Laatste webcam images weergeven als slideshow?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter vB

Peter vB

27/12/2021 16:54:12
Quote Anchor link
Hoi mensen, ik ben geen programmeur, maar rommel af en toe wat in bestaande scriptjes.
Soms gaat dat goed, maar als ik er niet uit kom, dan roep ik graag de hulp in van de experts op dit prachtige forum.

Ik heb een IP-cam en laat dat beeld via mijn weersoftware voorzien van de actuele weergegevens.
Via een cronjob laat ik iedere 5 minuten een image in een webdirectory plaatsen.

Via een hutselknutsel scriptje kan ik de laatste 40 beelden zien
(omdat de afbeeldingen steeds een ander nummer hebben, worden de meest recente images op volgorde van tijd getoond)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
foreach (glob('*.jpg') as $f) {
    # store the image name with the last modification time and imagename as a key
    $list[filemtime($f) . '-' . $f] = $f;
}
  

$keys = array_keys($list);      
sort($keys);                    # sort is oldest to newest,


echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
echo "<img src=\"" . $list[array_pop($keys)] . "\" /><br><br>";
?>


Het resultaat daarvan kun je hier zien:
https://www.bommeltje.nl/files/webcam.php

Maar nu zou ik graag in plaats van alle afbeeldingen onder elkaar een snelle slideshow willen laten zien van de laatste 40 afbeeldingen.
Dus je laat een afbeelding zien bijv. een halve seconde en dan wordt de volgende afbeelding getoond en zo voort.
Als de laatste is getoond, dan begin je weer met de eerste.

Weet iemand hier een oplossing voor?
Is zoiets wel mogelijk in PHP?
Stel jullie hulp enorm op prijs!
Gewijzigd op 27/12/2021 16:55:50 door Peter vB
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:50:45
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/12/2021 16:56:20
Quote Anchor link
Waarom een hele lijst met herhalende regels?
Dit kan prima met een foreach gedaan worden. Hoe ziet $list eruit?
Gewijzigd op 27/12/2021 16:58:47 door - Ariën -
 
Peter vB

Peter vB

27/12/2021 17:31:09
Quote Anchor link
Hoi Ariën,

Zoals jij meteen door had ben ik geen PHP kenner, ik rommel maar wat :)
Ik zag dat als ik 3 regels daar plaatste, dan kreeg ik 3 afbeeldingen te zien.
Toen ik er 40 regels van maakte, toen kreeg ik mijn 40 afbeeldingen te zien (ik al helemaal blij haha :)

In die directory staan op dit moment zo'n kleine 300 afbeeldingen.
Ik schoon die directory regelmatig op, waarna het aantal weer langzaam oploopt.
De bestandsnamen zijn steeds anders en vandaar dat ik steeds de 40 meest recente afbeeldingen wil laten zien.

Hoe kan ik $list zichtbaar maken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/12/2021 17:46:59
Quote Anchor link
Met print_r:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<pre>".print_r($list,true)."</pre>";
?>


En met array_slice kan je eenvoudig een deel van je array tonen.
Gewijzigd op 27/12/2021 17:48:57 door - Ariën -
 
