Laatste 12 maanden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

31/08/2010 02:10:34
Quote Anchor link
Hallo, ik maak een script dat de stats van een website bijhoudt. Ik wil de stats van de laatste 12 maanden tonen. Dat werkte perfect tot op vandaag, 31 augustus.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$i
= 0;
while($i<=12){
    echo '
    <tr bordercolor="#0099CC">
      <td width="105" align="left">'
.getnlmonth(date("F Y",  mktime(0, 0, 0, date("m") - $i, date("d"), date("Y")))).'</td>
      <td width="105" align="right">'
.getstats2(date("m-Y",  mktime(0, 0, 0, date("m") - $i, date("d"), date("Y")))).'</td>
    </tr>'
;
    $i++;
}

?>



getnlmonth() is een functie om de maanden in het nederlands om te zetten en getstats2() haalt stats uit de database.
Het is nu eigenlijk die tijd die ik in orde moet krijgen. Ik krijg ni de laatste 12 maanden, maar dit:

Laatste 12 maanden
augustus 2010 3 (31)
juli 2010 0 (0)
juli 2010 0 (0)
mei 2010 0 (0)
mei 2010 0 (0)
maart 2010 0 (0)
maart 2010 0 (0)
januari 2010 0 (0)
december 2009 0 (0)
december 2009 0 (0)
oktober 2009 1 (456)
oktober 2009 1 (456)
augustus 2009 0 (0)

Dit is een probleem dat zich alleen zal voordoen op de 31e van een maand. Morgen is dit probleem er niet meer, maar ik wil het wel opgelost krijgen...
Hoe los ik dit op?
Ruben
Gewijzigd op 31/08/2010 02:13:13 door Ruben Vanhoeyveld
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:30:58
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/08/2010 08:55:45
Quote Anchor link
Laat het rekenen met data en tijden over aan de database, ga dat niet in PHP doen. Om records van de laatste 12 maanden op te halen, gebruik je een query met bijvoorbeelde de volgende WHERE clausule:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE datum > CURRENT_DATE - INTERVAL 12 MONTH

Uiteraard zou je het interval variabel kunnen maken waardoor je eenvoudig andere gegevens op kunt halen...
 
Erik Rijk

Erik Rijk

31/08/2010 09:45:55
Quote Anchor link
@ Blanche,

Als je 300,000 records hebt, en je wilt alleen de records terugkrijgen die binnen de juiste datum vallen en je gaat dat via SQL uitrekeken, is dat niet erg traag? aangezien de rekensom voor elk record wordt gedaan?
Kan je dan niet beter alles ophalen en met php gaan filteren? Ik heb het zelf nooit getest, maar ik heb het vermoeden dat SQL deze strijd verliest.
 
Chris -

Chris -

31/08/2010 09:56:15
Quote Anchor link
In theorie is SQL altijd sneller dan PHP Erik ;-) Als je het met PHP gaat doen, dan moet je eerst de data ophalen, verwerken, en dan pas uitrekenen in PHP. Met SQL sla je de laatste stap over :-)
 
TJVB tvb

TJVB tvb

31/08/2010 09:58:52
Quote Anchor link
Wat Erik bedoelt is dat je nu elke keer de som CURRENT_DATE - INTERVAL 12 MONTH doet.
Je zou moeten uitzoeken of dat inderdaad het geval is of dat je database hier slim mee om gaat. Anders kan het verstandig zijn om het tijdstip in PHP te berekenen en dat mee te geven in je query.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

31/08/2010 10:57:32
Quote Anchor link
Ik heb het slecht verwoord, maar dat is inderdaad wat ik bedoel TJVB :)
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

31/08/2010 11:29:57
Quote Anchor link
euhm.. hallo iedereen...

Ik wil eigenlijk gewoon de laatste twaalf maanden in woorden, zoals het voorbeeld dat ik onderaan in mijn post zette. Dat moet lukken met PHP, maar hoe?

EDIT

Ik heb nog wat verder gezocht en vond dit iets dat werkt (zie 2e deel). Maar als ik dat inplant in mijn code in het tabelletje, werkt het niet meer... wat gaat er fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$month
= date('m')+1;
$year = date('y');
for ($i=1; $i<=12; $i++)
{

    echo '
    <tr bordercolor="#0099CC">
        <td width="105" align="left">'
.getnlmonth(date('F Y', mktime(0,0,0,$month--,0,$year))).'</td>
        <td width="105" align="right">'
.getstats2(date('m-Y', mktime(0,0,0,$month--,0,$year))).'</td>
    </tr>'
;
}

              
?>

dat geeft:

Laatste 12 maand
augustus 2010 0
juni 2010 0
april 2010 0
februari 2010 0
december 2009 0
oktober 2009 0
augustus 2009 0
juni 2009 0
april 2009 0
februari 2009 0
december 2008 0
oktober 2008 0

het valt me op dat ik maar 6 maanden per jaar krijg, en het dus ergens telkens een amand overslaat.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$month
= date('m')+1;
$year = date('y');
for ($i=1; $i<=12; $i++)
{

    echo date('M-y',mktime(0,0,0,$month--,0,$year));
}

?>


Terwijl ik hier dit krijg:

Aug-10Jul-10Jun-10May-10Apr-10Mar-10Feb-10Jan-10Dec-09Nov-09Oct-09Sep-09

Wat dus exact is wat ik nodig heb. Waar zit het verschil??? In mijn gebruikte function getnlmonth() zit geen probleem. Als ik die weghaal, blijft het probleem.


Extra EDIT:

Ik gebruikte twee keer $month--
Vandaar de sprong...

Bedankt allemaal =D
Gewijzigd op 31/08/2010 12:00:44 door Ruben Vanhoeyveld
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.