laatste berichten ipv laatste onderwerpen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »
Danny A-noniem

Danny A-noniem

02/08/2012 10:00:21
Quote Anchor link
Hallo mensen.
ik heb dit stukje gevonden op internet.
Werkt prima, maar hij geeft de laatste 5 forumonderwerpen weer.
Ik heb er zelf al een beetje mee gestoeid, maar krijg het niet voor elkaar.
(ben nog niet zon kei in mysql.)
dit is wat ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
<?php

// Freeware by Scriptol.com

// User configuration: update these data according to your own website


$site = "http://www.xxxxxxxxxxxxxx.nl/";
$forumdir = "xxxxxxxxxx/";
$formatflag = false;

// End of user configuration

$cvt = array(
   "(´)"=>"'",
   "(à)"=>"&agrave;",
   "(â)"=>"&acirc;",
   "(ä)"=>"&auml;",
   "(ç)"=>"&ccedil;",
   "(è)"=>"&egrave;",
   "(é)"=>"&eacute;",
   "(ê)"=>"&ecirc;",
   "(ë)"=>"&euml;",
   "(î)"=>"&icirc;",
   "(ï)"=>"&iuml;",
   "(ô)"=>"&ocirc;",
   "(ö)"=>"&ouml;",
   "(ù)"=>"&ugrave;",
   "(ü)"=>"&uuml;",
   "(û)"=>"&ucirc;",
   "(«)"=>"&laquo;",
   "(»)"=>"&raquo;",
   "(©)"=>"&copy;",
   "(§)"=>"&para;",
);
  
  

// Use this function only if the format differs

function convert($content)
{

    $len = count($cvt);
    while($htmlchar = current($cvt))
    {

      $letter = key($cvt);
      preg_replace($letter, $htmlchar, $content);
      next($cvt);
    }

    return $content;
}
  

// Use  to convert to UTF-8

function makeUTF($desc)
{
  
  $desc = UTF8_encode($desc);
  $desc = stripslashes($desc);
  return($desc);
}  



function
display($host, $dbname, $dbuser, $password, $size)
{

    global $site;
    global $forum;
    global $topiclist;
    global $table_prefix;    

    $db = @mysql_connect($host, $dbuser,$password);
    mysql_select_db($dbname);
 
    $posts = $table_prefix."posts";
    $users = $table_prefix."users";
    $top = $table_prefix."topics";
  
/*    
    $sql = "SELECT REF.post_id, TOP.topic_id, TXT.post_subject, REF.post_time, USER.username, TOP.topic_first_post_id
     FROM $posts REF, $texts TXT, $users USER, $top TOP
     WHERE REF.post_id = TOP.topic_first_post_id
     AND REF.post_id = TXT.post_id
     AND USER.user_id = TOP.topic_poster
     ORDER BY post_time DESC LIMIT $size";
 */
  
  
      $sql = "SELECT TOP.topic_id, TOP.topic_title, TOP.topic_time, USER.username
     FROM $posts REF, $users USER, $top TOP
     WHERE REF.post_id = TOP.topic_first_post_id    
     AND TOP.topic_poster = USER.user_id
     ORDER BY REF.post_time DESC LIMIT $size"
;







  
     // optionally:  AND TOP.forum_id IN (1,2,4,5, ...)  
    
    $results = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    // Extracting and displaying titles
      
    while($line = mysql_fetch_assoc($results))
    {

       $title = $line['topic_title'];
       //$title = $line['post_subject'];
       $url = $forum . "viewtopic.php?t=" . $line['topic_id'];
      
       if($formatflag) $title = convert($title);

       $username = $line['username'];
       $date = strftime("%A %B %e, %Y %H:%M", $line['topic_time']+(0));
    
       echo "<span class=style2><a target=k href='$url'>*$title*</a><hr></span><br>\n";
    }
    
}


if(substr($site, -1, 1) != "/") $site = $site. "/";
$forum = $site . $forumdir;
if(substr($forum,-1, 1) != "/") $forum = $forum. "/";

include($forumdir."config.php");

if (! PHPBB_INSTALLED) die("phpBB not installed in $forumdir");

display($dbhost, $dbname , $dbuser, $dbpasswd , 5);    

