele in die, en alle onderliggende scopes, toegankelijk.
Gewijzigd op 18/05/2016 15:49:01 door Thomas van den Heuvel
 
Ferdi R

Ferdi R

18/05/2016 19:38:01
Quote Anchor link
Dit werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<p id="demo"></p>

<script>
autonaam = myFunction();
document.getElementById("demo").innerHTML ="The type of carName is " + autonaam;

function myFunction() {
    var carName = "Volvo";
    return carName;
}
</script>



Dan zou dit toch ook moeten werken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$(document).ready(function(){


    kaarten = deck();
    $('#game-content').append(kaarten);

});

function deck() {

    $.getJSON('scripts/deck.php', function(data) {
        var kaarten = [];
        $.each(data, function(key, val) {
            kaarten.push('<div class="kaart" top="2%" left="2%" id="kaart-'+key+'" data-val="'+val['face']+'" data-suit="'+val['suit']+'" data-flip="down"><span class="itop">'+val['face']+'&'+val['suit']+';</span><span class="ibottom">'+val['face']+'&'+val['suit']+';</span></div>');
        });
        return kaarten;
        
    });
}
 
Randy vsf

Randy vsf

18/05/2016 20:27:36
Quote Anchor link
Zit er geen fout in je serverside code?
Oudere versie van jquery?
Gewijzigd op 18/05/2016 20:30:41 door Randy vsf
 
Ferdi R

Ferdi R

18/05/2016 21:31:52
Quote Anchor link
Dat werkt goed,

ik weet nu waar het aan ligt, ik kom niet uit de functie getJSON()

Dit werkt niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
$(document).ready(function(){


    deck();

});

function deck() {
    var kaarten = [];
    $.getJSON('scripts/deck.php?spel=memory', function(data) {
        
        $.each(data, function(key, val) {
            kaarten.push('<div class="kaart" top="2%" left="2%" id="kaart-'+key+'" data-val="'+val['face']+'" data-suit="'+val['suit']+'" data-flip="down"><span class="itop">'+val['face']+'&'+val['suit']+';</span><span class="ibottom">'+val['face']+'&'+val['suit']+';</span></div>');
        });
        
    });
    $('#game-content').append(kaarten);
}


Dit werkt wel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
$(document).ready(function(){


    deck();

});

function deck() {
    var kaarten = [];
    $.getJSON('scripts/deck.php?spel=memory', function(data) {
        
        $.each(data, function(key, val) {
            kaarten.push('<div class="kaart" top="2%" left="2%" id="kaart-'+key+'" data-val="'+val['face']+'" data-suit="'+val['suit']+'" data-flip="down"><span class="itop">'+val['face']+'&'+val['suit']+';</span><span class="ibottom">'+val['face']+'&'+val['suit']+';</span></div>');
        });
        $('#game-content').append(kaarten);
    });
    
}



En zodra ik met return wil werken werk het weer niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
$(document).ready(function(){


    kaarten = deck();
        $('#game-content').append(kaarten);
});

function deck() {
    var kaarten = [];
    $.getJSON('scripts/deck.php?spel=memory', function(data) {
        
        $.each(data, function(key, val) {
            kaarten.push('<div class="kaart" top="2%" left="2%" id="kaart-'+key+'" data-val="'+val['face']+'" data-suit="'+val['suit']+'" data-flip="down"><span class="itop">'+val['face']+'&'+val['suit']+';</span><span class="ibottom">'+val['face']+'&'+val['suit']+';</span></div>');
        });
        return kaarten;
    });
    
}
Gewijzigd op 18/05/2016 21:34:19 door Ferdi R
 
Randy vsf

Randy vsf

19/05/2016 00:06:15
Quote Anchor link
In het eerste stuk vul je game-content al voor de getjson functie klaar is.
In het tweede stuk vul je die pas als de getjson klaar is, en dat is wat je moet hebben.

Je kan gebruik maken van jquery ajaxStop. En in die functie pas append(kaarten) zetten. AjaxStop wordt pas getriggerd als alle Ajax events op de page klaar zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.