lezen xml file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »
Berta Pappens

Berta Pappens

24/11/2023 19:51:05
Quote Anchor link
Is er hier een expert in het lezen van xml files.
Heb een probleem
de file ziet er als volgt uit :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<gpx xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
version="1.0" creator="GSAK"
xsi:schemaLocation="http://www.topografix.com/GPX/1/0 http://www.topografix.com/GPX/1/0/gpx.xsd http://www.groundspeak.com/cache/1/0/1 http://www.groundspeak.com/cache/1/0/1/cache.xsd http://www.gsak.net/xmlv1/6 http://www.gsak.net/xmlv1/6/gsak.xsd"
xmlns="http://www.topografix.com/GPX/1/0">
 <desc>Geocache file generated by GSAK (HasChildren)</desc>
 <author>GSAK</author>
 <email>[email protected]</email>
 <time>2023-11-24T16:25:32Z</time>
 <keywords>cache, geocache, groundspeak</keywords>
 <bounds minlat="45.85205" minlon="6.10135" maxlat="45.85205" maxlon="6.10135"/>
 <wpt lat="45.85205" lon="6.10135">
  <time>2019-04-05T08:00:00Z</time>
  <name>GC85BK6</name>
  <desc>Vire dans le Semnoz S14. by GUYCAT (2,5/2,5)</desc>
  <url>http://coord.info/GC85BK6</url>
  <urlname>Vire dans le Semnoz S14. by GUYCAT</urlname>
  <sym>Geocache</sym>
  <type>Geocache|Unknown Cache</type>
    <gsak:wptExtension xmlns:gsak="http://www.gsak.net/xmlv1/6">
      <gsak:UserFlag>false</gsak:UserFlag>
      <gsak:Lock>false</gsak:Lock>
      <gsak:DNF>false</gsak:DNF>
      <gsak:Watch>false</gsak:Watch>
      <gsak:UserData></gsak:UserData>
      <gsak:LatBeforeCorrect>45.848433</gsak:LatBeforeCorrect>
      <gsak:LonBeforeCorrect>6.101</gsak:LonBeforeCorrect>
      <gsak:StateBeforeCorrect>Auvergne-Rhne-Alpes</gsak:StateBeforeCorrect>
      <gsak:CountyBeforeCorrect></gsak:CountyBeforeCorrect>
      <gsak:FirstToFind>false</gsak:FirstToFind>
      <gsak:User2></gsak:User2>
      <gsak:User3></gsak:User3>
      <gsak:User4></gsak:User4>
      <gsak:County></gsak:County>
      <gsak:UserSort>0</gsak:UserSort>
      <gsak:SmartName>VireDa14</gsak:SmartName>
      <gsak:LastGpxDate>2023-11-24</gsak:LastGpxDate>
      <gsak:Code>GC85BK6</gsak:Code>
      <gsak:Resolution></gsak:Resolution>
      <gsak:IsPremium>false</gsak:IsPremium>
      <gsak:FavPoints>32</gsak:FavPoints>
      <gsak:GcNote>Dit is een test</gsak:GcNote>
      <gsak:Guid></gsak:Guid>
      <gsak:CacheImages>


mijn code is :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$file
= "test.gpx" ;

$xml = simplexml_load_file($file);

foreach ($xml->wpt as $wpt) {
   $Breedtegraad= $wpt['lat'] ;
   $Lengtegraad = $wpt['lon'] ;
   $gccode= $wpt->name ;

   $type = explode('|', $wpt->type)[1] ;

   $wpt->registerXPathNamespace('gsak', 'http://www.gsak.net/xmlv1/6');
   $wpt->registerXPathNamespace('groundspeak', 'http://www.groundspeak.com/cache/1/0/1');
   $c = $wpt->children('groundspeak', true);
   $b = $wpt->children('gsak', true);
   $oms= $c->cache->name ;
   $owner = $c->cache->placed_by ;
   $beh= strtoupper($c->cache->container) ;
   $moe= $c->cache->difficulty ;
   $ter= $c->cache->terrain ;
   $land= $c->cache->country ;
   $prov= $c->cache->state ;
   $note= $b->wptExtension->GcNote ;// dit er laatst bijgemaakt
  
}
  
   echo $gccode ;
   echo $note ;
  
  
   ?>


mijn probleem is dat $note leeg blijft terwijl dit in de file niet zo is.
Alle andere van groundspeak worden wel gelezen.
Waar zit mijn fout AUB ?
Gewijzigd op 24/11/2023 19:56:09 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 02:39:08
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/11/2023 20:00:06
Quote Anchor link
heb je het al door var_dump() gehaald?
 
Berta Pappens

Berta Pappens

24/11/2023 20:06:58
Quote Anchor link
var_dump() geeft : object(SimpleXMLElement)#15 (0) { }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/11/2023 20:18:37
Quote Anchor link
Probeer het eens op deze manier?
$gcNoteValue = (string)$xml->wpt->children('http://www.gsak.net/xmlv1/6')->GcNote;
 
Berta Pappens

Berta Pappens

24/11/2023 20:23:32
Quote Anchor link
Ariën,

$gcNoteValue blijft leeg
var_dump() geeft : string(0) ""


Toevoeging op 24/11/2023 20:52:32:

Hallo allemaal, heb de oplossing zelf gevonden en het is deze

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$b = $wpt->xpath('.//gsak:wptExtension'); // Aangepaste XPath-query
    $b = isset($b[0]) ? $b[0] : null;
    
    if ($b !== null) {
        $gcNoteElements = $b->xpath('.//gsak:GcNote');
        $note = !empty($gcNoteElements) ? (string)$gcNoteElements[0] : "";
    } else {
        $note = "";
    }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/11/2023 20:53:39
Quote Anchor link
Top! :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.