Leeftijd uitrekenen vanuit MYSQL en van verkorte tekens naar volledige tekst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Daan s

Daan s

10/04/2012 14:41:17
Quote Anchor link
Ik heb nu de m/v veranderd in de mysql database

`id` int(4) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`username` varchar(65) NOT NULL DEFAULT '',
`password` varchar(65) NOT NULL DEFAULT '',
`Age` text NOT NULL,
`mv` int(3) NOT NULL,
`credits` varchar(10) NOT NULL DEFAULT '60',
`email` varchar(225) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)

Weet je ook hoe ik de 1/2 m/v kan laten uitprinten als Man / Vrouw, want daar ging eigenlijk het gehele forum post over :P
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 18:37:02
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

10/04/2012 14:48:51
Quote Anchor link
dat kan heel simpel met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
($row['mv'] == 1 ? 'Man' : 'Vrouw')
?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/04/2012 15:43:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT (CASE
    WHEN MONTH(NOW()) > MONTH(birthdate) THEN
        YEAR(NOW()) - YEAR(birthdate) - 1
    WHEN MONTH(NOW()) = MONTH(birthdate) THEN
        IF(DAYOFMONTH(NOW()) <= DAYOFMONTH(birthdate),
            YEAR(NOW()) - YEAR(birthdate),
            YEAR(NOW()) - YEAR(birthdate) - 1)
    ELSE
        YEAR(NOW()) - YEAR(birthdate) END) AS age,
    (CASE mv WHEN 'm' THEN 'man' WHEN 'v' THEN 'vrouw' ELSE 'weet niet' END) AS sex
Gewijzigd op 10/04/2012 15:54:59 door Ger van Steenderen
 
Reshad F

Reshad F

10/04/2012 15:49:10
Quote Anchor link
zoals erwin zegt je hebt info terwijl je mijn voorbeeld klakkeloos hebt overgenomen maar je eigen prints er in hebt verwerkt ( ik had in mijn vb al $rows gemaakt van $info) en verder je query haal je user, password, mv op maar je echoe'd heel andere dingen zoals email enz.. kijk daar is naar.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.