Leden doorsturen naar eigen profiel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

07/10/2009 16:51:00
Quote Anchor link
Hallo, ik wil op mijn site graag de leden kunnen doorsturen naar hun eigen profiel zodra ze zich inloggen. Ik krijg het alleen niet echt voor elkaar.

Mijn inlog code is nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
// Connects to your Database
mysql_connect("host", "username", "pass") or die(mysql_error());
mysql_select_db("database") or die(mysql_error());

//Checks if there is a login cookie
if(isset($_COOKIE['JELMER']))

//if there is, it logs you in and directes you to the members page
{
$username = $_COOKIE['JELMER'];
$pass = $_COOKIE['JELMER'];
$check = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username = '$username'")or die(mysql_error());
while($info = mysql_fetch_array( $check ))
{

if ($pass != $info['password'])
{
}

else
{
header("Location: lmembers.php");

}
}
}


//if the login form is submitted
if (isset($_POST['submit'])) { // if form has been submitted

// makes sure they filled it in

if(!$_POST['username'] | !$_POST['pass']) {
die('Je hebt een verplicht veld niet ingevuld!');
}

// checks it against the database

if (!get_magic_quotes_gpc()) {
$_POST['email'] = addslashes($_POST['email']);
}

$check = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username = '".$_POST['username']."'")or die(mysql_error());

//Gives error if user dosen't exist
$check2 = mysql_num_rows($check);
if ($check2 == 0) {
die('Die gebruiker bestaat niet. <a href=lregister.php>Wil je deze aanmaken?</a>');
}

while($info = mysql_fetch_array( $check ))
{

$_POST['pass'] = stripslashes($_POST['pass']);
$info['password'] = stripslashes($info['password']);
$_POST['pass'] = md5($_POST['pass']);

//gives error if the password is wrong
if ($_POST['pass'] != $info['password']) {
die('Verkeerd wachtwoord, probeer opnieuw.');
}

else
{

// if login is ok then we add a cookie
$_POST['username'] = stripslashes($_POST['username']);
$hour = time() + 3600;
setcookie(JELMER, $_POST['username'], $hour);
setcookie(JELMER, $_POST['pass'], $hour);

//then redirect them to the members area
header("Location: lmembers.php");
}
}
}

else
{

// if they are not logged in
?>

HIER ZIT HET FORMULIER, ALLEEN DAT WIL HIJ NIET GOED WEERGEVEN...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
}

?>


Ik wil dus, dat als mijn leden zich inloggen niet naar lmembers.php gaan, zoals nu, maar naar lid.php?id=HUN ID maar mij lukt het niet, wil iemand mij hier mee helpen? alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter ten Boomen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 10:55:17
 
Lord Gaga

Lord Gaga

07/10/2009 17:59:00
Quote Anchor link
is dat niet gwn zo:

header ("location: SITE-URL&id="$list->id"")

kan best zijn dat het hlml fout is hoor.. :p
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/10/2009 18:01:00
Quote Anchor link
Waarom sla je in godsnaam het wachtwoord op in cookies?
Totaal nergens voor nodig.

Blij dat ik niet lid van je site ben, want dit is zo onveilig als de pest.
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

07/10/2009 18:28:00
Quote Anchor link
omdat ik niet weet hoe het anders moet, kan jij mij dat vertellen?

Edit:

BTW, het is me gelukt en het werkt...

maar, Aar... hoe moet ik anders cookies doen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter ten Boomen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/10/2009 19:01:00
Quote Anchor link
Een unieke key, die je ook in de database hebt staan.
Dus je hebt twee cookies:
- userID
- hash

Leuk voorbeeld om eens naar te kijken, http://multisess.clayweb.nl.
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

07/10/2009 19:07:00
Quote Anchor link
Maar wat is een hash? en hoe kan ik dan cookies maken?

Edit:

Laat maar, heb het gemaakt. Ik heb het voor elkaar gekregen dat leden naar hun eigen profiel gaan en de cookies zijn veiliger gemaakt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter ten Boomen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/10/2009 23:02:00
Quote Anchor link
Heb eje al mijn demo bekeken, en al gekeken naar het scriptje van MultiSess?
Dan had je het prima kunnen uitvinden...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.