Krijg variabele niet in ajax

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pjotr Bee

Pjotr Bee

17/09/2013 12:44:12
Quote Anchor link
Al uren bezig om op te lossen, maar ik zie het niet.
Ik heb vanuit een modal form een variabele cnaam die met muisklik naar de server moet voor een sql-update.
Het lukt mij niet om de variabele in ajax te krijgen !
Ik test dit met de success: en error: functie.
Als resultaat krijg ik: failure[object Object] Status: error.
Wat doe ik fout ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
$('#modal-submit-cred').on('click', function(e)
{
    e.preventDefault();

    var cnaam = $(".modal-body #cnaam").val();
    alert("Cnaam:"+ cnaam);  // Dit geeft een goede waarde !

    $.ajax({
        url: 'ajaxtest.php',
        type: "post",
        data: cnaam,
        success: function(data, status){
            alert("success" + data + "\nStatus: " + status);
        },
        error:function(data, status){
            alert("failure" + data + "\nStatus: " + status);
        }
    });
    $('#modal-form').submit();
});


ajaxtest.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo("In ajax post: ".$_POST['cnaam']);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:50:30
 
N K

N K

17/09/2013 13:46:44
Quote Anchor link
Een gokje.
Is cnaam een object?
Als deze als een string wordt weggeschreven dan krijg je [object Object].

En als je dit doet?
var cnaam = $("#cnaam").val();
Gewijzigd op 17/09/2013 13:50:44 door N K
 
- Roland -

- Roland -

17/09/2013 15:16:32
Quote Anchor link
data:{ cnaam : cnaam } ,
 
Pjotr Bee

Pjotr Bee

19/09/2013 12:52:27
Quote Anchor link
Dank voor jullie hulp. Reden blijkt het statement te zijn dat erna komt:
$('#modal-form').submit();
Als ik dat weghaal, dan krijg ik wel de goede echo terug.
Gewijzigd op 19/09/2013 13:20:14 door Pjotr Bee
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.