?>


Nu wil ik dus ipv de onderwerpen, gewoon de laatste 5 forum berichten van het hele forum weergeven.
dit dacht ik op deze manier te doen ( volgends de phpmyadmin)
echter herkent hij de opdracht niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT `GPF_posts`.`post_text`
FROM GPF_posts
ORDER BY `GPF_posts`.`post_time` DESC, `GPF_posts`.`post_text` DESC



hoor het graag
Gewijzigd op 02/08/2012 10:04:31 door Danny A-noniem
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:00:40
 
Erwin H

Erwin H

02/08/2012 10:40:35
Quote Anchor link
Danny A-noniem op 02/08/2012 10:00:21:
.
dit dacht ik op deze manier te doen ( volgends de phpmyadmin)
echter herkent hij de opdracht niet.

Hij 'herkent de opdracht niet'. Probeer je daarmee te zeggen dat je een foutmelding krijgt? Waarom plaats je die dan niet? Dat zal een hoop helpen om de fout te vinden.
 
Eddy E

Eddy E

02/08/2012 10:50:45
Quote Anchor link
Haal ook de backticks (de `) weg.
Maar de php-code die je plaatst is niet direct verwant aan de sql-query die je plaatst.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

02/08/2012 11:11:07
Quote Anchor link
ja hij geeft aan dat hij de opdracht niet herkend. terwijl ik de code uit de database haal met de query opbouwen die in de phpmyadmin zit.
@ eddy
dit is wat ik gedaan heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

  $db
= @mysql_connect($host, $dbuser,$password);
    mysql_select_db($dbname);
 
    $posts = $table_prefix."posts";
    $users = $table_prefix."users";
    $top = $table_prefix."topics";
  
/*    
    $sql = "SELECT REF.post_id, TOP.topic_id, TXT.post_subject, REF.post_time, USER.username, TOP.topic_first_post_id
     FROM $posts REF, $texts TXT, $users USER, $top TOP
     WHERE REF.post_id = TOP.topic_first_post_id
     AND REF.post_id = TXT.post_id
     AND USER.user_id = TOP.topic_poster
     ORDER BY post_time DESC LIMIT $size";
 */  
//dit stukje heb ik dus aangepast

      $sql = "
SELECT `GPF_posts`.`post_text`
FROM GPF_posts
ORDER BY `GPF_posts`.`post_time` DESC, `GPF_posts`.`post_text` DESC"
;
// einde aanpassing







  
     // optionally:  AND TOP.forum_id IN (1,2,4,5, ...)  

    
    $results = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
?>




is dus even een stukje uit de code.
ik ga nu even de backticks weghalen om te testen.

oke nu heb ik geen foutmelding meer, maar ook geen text....
de steeretjes staan er wel...
balen hihi..

hoe ka ik nu dan een stukje tekst laten weergeven?
zoiets als bv de eerste 25 karaters van de laatste 5 berichten op het hele forum?
LEt op het gaat dus om een stukje buiten het forum te plaatsen.

of de sql voor phpbb3 om de laatste 5 berichten uit te lezen is ook welkom.
de rest kan ik er zelf wel weer omheen zetten.
Gewijzigd op 02/08/2012 11:24:46 door Danny A-noniem
 
Erwin H

Erwin H

02/08/2012 12:31:52
Quote Anchor link
Danny A-noniem op 02/08/2012 11:11:07:
ja hij geeft aan dat hij de opdracht niet herkend.

Misschien ben ik gek, maar ik maak me sterk dat phpmyadmin dat niet zegt. Die geeft ongetwijfeld een serieuze foutmelding, dus misschien wordt het tijd voor je om die gewoon even te copieren en hier te plaatsen. Als je geholpen wilt worden tenminste.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

02/08/2012 13:40:00
Quote Anchor link
hey, zoals al genoemd de foutmelding is nu weg, nadat ik de backticks heb verwijderd.
dit was de melding:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/vhosts/xxxxxx.nl/httpdocs/phpbb-home.php on line 104



echter krijg ik nu geen output dan de ** sterretjes die om de berichten heen staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<span class=style2><a target=k href='$url'>*$title*</a><hr></span><br>\n";
   ?>

dus de sterretjes staan er nu wel, echter geen berichten of andere text
Gewijzigd op 02/08/2012 13:45:19 door Danny A-noniem
 
Erwin H

Erwin H

02/08/2012 14:41:45
Quote Anchor link
En hoe kom je aan $title dan?

