Letters in verschillende velden samenvoegen tot 1 woord

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP er

PHP er

24/02/2013 14:18:24
Quote Anchor link
Beste medeleden,

Ik heb een vraag over het samenvoegen van verschillende letters in inputvelden tot 1 woord.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<input type="text" name="letter" value="A">
<input type="text" name="letter" value="P">
<input type="text" name="letter" value="P">
<input type="text" name="letter" value="E">
<input type="text" name="letter" value="L">


Hoe kan ik dan, als er op submit wordt gedrukt, dat het woordje "APPEL" in de database wordt gezet? En hoe worden de namevelden van de inputvelden dan?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:58:04
 
Wouter J

Wouter J

24/02/2013 14:24:11
Quote Anchor link
Dan maak je van de naam een array: <input ... name="letter[]"> Vervolgens kun je dan $_POST['letter'] als een array gebruiken in PHP en dan kun je dus implode gebruiken om deze letters samen te voegen tot 1 woord.
 
Erwin H

Erwin H

24/02/2013 14:24:27
Quote Anchor link
Zo werkt het niet, zo krijg je alleen L in je php script. Omdat alle inputs dezelfde naam hebben worden de eerste 4 overschreven door de waardes die erna komen. Wat wel kan is er een array van maken en die imploden.

HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<input type="text" name="letter[]" value="A">
<input type="text" name="letter[]" value="P">
<input type="text" name="letter[]" value="P">
<input type="text" name="letter[]" value="E">
<input type="text" name="letter[]" value="L">


php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$woord
= implode( '', $_POST['letter'] );
?>
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

24/02/2013 15:12:48
Quote Anchor link
Ik weet het niet zeker, maar moet je van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$woord
= implode( '', $_POST['letter'] );
?>


Niet dit maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$woord
.= implode( '', $_POST['letter'] );
?>
 
Wouter J

Wouter J

24/02/2013 15:14:37
Quote Anchor link
nee, .= voegt iets toe, je hebt toch nooit $woord aangemaakt? Je kent de waarde toe aan $woord en daarvoor gebruik je =. Misschien eens goed om de operators op te halen.
 
PHP er

PHP er

24/02/2013 15:22:49
Quote Anchor link
Erwin H op 24/02/2013 14:24:27:
Zo werkt het niet, zo krijg je alleen L in je php script. Omdat alle inputs dezelfde naam hebben worden de eerste 4 overschreven door de waardes die erna komen. Wat wel kan is er een array van maken en die imploden.

HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<input type="text" name="letter[]" value="A">
<input type="text" name="letter[]" value="P">
<input type="text" name="letter[]" value="P">
<input type="text" name="letter[]" value="E">
<input type="text" name="letter[]" value="L">


php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$woord
= implode( '', $_POST['letter'] );
?>


Helemaal top haha. Weet je ook misschien hoe ik bij de inputvelden het zo kan maken dat als ik de lengte van het inputveld instel op 1, dat hij automatisch doorspringt naar de andere? en weer terug als je backspace drukt?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/02/2013 16:04:29
Quote Anchor link
Daarvoor gebruik je javascript. Google maar eens ;-)
 
Eddy E

Eddy E

24/02/2013 19:09:38
Quote Anchor link
Wat is je bedoeling van deze 5 velden dan? Waarom niet gelijk in 1 veld? Net zo makkelijk dan toch?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.