Later sql laden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Peter de Beer

Peter de Beer

19/11/2013 11:15:58
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een MySQL query die 13 sec duurt nu is mijn vraag kan ik 1e gewoon mijn html pagina en dat die query op de achtergrond wordt uitgevoerd en als hij dan klaar laat ie zien wat ie terug heeft gehad.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:54:43
 
Dos Moonen

Dos Moonen

19/11/2013 11:26:54
Quote Anchor link
Je kan eerste html opleveren die een AJAX request verstuurt. De AJAX zal dan het resultaat van de query terug krijgen in een of andere vorm (html/xml/json/csv/iets anders), dan kun je verder via javascript zorgen dat de gebruiker de data op zijn scherm krijgt.

Hoe komt het dat de query zo traag is? Wat doe je ooit?
 
Peter de Beer

Peter de Beer

19/11/2013 11:39:32
Quote Anchor link
Ik heb 4,5 miljoen rije en elek rij vergelijk ik met 50.000 rije uit een andere tabel dus vandaar
 
Bart V B

Bart V B

19/11/2013 11:57:43
Quote Anchor link
Misschien dat je je query kunt posten.
Het zou zomaar kunnen door de query slimmer te maken een behoorlijke snelheidswinst te behalen is.

Denk daarbij aan indexen plaatsen e.d.
Heb je al eens een EXPLAIN uitgevoerd op de query?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/11/2013 12:24:46
Quote Anchor link
Je kunt een PHP-proces forken.

Als je echter toch een HTML-pagina wilt tonen met de uitkomst, kan dat bijvoorbeeld met een doodgewoon <iframe> wanneer je niet afhankelijk wilt zijn van Ajax en JavaScript.
 
Peter de Beer

Peter de Beer

19/11/2013 13:05:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

SELECT
    count(uid) as uid
FROM
    `table`
WHERE
    hostname NOT IN (SELECT
            url
        FROM
            Hosters)
GROUP BY hostname
HAVING uid > 20

?>
Gewijzigd op 19/11/2013 13:06:07 door Peter de Beer
 
Kris Peeters

Kris Peeters

19/11/2013 13:12:43
Quote Anchor link
Peter de Beer op 19/11/2013 11:39:32:
Ik heb 4,5 miljoen rije en elek rij vergelijk ik met 50.000 rije uit een andere tabel dus vandaar


Indien gewenst ...

Je zou met Ajax de query kunnen triggeren (is al verteld).
Eventueel kan je dit doen met meerdere verzoeken. Je houdt in javascript een teller bij, en elk verzoek doe je dan een half miljoen rijen.

In dat geval heb je dus ook een progress bar, zowat gratis.

Interesse?
 
Peter de Beer

Peter de Beer

19/11/2013 13:26:41
Quote Anchor link
Kris Peeters op 19/11/2013 13:12:43:
Peter de Beer op 19/11/2013 11:39:32:
Ik heb 4,5 miljoen rije en elek rij vergelijk ik met 50.000 rije uit een andere tabel dus vandaar


In dat geval heb je dus ook een progress bar, zowat gratis.

Interesse?



Wat? heb je iets te koop ?
 
Wouter J

Wouter J

19/11/2013 13:41:32
Quote Anchor link
Nee, gratis van "hé, die krijg je er bijna automatisch bij als je dit inbouwt".

En volgens mij kun je jouw query sneller maken met gebruik van JOINs (maar ik ben geen expert hierin...)
Gewijzigd op 19/11/2013 13:42:14 door Wouter J
 
Kris Peeters

Kris Peeters

19/11/2013 14:08:54
Quote Anchor link
Peter de Beer op 19/11/2013 13:26:41:
Wat? heb je iets te koop ?


Ik bedoel: is het de moeite waard dat ik notepad2.exe boven haal en begin te typen aan een voorbeeld scriptje.


Hier dus een voorbeeldje
Copy/paste dit in een leeg .php bestand
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
if (!empty($_GET['ajax'])) {
  // ajax verzoek
  // $_GET['index'] is eerst 0, dan 1, dan 2 ...

  if ($_GET['index'] > 10) {
    echo -1;
    exit;
  }

  sleep(1); // bij jou duurt 1 tiende van jouw query ongeveer een seconde
  echo '$_GET["index"]: ' . $_GET['index'];
  exit; // nooit vergeten na een Ajax verzoek.  Anders wordt de rest van de code nog uitgevoerd
}
?>

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
  <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js"></script>
  <script>
  var index = 0;
  $(document).ready(function() {
    var button = $('#button');
    var messages = $('#messages');
    // events
    button.on('click', function(e) {
      trigger_sql();
    });
    function trigger_sql() {
      $.ajax({
        url: '?ajax=1',
        data: {index: index},
        success: function (data) {
          if (data == -1) {  // indien de server -1 terug geeft, zien we dit als een resultaat om te stoppen
            return;
          }
          else {
            messages.html(
              'bericht van de server: ' + data
              + '<br> progress: ' + (100 * index / 10) + '%'
            );
          }
          index++;
          trigger_sql();
        }
      });
    }
  });
  </script>
</head>
<body>
  <input type="button" id="button" value="KLIK">
  <div id="messages"></div>
</body>
</html>
 
Peter de Beer

Peter de Beer

19/11/2013 14:39:17
Quote Anchor link
super bedankt !!!
 
