Krijg geen scrolbar te zien door css

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

06/02/2012 17:24:26
Quote Anchor link
Ik ben bezig met het maken van een foto site.KLIK
Maar als ik de scrollbar nodig heb zie ik deze niet.
In de style.css heb ik al van alles geprobeert, maar ik krijg het niet voor elkaar.
Het is de bedoeling dat als die nodig is, de scrollbar in het maincontent verschijnd.

Dit is mijn css.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
<?php
A:link { color:#000001; text-decoration: none;  }
A:visited { color:#000002; text-decoration: none;  }
A:hover { color:#fff; text-decoration: none; }
A:active { color:#000003; text-decoration: none;  }

body{
margin: 0;
padding: 0;
border: 0;
overflow: hidden;
height: 100%;
max-height: 100%;
background: #c4c4c4;
}

#framecontentLeft, #framecontentRight{
position: absolute;
top: 0;
left: 0;
width: 200px;
height: 100%;
overflow: hidden;
background-color: #000004;
color: #fff;
}

#framecontentRight{
left: auto;
right: 0;
width: 200px;
overflow: hidden;
background-color: #000005;
color: #fff;
text-align:right;
}


#foto{
margin-left: 30px;
}


#boxl{
margin: 15px;
width: 150px;
left: 25px;
background: #c4c4c4;
color: #000002;
}

#boxr{
margin-left: 35px;
width: 150px;
left: 25px;
background: #c4c4c4;
color: #000003;
}

#content{
position: fixed;
height: 150px;
top: 0;
left: 200px;
right: 200px;
overflow: auto;
background: #000006;
color: #fff;
}

#maincontent{
top: 150px;
position: fixed;
left: 200px;
right: 200px;
overflow: auto;
color: #000;
}

.
innertube{
margin: 15px;
}

*
html body{
padding: 0 200px 0 200px;
}

*
html #maincontent{
height: 100%;
width: 100%;
background: #c4c4c4;
}
?>
Gewijzigd op 06/02/2012 17:44:38 door Arthur Heijmen
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 13:46:13
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/02/2012 17:56:59
Quote Anchor link
overflow: auto;

maar dan moet je wel de height een waarde geven (bv een aantal px, of een %)
 
Jeroen VD

Jeroen VD

06/02/2012 18:08:25
Quote Anchor link
en zitten in je echte css ook de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
tags?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

06/02/2012 18:30:18
Quote Anchor link
Je kunt beter gaan werken met float: left; zodat je niet hoeft te klooien met posision: absolute; waardoor je dit soort problemen krijgt.

#maincontent word namelijk nu net zolang als hij moet. Hier krijg je dus nooit een scrollbalk op (tenzij je met een vaste waarde werkt). Omdat hij position: fixed; heeft merkt de browser niet op dat hij groter is als de browser waardoor je geen scrollbar krijgt.
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

06/02/2012 18:54:01
Quote Anchor link
Jeroen vd op 06/02/2012 18:08:25:
en zitten in je echte css ook de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
tags?

Nee hoor, dit is om het te laten zien



Toevoeging op 06/02/2012 19:10:04:

Kris Peeters op 06/02/2012 17:56:59:
overflow: auto;

maar dan moet je wel de height een waarde geven (bv een aantal px, of een %)

Ja dit is het geen wat ik bedoel.
Als ik op mijn laptop kijk, heb ik de scrollbar en als ik op het grote scherm kijk zie ik geen scrollbar.

Bedankt kris.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.