Danny, vriendelijk verzoek, probeer duidelijk te zijn en relevante info te geven. Op deze manier gaat het maanden duren voor iemand je een antwoord kan geven.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

02/08/2012 14:55:18
Quote Anchor link
Oke, ik probeer het even opnieuw..
ik heb dus onderstaand script gevonden.
deze geeft mij de laatste 5 forumonderwerpen weer op mn frontpage van mijn 18+ website.
dat is deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
<?php

// Freeware by Scriptol.com

// User configuration: update these data according to your own website


$site = "http://www.xxxxxxxxxxxxxx.nl/";
$forumdir = "xxxxxxxxxx/";
$formatflag = false;

// End of user configuration

$cvt = array(
   "(´)"=>"'",
   "(à)"=>"&agrave;",
   "(â)"=>"&acirc;",
   "(ä)"=>"&auml;",
   "(ç)"=>"&ccedil;",
   "(è)"=>"&egrave;",
   "(é)"=>"&eacute;",
   "(ê)"=>"&ecirc;",
   "(ë)"=>"&euml;",
   "(î)"=>"&icirc;",
   "(ï)"=>"&iuml;",
   "(ô)"=>"&ocirc;",
   "(ö)"=>"&ouml;",
   "(ù)"=>"&ugrave;",
   "(ü)"=>"&uuml;",
   "(û)"=>"&ucirc;",
   "(«)"=>"&laquo;",
   "(»)"=>"&raquo;",
   "(©)"=>"&copy;",
   "(§)"=>"&para;",
);
  
  

// Use this function only if the format differs

function convert($content)
{

    $len = count($cvt);
    while($htmlchar = current($cvt))
    {

      $letter = key($cvt);
      preg_replace($letter, $htmlchar, $content);
      next($cvt);
    }

    return $content;
}
  

// Use  to convert to UTF-8

function makeUTF($desc)
{
  
  $desc = UTF8_encode($desc);
  $desc = stripslashes($desc);
  return($desc);
}  



function
display($host, $dbname, $dbuser, $password, $size)
{

    global $site;
    global $forum;
    global $topiclist;
    global $table_prefix;    

    $db = @mysql_connect($host, $dbuser,$password);
    mysql_select_db($dbname);
 
    $posts = $table_prefix."posts";
    $users = $table_prefix."users";
    $top = $table_prefix."topics";
  
/*    
    $sql = "SELECT REF.post_id, TOP.topic_id, TXT.post_subject, REF.post_time, USER.username, TOP.topic_first_post_id
     FROM $posts REF, $texts TXT, $users USER, $top TOP
     WHERE REF.post_id = TOP.topic_first_post_id
     AND REF.post_id = TXT.post_id
     AND USER.user_id = TOP.topic_poster
     ORDER BY post_time DESC LIMIT $size";
 */
  
  
      $sql = "SELECT TOP.topic_id, TOP.topic_title, TOP.topic_time, USER.username
     FROM $posts REF, $users USER, $top TOP
     WHERE REF.post_id = TOP.topic_first_post_id    
     AND TOP.topic_poster = USER.user_id
     ORDER BY REF.post_time DESC LIMIT $size"
;







  
     // optionally:  AND TOP.forum_id IN (1,2,4,5, ...)  
    
    $results = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    // Extracting and displaying titles
      
    while($line = mysql_fetch_assoc($results))
    {

       $title = $line['topic_title'];
       //$title = $line['post_subject'];
       $url = $forum . "viewtopic.php?t=" . $line['topic_id'];
      
       if($formatflag) $title = convert($title);

       $username = $line['username'];
       $date = strftime("%A %B %e, %Y %H:%M", $line['topic_time']+(0));
    
       echo "<span class=style2><a target=k href='$url'>*$title*</a><hr></span><br>\n";
    }
    
}


if(substr($site, -1, 1) != "/") $site = $site. "/";
$forum = $site . $forumdir;
if(substr($forum,-1, 1) != "/") $forum = $forum. "/";

include($forumdir."config.php");

if (! PHPBB_INSTALLED) die("phpBB not installed in $forumdir");

display($dbhost, $dbname , $dbuser, $dbpasswd , 5);    

