leden tellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »
Sander salemander

sander salemander

11/06/2010 19:17:28
Quote Anchor link
hoi allemaal,

ik heb nu dus een dat mensen inloggen en dat ze dan online zijn.

maar hoe zorg ik ervoor ik kan tellen dat bijvoorbeeld ervandaag 3 online waren meeste leden.
en morgen zijn er 5 online ingelogd.

daarvan ik als weergeven meeste aantal ingelogd tegelijketijd 5 dan.

maar hoe maak je zo iets?

mischien kan iemand mij een tip geven

Sander
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:53:09
 
Sander de Vos

Sander de Vos

11/06/2010 19:20:12
Quote Anchor link
Een tabel aanmaken ("stats" bijvoorbeeld) waarin bij het inloggen word gezet dat je hebt ingelogd. Daarna mysql_num_rows op los laten, en de uitkomt echo'en.

Edit:
ABN please ??
Gewijzigd op 11/06/2010 19:25:30 door Sander de Vos
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/06/2010 19:23:26
Quote Anchor link
Wijzig je post eens naar algemeen beschaaft nederlands, misschien dat van je vraag dan iets gebakken kan worden.

Zie
- aggregate functions
- date and time functions
van je database

Er zijn vast ook nog wel topics welke jouw onderwerp behandelen...
 
Joost van der Meijden

Joost van der Meijden

11/06/2010 19:23:58
Quote Anchor link
En formuleer je vragen a.u.b. iets beter, ik moest het 3x lezen voordat ik het een beetje snapte.
 
Sander salemander

sander salemander

11/06/2010 19:29:30
Quote Anchor link
sorry hoor, ik wist ook niet hoe ik het moest uitleggen :P

ben geen super-computer ofzo...

en ik heb al gezocht maar kon nergens een topic vinden...
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/06/2010 22:09:19
Quote Anchor link
Een vraag: Hoe wil je nu tellen hoeveel leden er in de toekomst zijn ingelogd, dan wel ingelogd zijn geweest op de dag van morgen.
 
Arnold C

Arnold C

11/06/2010 22:15:40
Quote Anchor link
Misschien is dit een leuk artikel: (zonder database gebruik)

http://www.devarticles.com/c/a/PHP/The-Quickest-Way-To-Count-Users-Online-With-PHP/
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/06/2010 22:23:00
Quote Anchor link
Dat sluit totaal niet aan bij de vraag Arnold, daarnaast is het een bad practice script.

Zal dan eerder verwijzen naar:
http://piwik.org/

dat is `vastleggen` van statische gegevens.
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

12/06/2010 07:58:41
Quote Anchor link
Ik zelf gebruik deze.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
// Database login hidden.

$s_aantal = mysql_query("Select Count(id) From online Where ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'") or die(mysql_error());

if (!mysql_result($s_aantal, 0))
    mysql_query("Insert Into online (id, ip, tijd) Values ('NULL', '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."', '".time()."')") or die(mysql_error());
else
{
    mysql_query("Update online Set tijd = '".time()."' Where ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'") or die(mysql_error());
    mysql_query("Delete From online Where tijd < ".time()." - 60*5") or die(mysql_error());
}


$s_aantal = mysql_query("Select Count(id) From online");
$aantal = mysql_result($s_aantal, 0);

if ($aantal > 1 || $aantal == 0)
    echo "Er zijn <b>".$aantal."</b> bezoekers actief op deze site!";
else
    echo "Er is <b>1</b> bezoeker actief op deze site!";
?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/06/2010 08:51:35
Quote Anchor link
Robin's scriptje is te belachelijk voor woorden:

Ten eerste ga je niet met een select kijken of een record al bestaat om te bepalen of je moet inserten of moet updaten.

De insert is ook nog eens fout. Indien id een auto_increment / sequence is dan neem je die uiteraard niet op in je insert query.

En om dan aan het id een string 'NULL' door te geven is helemaal van de zotte.
En uitaard gebruik je ook geen timestamp maar gebruik je SQL's NOW() (type DATETIME)

Voor de rest zegt een IP-adres totaal niets over het aantal unieke personen / bezoekers.
En waarom je nu data gaat verwijderen is mij en raadsel

Overige opmerking:
or die() is kerkhof stategie, pas fatsoenlijke foutafhandeling toe

er bestaat ook nog zoiets als SQL aliasen dan kan je eenvoudigerwijs een zinvolle naam geven aan een SUM/COUNT/AVG/MIN/MAX

SELECT COUNT(id) aantal
FROM online
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.