laatst aangemaakt id

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Andy V

Andy V

22/10/2012 14:07:37
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 22/10/2012 13:51:50:
Niet zo handig om mysql_inser_id() te gebruiken in combinatie met mysqli ;-)
En als je maar één query erachter hebt waarom? mysql_insert_id() voert op de achtergrond ook gewoon die SELECT LAST_INSERT_ID() uit.


ja zeg, doe ff moeilijk, zet er dan gewoon: mysqli_insert_id() ?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 07:06:40
 
Francoi gckx

Francoi gckx

22/10/2012 14:20:10
Quote Anchor link
mysqli_insert_id() expects exactly 1 parameter,

moet ik dan $stmt als parameter geven ?
 
Andy V

Andy V

22/10/2012 14:26:54
Quote Anchor link
dat hoeft niet, volgens mij kan je ook wel de OOP gebruiken: $mysqli::insert_id;

ineens ken je al heel wat functies om de laatste insert id op te vragen

http://php.net/manual/en/mysqli.insert-id.php
Gewijzigd op 22/10/2012 14:29:38 door Andy V
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

22/10/2012 14:28:48
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 22/10/2012 13:32:59:
Je kunt geen SQL functie aan een parameter binden, en dat is ook helemaal niet nodig, want dat gegeven is op de db server. Dus hoef je ookn geen preps te gebruiken en kan je dus de query gewoon uitvoeren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$res
= $mysqli->query("UPDATE members SET cvid = LAST_INSERT_ID() WHERE username = '" . $usrname . "'");
?>

Ben ik degene die moeilijk doet ?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

22/10/2012 14:40:11
Quote Anchor link
@Ger van Steenderen volgens mij pakt hij LAST_INSERT_ID() niet de query doet het wel want als ik
cvid = 5 doe update hij wel
Gewijzigd op 22/10/2012 14:42:02 door Francoi gckx
 
Andy V

Andy V

22/10/2012 14:44:47
Quote Anchor link
Zou normaal wel moeten werken ..
Gewijzigd op 22/10/2012 14:45:10 door Andy V
 
Francoi gckx

Francoi gckx

22/10/2012 14:49:36
Quote Anchor link
@andy $insertId = $mysqli->insert_id;
echo $insertId; DOET HET

maar in bind_param niet volgens mij

krijg ik:

Warning: mysqli_stmt::bind_param() [mysqli-stmt.bind-param]: Couldn't fetch mysqli_stmt in
 
Andy V

Andy V

22/10/2012 14:49:41
Quote Anchor link
probeer dit eens
$res = $mysqli->query("UPDATE members SET cvid = ".$mysqli->insert_id." WHERE username = '" . $usrname . "'");


Toevoeging op 22/10/2012 14:51:08:

Francoi gckx op 22/10/2012 14:49:36:
@andy $insertId = $mysqli->insert_id;
echo $insertId; DOET HET

maar in bind_param niet volgens mij

krijg ik:

Warning: mysqli_stmt::bind_param() [mysqli-stmt.bind-param]: Couldn't fetch mysqli_stmt in


als dat werkt moet bovenste query in deze post ook wel werken
 
Francoi gckx

Francoi gckx

22/10/2012 14:53:53
Quote Anchor link
Heel erg bedankt Andy V en Ger de combinatie van jullie antwoorden hebben geholpen


$res = $mysqli->query("UPDATE members SET cvid = ".$insertId." WHERE username = '" . $usrname . "'"); WERKT!
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.