Laatste datum uit database halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

10/01/2015 15:39:24
Quote Anchor link
Hey mensen,

Ik kom er maar niet uit hoe ik de laatste datum kan selecteren van een bepaalde element.

Voorbeeld:
Quote:
userId | username | Registerd
1 | $naam | 1 - 1 - 2015
2 | $naam | 5 - 1 - 2015
3 | $naam | 10 - 1 - 2015


en dan zou ik dus de username willen selecteren van de row met de datum '10 - 1 - 2015' omdat dat het laatst geregistreerd account is.

Ik heb dit proberen op te zoeken maar ik kan steeds niks vinden :s

Hopelijk kunnen jullie me hiermee helpen.

Dankje.
Gewijzigd op 10/01/2015 15:40:15 door Mathieu Posthumus
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:17:30
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

10/01/2015 15:43:47
Quote Anchor link
Niet intuïtief sorteren op de datum (die hopelijk een DATE is), maar liefst direct op de user-ID.
De hoogste user-ID werd immers het laatst toegevoegd.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

10/01/2015 15:44:11
Quote Anchor link
Maak de kolom "registered" eens van het type DATE.

Gebruik vervolgens ORDER BY registered ASC of DESC
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

10/01/2015 15:44:35
Quote Anchor link
Ward ja ik had dat ook gedaan maar ik heb nu voor de laatst updated account dus daar zit ik dan wel mee

Toevoeging op 10/01/2015 15:45:32:

Pipo dat had ik dus eerst maar dan krijg je de datum heel lelijk en vind het moeilijk om dat allemaal om te zetten. daarom had ik het op deze manier gedaan :s
 
Ivo P

Ivo P

10/01/2015 17:06:11
Quote Anchor link
datum weergeven gaat eenvoudig in php:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$datum
= new DateTime($row['datum']);

echo $datum->format('d-m-Y');

?>


of je gebruikt in SQL DATE_FORMAT

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_date_format

---
het idee van verschillende typen data-kolommen, is dat je daar bepaalde voordelen uit kan halen.
Daar hebben de bouwers van databases best lang over nagedahct
 
Pipo Clown

Pipo Clown

10/01/2015 19:46:14
Quote Anchor link
Ward van der Put op 10/01/2015 15:43:47:
De hoogste user-ID werd immers het laatst toegevoegd.


Ik begrijp niet dat ik dit advies iedere keer weer lees hier op het forum.

Het is persee niet gegarandeerd dat het hoogste ID ook het laatst toegevoegde ID is.
Bij een tabel die regelmatig onderhouden wordt, en waar records uit verwijderd zijn, worden ID's van gebruikte records vrij gegeven voor hergebruik.

Ik heb verschillende fora draaien waar de records van een nieuw lid regelmatig niet het hoogste ID hebben.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

10/01/2015 20:42:28
Quote Anchor link
Ivo ik weet niet hoe OOP te werk gaat, en ga daar na me stage pas mee beginnen.
Maar ik denk dat ik hier wel uit zal komen :S

----------------------------------------------------------------------------------

Pipo Sorry voor mijn slechte uitleg moet ik eigenlijk zeggen,
want waar ik mee zit is dus; ik wil in mijn 'Admin Panel' laten zien wie als laatst zijn account heeft ge-update. maar omdat dat dus niet de laatste record hoeft te zijn zit ik er dus mee.
 
Ivo P

Ivo P

10/01/2015 21:03:19
Quote Anchor link
als je datetime wilt vermijden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo date('d-m-Y', strtodate($row['datum'])); ?>
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

10/01/2015 21:17:56
Quote Anchor link
Oke ik zal deze gebruiken dankje ;)
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/01/2015 09:54:10
Quote Anchor link
Pipo Clown op 10/01/2015 15:44:11:
Maak de kolom "registered" eens van het type DATE.

Gebruik vervolgens ORDER BY registered ASC of DESC

Mathieu Posthumus op 10/01/2015 15:44:35:
Pipo dat had ik dus eerst maar dan krijg je de datum heel lelijk en vind het moeilijk om dat allemaal om te zetten.

Dus jij kiest voor een moeilijke/omslachtige wijze i.p.v. wat (meer) tijd te investeren om de meest logische oplossing te kiezen?
Lees in een ander topic dat je je leraar gaat vragen om info. Misschien dan ook vragen hoe je die datum eenvoudig kunt omzetten ;-)
Gewijzigd op 11/01/2015 09:57:08 door Obelix Idefix
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.