Peter vB

Peter vB

27/12/2021 18:16:10
Quote Anchor link
Als ik die onder bovenstaande code plak, dan komt er dit uit:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
Array
(
    [1640537756-10.jpg] => 10.jpg
    [1640564790-100.jpg] => 100.jpg
    [1640565054-101.jpg] => 101.jpg
    [1640565408-102.jpg] => 102.jpg
    [1640565666-103.jpg] => 103.jpg
    [1640565952-104.jpg] => 104.jpg
    [1640566253-105.jpg] => 105.jpg
    [1640566564-106.jpg] => 106.jpg
    [1640566977-107.jpg] => 107.jpg
    [1640567226-108.jpg] => 108.jpg
    [1640567467-109.jpg] => 109.jpg
    [1640538089-11.jpg] => 11.jpg
    [1640567752-110.jpg] => 110.jpg
    [1640568063-111.jpg] => 111.jpg
    [1640568355-112.jpg] => 112.jpg
    [1640568671-113.jpg] => 113.jpg
    [1640568947-114.jpg] => 114.jpg
    [1640569256-115.jpg] => 115.jpg
    [1640569560-116.jpg] => 116.jpg
    [1640569852-117.jpg] => 117.jpg
    [1640570160-118.jpg] => 118.jpg
    [1640570470-119.jpg] => 119.jpg
    [1640538349-12.jpg] => 12.jpg
    [1640570752-120.jpg] => 120.jpg
    [1640571130-121.jpg] => 121.jpg
    [1640571353-122.jpg] => 122.jpg
    [1640571657-123.jpg] => 123.jpg
    [1640571959-124.jpg] => 124.jpg
    [1640572250-125.jpg] => 125.jpg
    [1640572565-126.jpg] => 126.jpg
    [1640572847-127.jpg] => 127.jpg
    [1640573184-128.jpg] => 128.jpg
    [1640573486-129.jpg] => 129.jpg
    [1640538659-13.jpg] => 13.jpg
    [1640573797-130.jpg] => 130.jpg
    [1640574105-131.jpg] => 131.jpg
    [1640574408-132.jpg] => 132.jpg
    [1640574687-133.jpg] => 133.jpg
    [1640574995-134.jpg] => 134.jpg
    [1640575275-135.jpg] => 135.jpg
    [1640575656-136.jpg] => 136.jpg
    [1640575951-137.jpg] => 137.jpg
    [1640576234-138.jpg] => 138.jpg
    [1640576511-139.jpg] => 139.jpg
    [1640538988-14.jpg] => 14.jpg
    [1640576843-140.jpg] => 140.jpg
    [1640577114-141.jpg] => 141.jpg
    [1640577446-142.jpg] => 142.jpg
    [1640577803-143.jpg] => 143.jpg
    [1640577977-144.jpg] => 144.jpg
    [1640578386-145.jpg] => 145.jpg
    [1640578697-146.jpg] => 146.jpg
    [1640578975-147.jpg] => 147.jpg
    [1640579223-148.jpg] => 148.jpg
    [1640579477-149.jpg] => 149.jpg
    [1640539262-15.jpg] => 15.jpg
    [1640579753-150.jpg] => 150.jpg
    [1640580092-151.jpg] => 151.jpg
    [1640580424-152.jpg] => 152.jpg
    [1640580734-153.jpg] => 153.jpg
    [1640580975-154.jpg] => 154.jpg
    [1640581271-155.jpg] => 155.jpg
    [1640581643-156.jpg] => 156.jpg
    [1640581863-157.jpg] => 157.jpg
    [1640582210-158.jpg] => 158.jpg
    [1640582477-159.jpg] => 159.jpg
    [1640539620-16.jpg] => 16.jpg
    [1640582758-160.jpg] => 160.jpg
    [1640583095-161.jpg] => 161.jpg
    [1640583345-162.jpg] => 162.jpg
    [1640583669-163.jpg] => 163.jpg
    [1640583980-164.jpg] => 164.jpg
    [1640584248-165.jpg] => 165.jpg
    [1640584607-166.jpg] => 166.jpg
    [1640584897-167.jpg] => 167.jpg
    [1640585213-168.jpg] => 168.jpg
    [1640585461-169.jpg] => 169.jpg
    [1640539892-17.jpg] => 17.jpg
    [1640585806-170.jpg] => 170.jpg
    [1640586140-171.jpg] => 171.jpg
    [1640586355-172.jpg] => 172.jpg
    [1640586668-173.jpg] => 173.jpg
    [1640586983-174.jpg] => 174.jpg
    [1640587302-175.jpg] => 175.jpg
    [1640587550-176.jpg] => 176.jpg
    [1640587912-177.jpg] => 177.jpg
    [1640588189-178.jpg] => 178.jpg
    [1640588475-179.jpg] => 179.jpg
    [1640540160-18.jpg] => 18.jpg
    [1640588793-180.jpg] => 180.jpg
    [1640589083-181.jpg] => 181.jpg
    [1640589375-182.jpg] => 182.jpg
    [1640589682-183.jpg] => 183.jpg
    [1640589982-184.jpg] => 184.jpg
    [1640590278-185.jpg] => 185.jpg
    [1640590584-186.jpg] => 186.jpg
