Laatste 5 Vragen...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels

Niels

27/07/2004 20:33:00
Quote Anchor link
Hoi,,

Ik heb een vraag..
Ik maak dbConnectie aan om daat vandaan mijn laatste 5 vragen op te halen,, die mensen in mijn Forum hebben gezet op speciaal plekje..
Nou wil ik dat hij die onder elkaar laat zien,, en dat hij die met de tijd laat zien,, maar volgens mij moet hij het normaal gesproken zo doen..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
            
            require("includes/database.php");

            setlocale (LC_TIME, 'nl_NL');  
            setlocale (LC_TIME, 'Dutch');  

            $Vragenquery = mysql_query("SELECT * FROM Vragen ORDER BY id DESC LIMIT 0, 5");  
            while($VragenLijst = mysql_fetch_object($Vragenquery)) {    

                 $Tijd = $VragenLijst->Datum;
                 $ID = $VragenLijst->ID;  
                 $Naam = $VragenLijst->Titel;
                  
                 $Tijd = strftime("%H:%M", $Tijd);  

                 if (strlen($Naam) > 15) {  
                 $Titel = substr($Naam,0,15)."...";  
                 }
  

                echo "<tr><td>[ ".$Tijd." ]</td><td><a href=\"vragen.php?showvraag=".$ID."\" title=\"".$Naam."\" target=\"_blank\">".$Titel."</a></td></tr>";  

            }
?>


Alleen ik krijg een fout melding en dat is...

Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/sulfer.mellor.nl/index.php on line 114

En lijn 114 is :

while($VragenLijst = mysql_fetch_object($Vragenquery)) {

Alvast Bedankt..
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:30:18
 
Rick

Rick

27/07/2004 20:47:00
Quote Anchor link
$Vragenquery = mysql_query("SELECT * FROM Vragen ORDER BY id DESC LIMIT 0, 5");

veranderen naar
$Vragenquery = mysql_query("SELECT * FROM Vragen ORDER BY id DESC LIMIT 0, 5") or die(mysql_error());
 

27/07/2004 20:48:00
Quote Anchor link
Je result van je query is leeg...je moet daar ff naar kijken. Dat was bij mij de oorzaak ooit......
 

27/07/2004 20:51:00
Quote Anchor link
kijk of er wel een referentie is gemaakt naar het object.....

if ( !empty( $VragenQuery ) ) {
}
else {
}

of controleer het aantal records dat je terug krijgt

if ( mysql_num_rows( $VragenQuery ) > 0 ) {
}
else {
}
 
Niels

Niels

27/07/2004 20:58:00
Quote Anchor link
Neej dat was het helemaal niet :P., Ik ging voor de gein effe in me database connectie pagina kijken,, en daar had ik de bij databasenaam de naam van mijn tabel ingevuld :S :$:$:$ N00b actie :D...
Heb al veranderd en hij doet het goed :D
 

28/07/2004 01:14:00
Quote Anchor link
*zucht*
 
Rick

Rick

28/07/2004 02:03:00
Quote Anchor link
en daarom moet je met problemen ALTIJD eerst kijken wat mysql_error() terug geeft
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.