Laden uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Micasa

micasa

03/05/2008 17:49:00
Quote Anchor link
Ik wil 2 codes laten laden vanuit mijn database maar dit lukt me helaas niet.

Het betreft de volgende codes: 27568 en 27323

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

    function is_even ( $getal )
    {


        return ( $getal & 1 == 1 ) ? false : true;
    }



$select = mysql_query("SELECT * FROM `betaling_beurt`");
$page = mysql_fetch_object($select);

 if ($page->beurt == 1) {

// De onderstaande RTLO codes moeten worden geladen vanuit de database genaamd send

        $rtlo = 27568;     // head
    }
    else
    {

        $rtlo = 27323;     // getlock

    }
    
// Eind
[/code]

Dit is het volledige script [url=http://www.plaatscode.be/7903/]http://www.plaatscode.be/7903/[/url]

Zo heb ik het in mijn database staan ( database naam is send )

[
code]
--
--
Table structure for table `send`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `send` (
  `id` int(255) NOT NULL auto_increment,
  `secure` char(25) NOT NULL default '79915',
  `getlock` char(25) NOT NULL default '27323',
  `sendbin` char(25) NOT NULL default '239APQ',
  `codelock` char(25) NOT NULL default '2687',
  `head` char(25) NOT NULL default '27568',
  `idd` char(25) NOT NULL default '1',
  PRIMARY KEY  (`id`)
)
ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=3 ;

--
--
Dumping data for table `send`
--

INSERT INTO `send` (`id`, `secure`, `getlock`, `sendbin`, `codelock`, `head`, `idd`) VALUES
(1, '79915', '27323', '239APQ', '2687', '27568', '1');

[
/code]

Hopende dat iemand mij hiermee kan helpen.

Alvast bedankt,
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 17:59:12
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/05/2008 18:19:00
Quote Anchor link
Je voert een query uit op de tabel 'betaling_beurt' terwijl je de codes uit de tabel 'send' moet halen? Lijkt me niet echt logisch.

En wat wil je nu eigenlijk precies uit de database selecteren? Als je van tevoren weet welke codes je wilt selecteren hoef je daar toch geen query meer voor uit te voeren?
 
Micasa

micasa

03/05/2008 18:26:00
Quote Anchor link
Uit de database ( send ) wil ik 'getlock' en 'head' selecteren. Dit aangezien deze redelijk vaak veranderen. Nu staan de ID's in cijfers en ik wil dus dat deze vanuit de database geladen worden.

Kunt u voor doen / laten zien hoe het wel zou moeten?
 
Micasa

micasa

03/05/2008 23:14:00
Quote Anchor link
Excusses voor de bump, maar ik heb nu al vele dingen geprobeerd maar niets blijkt te werken.

Zou iemand mij hiermee kunnen helpen?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

04/05/2008 10:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
$nQuery
= "SELECT head, getlock FROM send";
$nResult = mysql_query($nQuery);
if($nResult) {
  if(mysql_num_rows($nResult) > 0) {
    $nRij = mysql_fetch_assoc($nResult);
    $head = $nRij['head'];
    $getlock = $nRij['getlock'];
  }
else {
    $head = 0;
    $getlock = 0;
    // geen rows
  }
}
else {
  $head = 0;
  $getlock = 0;
  // query mislukt, echo mysql_error();
}

$bQuery = "SELECT beurt FROM betaling_beurt";
$bResult = mysql_query($bQuery);
if($bResult) {
  if(mysql_num_rows($bResult) > 0) {
    $bRij = mysql_fetch_assoc($bResult);
    if($bRij['beurt'] == 1) {
      $oQuery = "UPDATE betaling_beurt SET beurt = 0 WHERE beurt = 1";
      $rtlo = $head;
    }
else {
      $oQuery = "UPDATE betaling_beurt SET beurt = 1 WHERE beurt = 0";
      $rtlo = $getlock;
    }

    $oResult = mysql_query($oQuery);
    if($oResult) {
      // updaten gelukt
    } else {
      // niet gelukt met updaten, echo mysql_error();
    }
  }
else {
    $rtlo = 0;
    // geen rows
  }
}
else {
  $rtlo = 0;
  // query mislukt, echo mysql_error();
}

if($rtlo != 0) {
?>


Was het nou echt nodig om twee topics te openen over hetzelfde onderwerp? Je kon toch ook even wachten totdat er 24 uur verstreken is en dan bumpen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Micasa

micasa

04/05/2008 10:49:00
Quote Anchor link
Excuses daarvoor.

En bedankt voor deze aanvulling, alleen waar moet ik dit deel zetten in mijn script ( http://www.plaatscode.be/7903/ ) ?

Tussen welke regels bedoel ik?

Excuses voor de vele vragen nogmaals.

Alvast bedankt,
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

04/05/2008 10:51:00
Quote Anchor link
Ja, zeg, ik ga niet alles voorkauwen. Een beetje eigen creativiteit en input is ook wel gevraagd. Kijk eens goed wat dit script doet, en waar het dus terecht moet komen.

Weet je het dan echt niet? Ga PHP leren ;-).
 
Micasa

micasa

04/05/2008 10:57:00
Quote Anchor link
Die laatste tip is mischien niet eens zo slecht ;). Maar zelf dacht ik dat het tussen alles zou moeten vervangen tussen regel 45 en 80.

Alleen zit ik dan 2x met het feit dat de betalingsbeurt wordt geupdate en dat lijkt mij niet echt logisch.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

04/05/2008 11:01:00
Quote Anchor link
Quote:
tussen regel 45 en 80.

Nou, regel 69 t/m 80 zou ik met rust laten. Maar de rest is goed, ja :-).

Quote:
Alleen zit ik dan 2x met het feit dat de betalingsbeurt wordt geupdate en dat lijkt mij niet echt logisch.


Dus... met wat valt dit op te lossen?
 
Micasa

micasa

04/05/2008 11:05:00
Quote Anchor link
Oke bedankt, ik ga het gelijk testen, laat het weten of het is gelukt.

Nogmaals bedankt,
 
Micasa

micasa

04/05/2008 12:20:00
Quote Anchor link
Dank je wel het werkt ;) Heb wel even betalingsbeurt 0 naar 2 moeten wijzigen maar verder perfect!

Thx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.