    [1640590875-187.jpg] => 187.jpg
    [1640591183-188.jpg] => 188.jpg
    [1640591477-189.jpg] => 189.jpg
    [1640540450-19.jpg] => 19.jpg
    [1640591758-190.jpg] => 190.jpg
    [1640592145-191.jpg] => 191.jpg
    [1640592396-192.jpg] => 192.jpg
    [1640592676-193.jpg] => 193.jpg
    [1640593007-194.jpg] => 194.jpg
    [1640593309-195.jpg] => 195.jpg
    [1640593582-196.jpg] => 196.jpg
    [1640593890-197.jpg] => 197.jpg
    [1640594181-198.jpg] => 198.jpg
    [1640594470-199.jpg] => 199.jpg
    [1640540787-20.jpg] => 20.jpg
    [1640594888-200.jpg] => 200.jpg
    [1640595056-201.jpg] => 201.jpg
    [1640595384-202.jpg] => 202.jpg
    [1640595684-203.jpg] => 203.jpg
    [1640595976-204.jpg] => 204.jpg
    [1640596262-205.jpg] => 205.jpg
    [1640596570-206.jpg] => 206.jpg
    [1640596875-207.jpg] => 207.jpg
    [1640597178-208.jpg] => 208.jpg
    [1640597520-209.jpg] => 209.jpg
    [1640541060-21.jpg] => 21.jpg
    [1640597830-210.jpg] => 210.jpg
    [1640598071-211.jpg] => 211.jpg
    [1640598375-212.jpg] => 212.jpg
    [1640598654-213.jpg] => 213.jpg
    [1640598977-214.jpg] => 214.jpg
    [1640599276-215.jpg] => 215.jpg
    [1640599612-216.jpg] => 216.jpg
    [1640599912-217.jpg] => 217.jpg
    [1640600185-218.jpg] => 218.jpg
    [1640600513-219.jpg] => 219.jpg
    [1640541390-22.jpg] => 22.jpg
    [1640600752-220.jpg] => 220.jpg
    [1640601197-221.jpg] => 221.jpg
    [1640601438-222.jpg] => 222.jpg
    [1640601831-223.jpg] => 223.jpg
    [1640602076-224.jpg] => 224.jpg
    [1640602282-225.jpg] => 225.jpg
    [1640602578-226.jpg] => 226.jpg
    [1640602890-227.jpg] => 227.jpg
    [1640603182-228.jpg] => 228.jpg
    [1640603456-229.jpg] => 229.jpg
    [1640541725-23.jpg] => 23.jpg
    [1640603797-230.jpg] => 230.jpg
    [1640604087-231.jpg] => 231.jpg
    [1640604443-232.jpg] => 232.jpg
    [1640604736-233.jpg] => 233.jpg
    [1640605017-234.jpg] => 234.jpg
    [1640605274-235.jpg] => 235.jpg
    [1640605643-236.jpg] => 236.jpg
    [1640605888-237.jpg] => 237.jpg
    [1640606195-238.jpg] => 238.jpg
    [1640606536-239.jpg] => 239.jpg
    [1640541957-24.jpg] => 24.jpg
    [1640606878-240.jpg] => 240.jpg
    [1640607075-241.jpg] => 241.jpg
    [1640607381-242.jpg] => 242.jpg
    [1640607690-243.jpg] => 243.jpg
    [1640607981-244.jpg] => 244.jpg
    [1640608299-245.jpg] => 245.jpg
    [1640608590-246.jpg] => 246.jpg
    [1640608996-247.jpg] => 247.jpg
    [1640609186-248.jpg] => 248.jpg
    [1640609499-249.jpg] => 249.jpg
    [1640542291-25.jpg] => 25.jpg
    [1640609791-250.jpg] => 250.jpg
    [1640610077-251.jpg] => 251.jpg
    [1640610430-252.jpg] => 252.jpg
    [1640610682-253.jpg] => 253.jpg
    [1640610989-254.jpg] => 254.jpg
    [1640611281-255.jpg] => 255.jpg
    [1640611597-256.jpg] => 256.jpg
    [1640611891-257.jpg] => 257.jpg
    [1640612173-258.jpg] => 258.jpg
    [1640612520-259.jpg] => 259.jpg
    [1640542648-26.jpg] => 26.jpg
    [1640612777-260.jpg] => 260.jpg
    [1640613085-261.jpg] => 261.jpg
    [1640613511-262.jpg] => 262.jpg
    [1640613671-263.jpg] => 263.jpg
    [1640613995-264.jpg] => 264.jpg
    [1640614261-265.jpg] => 265.jpg
    [1640614582-266.jpg] => 266.jpg
    [1640614891-267.jpg] => 267.jpg
    [1640615219-268.jpg] => 268.jpg
    [1640615479-269.jpg] => 269.jpg
    [1640542995-27.jpg] => 27.jpg
    [1640615761-270.jpg] => 270.jpg
    [1640616081-271.jpg] => 271.jpg
    [1640616379-272.jpg] => 272.jpg
    [1640616665-273.jpg] => 273.jpg
    [1640616977-274.jpg] => 274.jpg
    [1640617285-275.jpg] => 275.jpg
    [1640617563-276.jpg] => 276.jpg
    [1640617894-277.jpg] => 277.jpg
    [1640618200-278.jpg] => 278.jpg
