Laravel Drop Foreign key

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/04/2014 18:52:09
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Hoe drop ik de foreign key in Laravel? Ik heb de volgende Up() function:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

public function up()
    {

        Schema::create('companys', function($table) {
            $table->increments('id')->unsigned();
            $table->string('company_name');
            $table->string('slug')->unique();
        });


        Schema::create('user_company', function($table)
        {

            $table->increments('id')->unsigned();
            $table->integer('user_id')->unsigned();
            $table->integer('company_id')->unsigned();
            $table->foreign('user_id')->references('id')->on('users'); // assumes a users table
            $table->foreign('company_id')->references('id')->on('companys');
        });
    }
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 11:09:44
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

27/04/2014 19:01:45
Quote Anchor link
Dit kun je doen met de dropForeign method. De naam van de foreign key heeft deze format: table_field_foreign.

In jou voorbeeld zou dit er zo uit zien.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$table
->dropForeign('user_company_user_id_foreign');
?>
Gewijzigd op 27/04/2014 19:14:56 door Jordi Kroon
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/04/2014 19:11:22
Quote Anchor link
Ik krijg deze error hieronder. Mijn migration staat onderaan erbij. Ik heb daarnaast ook heel veel al gezocht op google, maar kan nergens de oplossing ervor vinden

[Illuminate\Database\QueryException]
SQLSTATE[HY000]: General error: 1025 Error on rename of '.\notifier\user_co
mpany' to '.\notifier\#sql2-df8-3a4' (errno: 152) (SQL: alter table `user_c
ompany` drop foreign key user_company_user_id_foreign)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php

use Illuminate\Database\Migrations\Migration;
use Illuminate\Database\Schema\Blueprint;

class CreateCompanyTable extends Migration {


    public function up()
    {

        Schema::create('companys', function($table) {
            $table->increments('id')->unsigned();
            $table->string('company_name');
            $table->string('slug')->unique();
        });


        Schema::create('user_company', function($table)
        {

            $table->increments('id')->unsigned();
            $table->integer('user_id')->unsigned();
            $table->integer('company_id')->unsigned();
            $table->foreign('user_id')->references('id')->on('users'); // assumes a users table
            $table->foreign('company_id')->references('id')->on('companys');
        });
    }


    /**
     * Reverse the migrations.
     *
     * @return void
     */


    public function down(){
        

        
        Schema::table('user_company', function(Blueprint $table) {
          
            $table->dropForeign('user_company_user_id_foreign');
            
        });


        

        //Schema::drop('companys');
           //Schema::drop('user_company');

    }
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.