?>

dit scriptje werkt perfect, en geeft netjes de laatste 5 forumonderwerpen weer.

nu dacht ik als n00b, als ik de sql verwijder uit het orgineel en mijn sql neerzet dan zou die dus ipv de laatste 5 forum onderwerpen, de laatste 5 forumberichten weergeven.
Maar daar zit ik dus fout.
ik heb nog weinig kaas gegeten van mysql, maar wilde dus graag de laatste 5 berichten uit het hele forum weergeven.
Maar ik denk dat ik beter kan kijken dat ik de database rechtstreeks uitlees met een sql.
wanner ik kijk op mijn host in de database kan ik een querery opbouwen met wat ik wil
deze brengt mij volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
SELECT `GPF_posts`.`post_text`
FROM GPF_posts
ORDER BY `GPF_posts`.`post_time` DESC, `GPF_posts`.`post_text` DESC";
?>


dit gaf helaas de foutmelding die ik aangaf.
Daarna heb ik de tick verwijderd zoals wer aangegeven in een eerdere post.
Dat leverde geen foutmeldingen meer op, maar ook geen output ( met uitzondering van de **)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<span class=style2><a target=k href='$url'>*$title*</a><hr></span><br>\n";
   ?>


maar nu ben ik er nog niet uit hoe ik dan de laatste 5 berichten uit het hele forum kan weergeven.
en dan slechts bv 10 karaters van elk bericht.

Waar de $title vandaan komt, dit is orgineel van het orginele script zoals bovenaan staat.
en die gaf wel de forumonderwerpen weer.
maar dat doet die nu dus niet met de berichten.

ik zie ergens iets over het hoofd van instelling, maar kan het zelf niet vinden, met mijn weinige kennis hiervan.

Ik zoek dus de manier om de laatste 5 berichten te tonen buiten het forum om op de frontpage.


ik hoop dat dit iets duidelijk is.
 
Erwin H

Erwin H

02/08/2012 15:04:22
Quote Anchor link
Nee, je ziet niet 'iets' over het hoofd.... je ziet heel veel over het hoofd. Zo te zien begrijp je nog niet genoeg van php en mysql om dit soort scripts te bouwen. Variabelen komen namelijk niet zomaar uit de lucht vallen. Zo maar even een sql query veranderen en dan denken dat alles wel goed komt gaat niet werken.

$title in het originele script komt namelijk uit $line['topic_title'] (regel 106). $line is weer de rij uit de database die wordt uitgelezen (regel 104) en dus is 'topic_title' een kolom in de database. Aangezien jij in je nieuwe query die kolom niet eens selecteert zal je inderdaad ook niets op je pagina zien.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/08/2012 15:16:06
Quote Anchor link
Ervan uit gaande dat de beginpost ook in de posts tabel staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
    p.topic_id,
    t.title
FROM
    (
    SELECT DISTINCT
        topic_id
    FROM
        posts
    ORDER BY
        post_date DESC
    LIMIT 5
    ) AS p
JOIN
    topics AS t
    USING topic_id

Edit:

Oops: fout aliasje
Gewijzigd op 02/08/2012 15:19:59 door Ger van Steenderen
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

02/08/2012 15:19:19
Quote Anchor link
Ja daar heb je gelijk in ben helaas nog geen kei met mysql nee, maar leer langzaam maar zeker van de fouten...

Toevoeging op 02/08/2012 16:29:24:

Maar.. de aanhouder wint...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?
    mysql_connect( ******, ******, ******);
 mysql_select_db(****);



$res = mysql_query("



SELECT * FROM GPF_posts ORDER BY
        post_time DESC
    LIMIT 100








"
) or die (mysql_error());
while ($arr = mysql_fetch_array($res))
{



$aWoorden = explode(' ', $arr['post_text'], 5);
array_pop($aWoorden);
echo implode(' ', $aWoorden).'...';



 
echo "<hr><br/>";

}


?>


eventjes de tut doorlezen, en daar is die dan.
de laatste 100 berichten , en slacht 5 woorden lang.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.