Lege velden JS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Paul K

Paul K

29/05/2008 15:38:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb werkelijk geen flauw idee.
Ik heb een formuliertje en ik wil checken voordat het form gesubmit word of er lege velden zijn, zoja dan wil ik dat hij alert geeft dat niet alle velden al zijn ingevuld
Hoe moet ik dit doen?

Mvg mij
Edit:

Ik weet al dat het met javascript moet ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul K
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 08:20:26
 
- SanThe -

- SanThe -

29/05/2008 15:41:00
Quote Anchor link
Javascript.
 
Paul K

Paul K

29/05/2008 15:42:00
Quote Anchor link
Topictitel Lege velden js
Ik wist al dat het met javascript moest ;)
Maar HOE met javascript
 
Jacco Engel

Jacco Engel

29/05/2008 15:43:00
Quote Anchor link

var allevelden = document.getElementsByTagName("input") ;
for(var i = 0; i < allevelden.length; i++)
{
if(allevelden[i].value.length == 0)
{
alert(allevelden[i].name+" is niet ingevuld");
}
}


Heb er even ignore omheen gezet zodat de code ook nog ergens op lijkt te slaan :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Paul K

Paul K

29/05/2008 15:48:00
Quote Anchor link
dus als ik 3 velden alleen wil checken uit formulier moet dat zo:
var veld 1 = document.getElementByName("veld1");
var veld 2 = document.getElementByName("veld2");
var veld 3 = document.getElementByName("veld3");
if(veld1.value.length == 0){
alert("Veld 1 is niet ingevuld!";
}
en dat zo door
 
Jacco Engel

Jacco Engel

29/05/2008 15:51:00
Quote Anchor link
Waarom controleer je dat met js en niet gewoon met PHP na de post?
 
- SanThe -

- SanThe -

29/05/2008 15:51:00
Quote Anchor link
var veld 1 =

Een var bevat nooit spaties.
 
Paul K

Paul K

29/05/2008 15:57:00
Quote Anchor link
maar zonder die spaties zou het wel moeten werken ;)
@jacco
Omdat je dan soort van terugknop moet maken en dan moet alle data er ook nog staan (anders moet je weer opnieuw invullen)
Dus vind ik zo wel handig :)
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

29/05/2008 16:01:00
Quote Anchor link
Data in session zetten, en als het form gelukt+goedgekeurt is session pas verwijderen.

Als je dan telkens kijkt of bijv $_SESSION['input']['naam'] bestaat, kun je die weergeven.
 
Paul K

Paul K

29/05/2008 16:07:00
Quote Anchor link
Dan is het toch even simpel met javascript toen toch minder ingewikkeld?
 
Arend a

Arend a

29/05/2008 16:13:00
Quote Anchor link
http://bassistance.de/jquery-plugins/jquery-plugin-validation

Je zult ALTIJD ook in php moeten checken of het wel klopt. Ga maar eens na: javascript kan je in de meeste browsers uitzetten, wat gebeurt er als je javascript uitzet? Dan kan je alsnog niet ingevulde velden toch invullen. Om deze reden moet je het Of alleen in PHP checken, of en in PHP en in javascript, zodat de gebruiker al sneller te zien krijgt of dat wat hij invlut wel klopt.
 
Paul K

Paul K

29/05/2008 16:16:00
Quote Anchor link
Het gaat hier niet om een public function maar gewoon in een admin panel, alleen hij wil niet perongeluk even iets indrukken en dan veld vergeten in te vulllen
 
Boris Mattijssen

Boris Mattijssen

29/05/2008 16:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<html>
<head>
<script>
function checkEmpty(){
var veld1 = document.getElementByName("veld1");
var veld2 = document.getElementByName("veld2");
var veld3 = document.getElementByName("veld3");
if(veld1.value.length == 0){
alert("Veld 1 is niet ingevuld!";
}
}
</script>
</head>
<body>
<form method="" action="" onsubmit="return checkEmpty();">
inputs.....
</form>
</body>
</html>


zoiets (geen valide html, moet met doctype enzo maar qua javascript moet het werken).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.