    [1640618458-279.jpg] => 279.jpg
    [1640543229-28.jpg] => 28.jpg
    [1640618786-280.jpg] => 280.jpg
    [1640619121-281.jpg] => 281.jpg
    [1640619345-282.jpg] => 282.jpg
    [1640619678-283.jpg] => 283.jpg
    [1640619976-284.jpg] => 284.jpg
    [1640620342-285.jpg] => 285.jpg
    [1640620636-286.jpg] => 286.jpg
    [1640620903-287.jpg] => 287.jpg
    [1640621161-288.jpg] => 288.jpg
    [1640621546-289.jpg] => 289.jpg
    [1640543460-29.jpg] => 29.jpg
    [1640621774-290.jpg] => 290.jpg
    [1640622065-291.jpg] => 291.jpg
    [1640622375-292.jpg] => 292.jpg
    [1640622722-293.jpg] => 293.jpg
    [1640622956-294.jpg] => 294.jpg
    [1640623275-295.jpg] => 295.jpg
    [1640623555-296.jpg] => 296.jpg
    [1640623878-297.jpg] => 297.jpg
    [1640624231-298.jpg] => 298.jpg
    [1640624467-299.jpg] => 299.jpg
    [1640535544-3.jpg] => 3.jpg
    [1640543774-30.jpg] => 30.jpg
    [1640624783-301.jpg] => 301.jpg
    [1640625052-302.jpg] => 302.jpg
    [1640544075-31.jpg] => 31.jpg
    [1640544376-32.jpg] => 32.jpg
    [1640544709-33.jpg] => 33.jpg
    [1640544959-34.jpg] => 34.jpg
    [1640545265-35.jpg] => 35.jpg
    [1640545562-36.jpg] => 36.jpg
    [1640545861-37.jpg] => 37.jpg
    [1640546230-38.jpg] => 38.jpg
    [1640546543-39.jpg] => 39.jpg
    [1640535955-4.jpg] => 4.jpg
    [1640546758-40.jpg] => 40.jpg
    [1640547057-41.jpg] => 41.jpg
    [1640547367-42.jpg] => 42.jpg
    [1640547670-43.jpg] => 43.jpg
    [1640547983-44.jpg] => 44.jpg
    [1640548266-45.jpg] => 45.jpg
    [1640548681-46.jpg] => 46.jpg
    [1640548879-47.jpg] => 47.jpg
    [1640549147-48.jpg] => 48.jpg
    [1640549460-49.jpg] => 49.jpg
    [1640536273-5.jpg] => 5.jpg
    [1640549758-50.jpg] => 50.jpg
    [1640550068-51.jpg] => 51.jpg
    [1640550349-52.jpg] => 52.jpg
    [1640550675-53.jpg] => 53.jpg
    [1640550953-54.jpg] => 54.jpg
    [1640551315-55.jpg] => 55.jpg
    [1640551619-56.jpg] => 56.jpg
    [1640551858-57.jpg] => 57.jpg
    [1640552216-58.jpg] => 58.jpg
    [1640552466-59.jpg] => 59.jpg
    [1640536629-6.jpg] => 6.jpg
    [1640552778-60.jpg] => 60.jpg
    [1640553116-61.jpg] => 61.jpg
    [1640553375-62.jpg] => 62.jpg
    [1640553651-63.jpg] => 63.jpg
    [1640553963-64.jpg] => 64.jpg
    [1640554328-65.jpg] => 65.jpg
    [1640554550-66.jpg] => 66.jpg
    [1640554854-67.jpg] => 67.jpg
    [1640555159-68.jpg] => 68.jpg
    [1640555460-69.jpg] => 69.jpg
    [1640536854-7.jpg] => 7.jpg
    [1640555763-70.jpg] => 70.jpg
    [1640556146-71.jpg] => 71.jpg
    [1640556358-72.jpg] => 72.jpg
    [1640556655-73.jpg] => 73.jpg
    [1640557023-74.jpg] => 74.jpg
    [1640557251-75.jpg] => 75.jpg
    [1640557555-76.jpg] => 76.jpg
    [1640557869-77.jpg] => 77.jpg
    [1640558153-78.jpg] => 78.jpg
    [1640558443-79.jpg] => 79.jpg
    [1640537177-8.jpg] => 8.jpg
    [1640558767-80.jpg] => 80.jpg
    [1640559047-81.jpg] => 81.jpg
    [1640559347-82.jpg] => 82.jpg
    [1640559669-83.jpg] => 83.jpg
    [1640559954-84.jpg] => 84.jpg
    [1640560381-85.jpg] => 85.jpg
    [1640560568-86.jpg] => 86.jpg
    [1640560849-87.jpg] => 87.jpg
    [1640561157-88.jpg] => 88.jpg
    [1640561458-89.jpg] => 89.jpg
    [1640537473-9.jpg] => 9.jpg
    [1640561813-90.jpg] => 90.jpg
    [1640562059-91.jpg] => 91.jpg
    [1640562376-92.jpg] => 92.jpg
    [1640562652-93.jpg] => 93.jpg
    [1640562955-94.jpg] => 94.jpg
    [1640563258-95.jpg] => 95.jpg
    [1640563556-96.jpg] => 96.jpg
    [1640563863-97.jpg] => 97.jpg
    [1640564208-98.jpg] => 98.jpg
    [1640564447-99.jpg] => 99.jpg
)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/12/2021 18:17:40
Quote Anchor link
En heb je al array_slice geprobeerd?

