Leden pagina alleen voor lid zichtbaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

07/10/2009 22:57:00
Quote Anchor link
Ik heb op mijn site een leden pagina, waar ik al meer over heb gepost, alleen ik heb het nu voorelkaar om gewoon 1 pagina te hebben, lid.php en dan als ze inloggen gaan ze naar hun eigen profiel dat word dan lid.php?id=HUNID

Maar, nu wil ik dat die pagina alleen maar voor het betreffende lid zichtbaar is, dus niet voor de hele buitenwereld

Hier is de code van de leden pagina,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?
//connect to mysql
//change user and password to your mySQL name and password

mysql_connect("host","username","pass");

//select which database you want to edit
mysql_select_db("database");

//select the table
$result = mysql_query("select * from users WHERE id='".$_GET['id']."' ");

//grab all the content
while($r=mysql_fetch_array($result))
{


   $ui=$r["ID"];
   $uu=$r["username"];
   $ud=$r["date"];
   $un=$r["name"];
   $ue=$r["email"];
   $um=$r["muziek"];
   $uf=$r["foto"];

   //display the row
   echo <table height=100% width=100%>

        <tr><td height=1>Dit is het gebruikersprofiel van $uu...</td></tr>
        <tr><td height=1><table height=1 width=100%>
        <tr><td width=50%>Gebruikersnaam: $uu</td><td width=50%>Email: $ue</td></tr>
        <tr><td width=50%>Echte naam: $un</td>    <td width=50%></td></tr>
        <tr><td width=50%>$ud</td>                <td width=50%>ID: $ui</td></tr></table></td></tr>
        <tr><td width=100% height=100% valign=top>Muziek die deze gebruiker luistert:<BR><BR>$um<BR><BR>Gebruikers tekst:<BR><BR>$ut<BR><BR>Gebruikers foto:<BR><BR><img src=../users/photo/$uf width=500 height=500 border=0></td></tr></table>;

}
?>



ik wil dus misschien met een if ofzo dat deze pagina alleen maar zichbaar is voor het betreffende persoon en dat anderen naar een error pagina gaan ofzo.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 13:59:38
 
Wouter

Wouter

07/10/2009 23:07:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?
//connect to mysql
//change user and password to your mySQL name and password

mysql_connect("host","username","pass");

//select which database you want to edit
mysql_select_db("database");

//select the table
$result = mysql_query("select * from users WHERE id='".$_GET['id']."' ");

mysql_fetch_array($result);

if($_SESSION['id'] == $result['id']) {

//grab all the content
while($r=mysql_fetch_array($result))
{


   $ui=$r["ID"];
   $uu=$r["username"];
   $ud=$r["date"];
   $un=$r["name"];
   $ue=$r["email"];
   $um=$r["muziek"];
   $uf=$r["foto"];

   //display the row
   echo <table height=100% width=100%>

        <tr><td height=1>Dit is het gebruikersprofiel van $uu...</td></tr>
        <tr><td height=1><table height=1 width=100%>
        <tr><td width=50%>Gebruikersnaam: $uu</td><td width=50%>Email: $ue</td></tr>
        <tr><td width=50%>Echte naam: $un</td>    <td width=50%></td></tr>
        <tr><td width=50%>$ud</td>                <td width=50%>ID: $ui</td></tr></table></td></tr>
        <tr><td width=100% height=100% valign=top>Muziek die deze gebruiker luistert:<BR><BR>$um<BR><BR>Gebruikers tekst:<BR><BR>$ut<BR><BR>Gebruikers foto:<BR><BR><img src=../users/photo/$uf width=500 height=500 border=0></td></tr></table>;

}
} else {
echo "Jij hoort hier niet!";
exit;
}
?>


Moet je even zijn id in een session doen.
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

07/10/2009 23:14:00
Quote Anchor link
Ik zie nu de gehele site in de opmaak, maar ik zie helemaal niks staan nu in de tabel.
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/10/2009 23:16:00
Quote Anchor link
Mist quotes om echo, Ook horen variables buiten quotes.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

07/10/2009 23:17:00
Quote Anchor link
ja, nee, daar was ik al achter.. maar ik zie nog steeds niks
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/10/2009 23:21:00
Quote Anchor link
Opmaak:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?PHP

# Errors weergeven
error_reporting(E_ALL);

# Query uitvoeren
$Query =
"
    SELECT
        *
    FROM
        users
    WHERE
        id = '"
.intval($_SESSION['id'])."'
"
;

# Resultaat van de query
$Result = mysql_query($Query);

# Kijken of de query is gelukt
if(!$Result)
{

    # Foutje in query, laat error zien met myqsl_error
}
else
{
    # Gegevens fetchen
    $r = mysql_fetch_assoc($Result);
    # Laat gegevens zien hieronder
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

08/10/2009 21:32:00
Quote Anchor link
Okej, ik heb totaal GEEN verstand van SESSIONs dus... HOE moet je een id van een gebruiker uit de database halen en in een session zetten?
 
Michael -

Michael -

08/10/2009 21:45:00
Quote Anchor link
session_start bovenaan je pagina en dan kan je sessies zo vullen
$_SESSION['blabla'] = 'dit moet erin';

echo $_SESSION['blabla']; // output: dit moet erin

Heb je in die troep onder //display the row al quotes gezet? Ik mis daar zo'n 20 quotes ofzo.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michael -
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2009 21:47:00
Quote Anchor link
Lees eens wat tutorials door en bekijk wat scripts. Wat jij vraagt is gewoon basic kennis.
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

08/10/2009 22:12:00
Quote Anchor link
jah, ik heb de qoutes... ik zal ff wat proberen

Edit:
Moet ik dan niet boven de SESSION_start() een connectie maken met de database?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter ten Boomen
 
Wouter

Wouter

09/10/2009 19:01:00
Quote Anchor link
Doe maar low-case voor de zekerheid.

Dus: session_start();

En niet: SESSION_start();
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.