Erwin H

Erwin H

19/11/2013 14:45:28
Quote Anchor link
Peter de Beer op 19/11/2013 13:05:38:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

SELECT
    count(uid) as uid
FROM
    `table`
WHERE
    hostname NOT IN (SELECT
            url
        FROM
            Hosters)
GROUP BY hostname
HAVING uid > 20

?>

AUW een NOT IN met een subquery op een dergelijk aantal records, dat is inderdaad vragen om moeilijkheden. Probeer het eens anders zou ik zeggen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT COUNT(uid) as uid
FROM (
  SELECT hostname, uid
  FROM `table` a
  LEFT JOIN hosters b ON a.hostname = b.url
  WHERE b.url IS NULL
) c
GROUP BY hostname
HAVING uid > 20;

Nu kan het zijn dat de query niet helemaal werkt, aangezien ik bijvoorbeeld niet kan zien waar uid vandaan komt (uit welke tabel). Maar als het wel werkt gok ik dat het aanzienlijk sneller zal zijn....
Gewijzigd op 19/11/2013 14:46:14 door Erwin H
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/11/2013 16:35:43
Quote Anchor link
Waarom die (zinloze) subquery?
En dan de GROUP BY op hostname terwijl die niet in de select list staat, in MySQL kan dat, maar in ANSI SQL niet. Lijkt me trouwens ook wel handig om erbij te hebben.
 
Peter de Beer

Peter de Beer

20/11/2013 09:03:32
Quote Anchor link
Erwin H op 19/11/2013 14:45:28:
Peter de Beer op 19/11/2013 13:05:38:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

SELECT
    count(uid) as uid
FROM
    `table`
WHERE
    hostname NOT IN (SELECT
            url
        FROM
            Hosters)
GROUP BY hostname
HAVING uid > 20

?>

AUW een NOT IN met een subquery op een dergelijk aantal records, dat is inderdaad vragen om moeilijkheden. Probeer het eens anders zou ik zeggen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT COUNT(uid) as uid
FROM (
  SELECT hostname, uid
  FROM `table` a
  LEFT JOIN hosters b ON a.hostname = b.url
  WHERE b.url IS NULL
) c
GROUP BY hostname
HAVING uid > 20;

Nu kan het zijn dat de query niet helemaal werkt, aangezien ik bijvoorbeeld niet kan zien waar uid vandaan komt (uit welke tabel). Maar als het wel werkt gok ik dat het aanzienlijk sneller zal zijn....


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT
    COUNT(uid) as uid, hostname
FROM
    (SELECT
        hostname, uid
    FROM
        `table_a`
    LEFT JOIN table_b ON `table_a`.`hostname` = table_b.url
    WHERE
        table_b.url IS NULL)
GROUP BY hostname


Ik heb aan gepast op mijn situatie maar ik krijg steeds een error
 
- SanThe -

- SanThe -

20/11/2013 09:06:55
Quote Anchor link
Peter de Beer op 20/11/2013 09:03:32:
Ik heb aan gepast op mijn situatie maar ik krijg steeds een error


En welke error dat is mogen wij niet weten?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/11/2013 09:19:25
Quote Anchor link
Er bestaat geen alias voor de subquery achter de FROM en dat moet wel.
Maar nogmaals die is helemaal niet nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
    COUNT(uid) as uid, hostname
FROM
        table_a
LEFT JOIN table_b ON table_a.hostname = table_b.url
WHERE
      table_b.url IS NULL
GROUP BY hostname

Let wel op dat je indexen zet op de kolommen waarop je joined
 
Peter de Beer

Peter de Beer

20/11/2013 09:35:03
Quote Anchor link
- SanThe - op 20/11/2013 09:06:55:
Peter de Beer op 20/11/2013 09:03:32:
Ik heb aan gepast op mijn situatie maar ik krijg steeds een error


En welke error dat is mogen wij niet weten?


Natuurlijk

Error Code: 1248. Every derived table must have its own alias 0,001 sec




Toevoeging op 20/11/2013 09:37:32:

Ger van Steenderen op 20/11/2013 09:19:25:
Er bestaat geen alias voor de subquery achter de FROM en dat moet wel.
Maar nogmaals die is helemaal niet nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
    COUNT(uid) as uid, hostname
FROM
        table_a
LEFT JOIN table_b ON table_a.hostname = table_b.url
WHERE
      table_b.url IS NULL
GROUP BY hostname

Let wel op dat je indexen zet op de kolommen waarop je joined


Idexen heb ik er op zitten

Error Code: 1052. Column 'uid' in field list is ambiguous 0,001 sec
 
- SanThe -

- SanThe -

20/11/2013 09:47:10
Quote Anchor link
Is dit uit table_a of table_b?
COUNT(uid)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/11/2013 10:22:45
Quote Anchor link
Ambiguous krijg je omdat je in beide tabellen kolommen met dezelfde naam hebt, en in de select niet aangeeft uit welke tabel je hem moet hebben. Gebruik standaard FQN's (Fully Qualified Names - table_a.uid -) in queries met joines, zit je altijd goed.
 
Peter de Beer

Peter de Beer

20/11/2013 12:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT
    COUNT(table_a.uid) as uid
FROM
    table_a
        LEFT JOIN
    table_b ON table_a.`hostname` = table_b.url
WHERE
    table_b.url IS NULL
GROUP BY hostname
HAVING uid > 20;


197 row(s) returned 10,870 sec / 0,000 sec
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/11/2013 12:32:45
Quote Anchor link
Het is mij volledig onduidelijk wat je met deze query wilt bereiken, je krijgt nu alleen een rijtje met getallen binnen. En nogmaals mij MySQL is hier een uitzondering op, in de meeste DBMS kan je niet op anonymous kolommen groeperen.

Het blijft hoe dan ook een draak van een querie.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.