Laat jquery op file extensie controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jop B

Jop B

21/06/2016 12:04:16
Quote Anchor link
Beste Leden,


Ik loop even helemaal vast op het controleren van de file extensie.

Ik krijg steeds return false terug op een of andere manier.
//snelle HTML gemaakt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type="file" id="file_field">
<div class="send">Verzend</div>


//Jquery code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
$(".send").click(function(e){
var checkfile = $('#file_field').val();
if (validateFile(checkfile)) {
alert ("good");
}else{
alert ("wrong");
e.preventDefault();
}


});

//filter karakters email
function validateFile(checkfile) {
    var filter = /([^s]+(?=.(jpg|gif|png)).2)/gm;
    if (filter.test(checkfile)) {
        return true;
    }
    else {
        return false;
    }
    }



Iemand een idee?


Gr. Jop
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:09:33
 
Inter Kode

Inter Kode

21/06/2016 12:26:46
Quote Anchor link
var file = $('#file').prop('files')[0];
var extension = file['name'].replace(/^.*\./, '');
if (extension != 'txt') {
alert('Only text files are allowed (.txt).');
return false;
}

Werkt prima :-)
 
Jop B

Jop B

21/06/2016 12:39:00
Quote Anchor link
@Inter Kode
Dit is alleen een txt file, wat mist er in mijn code dat jquery ziet dat het een file is en deze vergelijkt?
Ik denk dat het probleem in de variabele zit, ik heb daar .val() gebruikt maar er is helemaal geen value aanwezig.
Er moet dus iets staan dat het om een file gaat, maar wat?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/06/2016 13:33:57
Quote Anchor link
Uploadvelden zijn deels het domein van het OS/de browser geloof ik? Daar kom je dus niet zo makkelijk aan. Daarnaast kun je dit soort controles makkelijk omzeilen door JavaScript uit te schakelen.

Ik zou eerder inzetten op een serverside oplossing.

De vraag is ook, wat probeer je uiteindelijk te bereiken? Dat er enkel afbeeldingen (van een zeker type) worden geupload? Dan zou ik daar op controleren. En niet via extensie, want dat is een slechte graadmeter.

Wanneer ik blaat.txt hernoem naar blaat.jpg dan upload elke (?) browser dat vrolijk als image/jpeg. Je zult zo'n bestand dus net wat verder aan de tand moeten voelen dan enkel de extensie. Bijvoorbeeld met getimagesize() ofzo. Als deze false retourneert weet je in ieder geval vrij zeker dat je niet met een afbeelding van doen hebt.
 
Jop B

Jop B

21/06/2016 19:08:27
Quote Anchor link
@thomas,

Dank voor de heldere reactie :)
Wat ik wil bereiken is dat jquery voordat er gepost word al een tip geeft over de extentie.
Bij de text input heb ik mijn tooltips helemaal klaar alleen met deze input "type file" wil het niet lukken.

Wat zou een oplossing kunnen zijn zodat er een true false ontstaat?
Het gaat om jpg, png, tiff en gif.
De eind controle komt later bij de submit ;)

Gr. Jop
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/06/2016 15:11:36
Quote Anchor link
Volgens mij kun je dit in native JavaScript oplossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function hasAllowedExtension(file, extensions) {
    return extensions.indexOf(file.split('.').pop()) > -1;
}

Aanroep:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if (hasAllowedExtension('whatever.txt', ['jpg', 'png', 'gif'])) {
    // ok
} else {
    // nok
}

Overigens vindt IE een div als submitbutton niet leuk. Beter is wellicht een button-tag met type="submit".

NB: is case sensitive, maar je kunt de lijst van extensies natuurlijk altijd uitbreiden (of ergens een "strtolower" ding tussenfrommelen).
Gewijzigd op 22/06/2016 15:32:04 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.