Dan kan je bijv. de laatste 40 elementen tonen.
 
Peter vB

Peter vB

27/12/2021 18:38:20
Quote Anchor link
Ik heb dit geprobeerd:

echo print_r(array_slice($keys,0,40));

dan komt er dit uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Array ( [0] => 1640535544-3.jpg [1] => 1640535955-4.jpg [2] => 1640536273-5.jpg [3] => 1640536629-6.jpg [4] => 1640536854-7.jpg [5] => 1640537177-8.jpg [6] => 1640537473-9.jpg [7] => 1640537756-10.jpg [8] => 1640538089-11.jpg [9] => 1640538349-12.jpg [10] => 1640538659-13.jpg [11] => 1640538988-14.jpg [12] => 1640539262-15.jpg [13] => 1640539620-16.jpg [14] => 1640539892-17.jpg [15] => 1640540160-18.jpg [16] => 1640540450-19.jpg [17] => 1640540787-20.jpg [18] => 1640541060-21.jpg [19] => 1640541390-22.jpg [20] => 1640541725-23.jpg [21] => 1640541957-24.jpg [22] => 1640542291-25.jpg [23] => 1640542648-26.jpg [24] => 1640542995-27.jpg [25] => 1640543229-28.jpg [26] => 1640543460-29.jpg [27] => 1640543774-30.jpg [28] => 1640544075-31.jpg [29] => 1640544376-32.jpg [30] => 1640544709-33.jpg [31] => 1640544959-34.jpg [32] => 1640545265-35.jpg [33] => 1640545562-36.jpg [34] => 1640545861-37.jpg [35] => 1640546230-38.jpg [36] => 1640546543-39.jpg [37] => 1640546758-40.jpg [38] => 1640547057-41.jpg [39] => 1640547367-42.jpg )


Dat zijn niet de laatste 40 afbeeldingen, maar dat zal wel aan mijn code liggen :)
 
Ivo P

Ivo P

27/12/2021 19:03:11
Quote Anchor link
dan zijn de eerste 40.

https://www.php.net/array-slice is de handleiding.

daar zie je dat je ipv 0, 40 alleen maar -40 had moeten invullen voor de laatste 40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/12/2021 19:03:33
Quote Anchor link
Is het niet handig om enkel de datum-timestamp te gebruiken als key?
Dan is sorteren ook makkelijker, omdat hij anders alfabetisch sorteert.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    $list[filemtime($f)] = $f;


Doe gebeurt juist bij dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
[1640567226-108.jpg] => 108.jpg
[1640567467-109.jpg] => 109.jpg
[1640538089-11.jpg] => 11.jpg
[1640567752-110.jpg] => 110.jpg


En zo pak je dus de laatste 40 elementen uit je array.
Die true-boolean is om de key te behouden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
array_slice($list, -40, 40, true);
?>
Gewijzigd op 27/12/2021 19:03:56 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.