krijg mijn output niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart niethenk

bart niethenk

18/11/2009 17:12:00
Quote Anchor link
hallo iedereen ik ben bezig met een testje voor mijzelf
ik wil een soort piramide maken maar ik krijg mijn output maar niet goed :S

source:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$start
= $_GET['start'];
$whitespace = '';
for($i=0;$i<=$start;$i++){
    if($i == 0){
        echo $i.'<br/>';
    }
else{
        for($j=0;$j<$i;$j++){
            $whitespace .= '_';
        }

        echo $i . $whitespace . $i .'<br/>'."\n\r";
    }
    
}

?>


output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
O
1_1
2___2
3______3
4__________4
5_______________5

hij doet er vanaf 1 steeds 1 '_' teveel bij.

iemand een idee?

want ik wil me output graag zo krijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
O
1_1
2__2
3___3
4____4
5_____5

het getal staat dus gelijk aan het aantal '_'.
hoe kan ik dit bereiken?


edit: waarom haalt dit forum mijn '0' weg?

edit : maar even van de '0' een Capital O van gemaakt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bart niethenk
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:30:35
 

18/11/2009 17:14:00
Quote Anchor link
Regel vier naar regel zes verplaatsen zou ik sowieso doen is het antwoord.
(En het is bereiken, niet berijken. Met Opera krijg je mooie rode lijntjes onder je tekst als je wat verkeerd tikt.)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Bart niethenk

bart niethenk

18/11/2009 17:16:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 18.11.2009 17:14:
Regel vier naar regel zes verplaatsen zou ik sowieso doen is het antwoord.
(En het is bereiken, niet berijken. Met Opera krijg je mooie rode lijntjes onder je tekst als je wat verkeerd tikt.)



thanks karl dat was hem :D

waarom gebeurde dat nou?
heel raar
 
Bartx

Bartx

18/11/2009 17:18:00
Quote Anchor link
Dit werkt trouwens wat sneller:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$aantal
= 10;
for($x = 1; $x <=10; $x++) {
 echo $x.str_repeat("_", $x).$x."\n\r";
}

?>

http://codepad.org/KwwRtbHH

Leuke naam heb je trouwens ;)
 
Bart niethenk

bart niethenk

18/11/2009 17:19:00
Quote Anchor link
Bart schreef op 18.11.2009 17:18:
Dit werkt trouwens wat sneller:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$aantal
= 10;
for($x = 1; $x <=10; $x++) {
 echo $x.str_repeat("_", $x).$x."\n\r";
}

?>

http://codepad.org/KwwRtbHH

Leuke naam heb je trouwens ;)


Hey jij ook :D

heeft iemand hier een idee hoe ik meerdere spaces kan krijgen dus dat '_' , ' ' wordt.
want html wil niet meer dan 1 space hebben blijkbaar :S
 
Bartx

Bartx

18/11/2009 17:20:00
Quote Anchor link
Gebruik dan &nbsp; :D
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$aantal
= 10;
for($x = 1; $x <=10; $x++) {
 echo $x.str_repeat("&nbsp;", $x).$x."\n\r";
}

?>
 
Bart niethenk

bart niethenk

18/11/2009 17:22:00
Quote Anchor link
Bart schreef op 18.11.2009 17:20:
Gebruik dan &nbsp; :D
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$aantal
= 10;
for($x = 1; $x <=10; $x++) {
 echo $x.str_repeat("&nbsp;", $x).$x."\n\r";
}

?>


oyah dat was hem thanks ;D
/facepalm
 
Koen

koen

18/11/2009 17:24:00
Quote Anchor link
bart vs bart :P
 
Bart niethenk

bart niethenk

18/11/2009 17:27:00
Quote Anchor link
koen schreef op 18.11.2009 17:24:
bart vs bart :P


straks denken de mods nog dat ik zit te triple posten of ik weet niet wat XD
 
Koen

koen

18/11/2009 17:28:00
Quote Anchor link
@bart,
ze zullen het verschil wel zien tussen 48 en 5 posts ;)
 
Bartx

Bartx

18/11/2009 17:37:00
Quote Anchor link
Als het goed is heet ik nu geen bart meer :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.