Laatste dag van de maand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis Ham

Dennis Ham

03/12/2008 19:10:00
Quote Anchor link
date('Y-m-t');
geeft de laatste dag of aantal dagen in de huidige maand. Maar hoe kan je de laatste of hoeveelheid dagen in een bepaalde maand weergeven b.v. $dag2=date("$jaar-$maand-t");
als ik dit doe krijg ik steeds 31 dagen(in december) al veranderd de waarde van $maand.
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 21:57:53
 
Eddy E

Eddy E

03/12/2008 19:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$maandnr = 2; // februari
echo date('t', mktime(0,0,0, $maandnr, 1, date('Y')));
?>


Logisch toch?
Als goed is geeft ie 28 weer
 
Els

els

03/12/2008 19:22:00
Quote Anchor link
nee, 29, het jaar is nog 2008 ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door els
 
PHP Newbie

PHP Newbie

03/12/2008 19:26:00
Quote Anchor link
Dit jaar is een schrikkeljaar, dus 29.
 
Dennis Ham

Dennis Ham

03/12/2008 19:32:00
Quote Anchor link
Het werkt dus als ik het zo doet : (en gelijk even gechecked dit jaar is 29 en volgend jaar is 28) :D
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$ldag
=date('t', mktime(0,0,0, $maand, 1, $jaar));
$dag2=date("$jaar-$maand-$ldag");
?>
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 21:13:00
Quote Anchor link
Hier was vandaag nog een vraag over. Daarnaast is dit echt super makkelijk te vinden.

Echt jammer :(
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.