Layout problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »
D B

D B

17/10/2014 07:24:52
Quote Anchor link
Ik heb de volgende code:

http://codepen.io/anon/pen/DiCwA

Nu zijn er 2 dingen die ik niet zo goed begrijp.

1) Waarom moet ik bij de linkse en rechtse kolom (div links en div rechts) een margin van -10px geven om ze op dezelfde hoogte te krijgen als mijn middelste div? (Als ik een border gebruik doen ze het wel gewoon goed....)
2) Bij de div helemaal links onder krijg ik de zwarte div niet in beeld. Hoe kan dit?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 06:15:50
 
Stefan Fransen

Stefan Fransen

17/10/2014 08:26:22
Quote Anchor link
Ik raad je aan om bootstrap te gebruiken.
http://getbootstrap.com/
voordelen:
responsive
minder css werk
bovenstaande problemen opgelost

nadelen:
Geen
 
D B

D B

17/10/2014 10:08:48
Quote Anchor link
Dit is inderdaad misschien een oplossing, maar dit lijkt me niet zo ingewikkeld dat dit niet zonder extern programma op te lossen is. Hij doet het namelijk in de rechtse kolom wel goed.

Hopelijk komen er nog wat reacties,maar ik ga ook zeker dit programmatje bekijken.
 

17/10/2014 10:41:11
Quote Anchor link
** Bootstrap is geen programma maar een CSS "framework" met al een heleboel dingen erin die je meteen kunt gebruiken.

De layout die jij op aan het zetten bent kan met Bootstrap binnen 5 min werken **
 
D B

D B

17/10/2014 15:18:21
Quote Anchor link
Ok. Maar buiten dat ben ik toch erg benieuwd naar een verklaring voor bovenstaande.

Is er iemand die mij uit kan leggen waarom dit zo niet werkt, en waarom ik hier met margin -10 moet werken?

Alvast bedankt voor het meedenken!
 
Henk de Vriep

Henk de Vriep

17/10/2014 15:50:45
Quote Anchor link
Zo kan het ook: http://codepen.io/anon/pen/wneip

zie dat ik de -10px heb weggehaald. Heb de bovenste header een bot margin gegeven van 10 px en elke content tabje ook een bottom margin van 10px. Alleen op een of andere manier heeft BBBB geen header maar dat zou die in de browser wel moeten hebben.
 
D B

D B

17/10/2014 17:07:53
Quote Anchor link
Dat is dus inderdaad ook het probleem. In de browser krijgen alle divs onder menu geen header terwijl het in het midden en rechts wel goed gaat.

Toevoeging op 17/10/2014 17:43:37:

Na nog wat CSS stoeien is het me uiteindelijk gelukt!

Bedankt voor het meedenken!

Bij mijn linkercontent_div had ik een float: left; meegegeven deze zat nog in de weg.

Dit is een werkend voorbeeld:

http://codepen.io/anon/pen/poFgz
 
Stefan Fransen

Stefan Fransen

23/10/2014 08:55:00
Quote Anchor link
Wellicht heb je hier iets aan:
dit is jou code maar dan geoptimaliseerd en responsive
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<div id="totaal">
    <div id="header">
        <div id="headerleft">
        </div>
    </div>
    <div id="under">
        <div id="links">
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="linkscontent_div">
                AAAAA
            </div>
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="linkscontent_div">
                BBBBBB
            </div>
        </div>
        <div id="rechts">
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="rechtscontent_div">
                CCCCCCC
            </div>
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="rechtscontent_div" id="kalender">
                DDDDDDD
            </div>
        </div>
        <div id="content">
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="middencontent_div">
                EEEEEEEE
            </div>
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="middencontent_div">
                FFFFFFF
            </div>
            <div class="header_div">
            </div>
            <div class="middencontent_div">
                GGGGGG
            </div>
        </div>
    </div>
</div>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
    body {
        overflow:auto;
        text-align:center;
        margin:0;
        padding:0;
        background-color:#222222;
        font-family:verdana;
        font-size:12px;
    }
    #totaal {
        border:0 solid red;
        margin-left:auto;
        margin-right:auto;
        margin-top:10px;
        padding:0;
        width:80%;
        vertical-align:top;
    }
    #header {
        margin-top:0;
        margin-bottom:10px;
        padding:0;
        width: 100%;
        height:121px;
        vertical-align:top;
        background-color:#FFFFFF;
        background-image:url('../images/zscheader.jpg');
        top:0;
        border:0 solid red;
        border-top-left-radius:10px;
        border-top-right-radius:10px;
        border-bottom-left-radius:10px;
        border-bottom-right-radius:10px;
    }
    div.header_div {
        border: 0 solid green;
        background-color:#000000;
        border-top-left-radius:10px;
        border-top-right-radius:10px;
        height:18px;
        z-index:3;
    }
    #under {
        border: 0 solid red;
        width: 100%;
        position: relative;
    }
    #links {
        border: 0 solid green;
        text-align: left;
        vertical-align:top;
        float:left;
        width:20%;
        margin-right: 5%;
    }
    #content {
        border: 0 solid red;
        vertical-align:top;
        margin-top: 0;
        width:50%;
        float: left;
    }
    #rechts {
        border: 0 solid green;
        text-align: left;
        vertical-align:top;
        float:right;
        width:20%;
    }
    .rechtscontent_div {
        border:0 solid green;
        border-bottom-left-radius:10px;
        border-bottom-right-radius:10px;
        background-color: #E5E5E5;
        padding:3px 0 18px 0;
        width:100%;
        margin-bottom:10px;
    }
    .linkscontent_div {
        border: 0 solid green;
        background-color: #E5E5E5;
        width:100%;
        padding:3px 0 18px 0;
        border-bottom-left-radius:10px;
        border-bottom-right-radius:10px;
        margin-bottom:10px;
    }
    div.middencontent_div {
        background-color: #E5E5E5;
        padding:3px 0 18px 0;
        text-align:left;
        width:100%;
        border-bottom-left-radius:10px;
        border-bottom-right-radius:10px;
        margin-bottom:10px;
    }
Gewijzigd op 23/10/2014 08:55:49 door Stefan Fransen
 
D B

D B

23/10/2014 10:13:32
Quote Anchor link
Hallo Stefan,

Bedankt voor deze aanvulling. Wat me zo opvalt is dat je de width gewijzigd hebt naar %.
Heb je verder nog iets gedaan?

Ik heb nog een ander topic lopen waar ik een probleempje in mijn lay-out heb, misschien dat je hier ook een oplossing voor weet?

Toevoeging op 23/10/2014 10:14:03:

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/nieuwssysteem-layout-probleem-chrome/96201/


Toevoeging op 23/10/2014 10:16:20:

Ook zie ik dat mijn padding bij het middenstuk weg kan.

Bij rechts heb je geen margin van 5%, is dit omdat het totaal toch op 100% uitkomt, of is het beter om die ook toe te voegen?

Toevoeging op 23/10/2014 10:19:04:

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/nieuwssysteem-layout-probleem-chrome/96201/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.