lezen xml file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »
Berta Pappens

Berta Pappens

24/11/2023 19:51:05
Quote Anchor link
Is er hier een expert in het lezen van xml files.
Heb een probleem
de file ziet er als volgt uit :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<gpx xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
version="1.0" creator="GSAK"
xsi:schemaLocation="http://www.topografix.com/GPX/1/0 http://www.topografix.com/GPX/1/0/gpx.xsd http://www.groundspeak.com/cache/1/0/1 http://www.groundspeak.com/cache/1/0/1/cache.xsd http://www.gsak.net/xmlv1/6 http://www.gsak.net/xmlv1/6/gsak.xsd"
xmlns="http://www.topografix.com/GPX/1/0">
 <desc>Geocache file generated by GSAK (HasChildren)</desc>
 <author>GSAK</author>
 <email>[email protected]</email>
 <time>2023-11-24T16:25:32Z</time>
 <keywords>cache, geocache, groundspeak</keywords>
 <bounds minlat="45.85205" minlon="6.10135" maxlat="45.85205" maxlon="6.10135"/>
 <wpt lat="45.85205" lon="6.10135">
  <time>2019-04-05T08:00:00Z</time>
  <name>GC85BK6</name>
  <desc>Vire dans le Semnoz S14. by GUYCAT (2,5/2,5)</desc>
  <url>http://coord.info/GC85BK6</url>
  <urlname>Vire dans le Semnoz S14. by GUYCAT</urlname>
  <sym>Geocache</sym>
  <type>Geocache|Unknown Cache</type>
    <gsak:wptExtension xmlns:gsak="http://www.gsak.net/xmlv1/6">
      <gsak:UserFlag>false</gsak:UserFlag>
      <gsak:Lock>false</gsak:Lock>
      <gsak:DNF>false</gsak:DNF>
      <gsak:Watch>false</gsak:Watch>
      <gsak:UserData></gsak:UserData>
      <gsak:LatBeforeCorrect>45.848433</gsak:LatBeforeCorrect>
      <gsak:LonBeforeCorrect>6.101</gsak:LonBeforeCorrect>
      <gsak:StateBeforeCorrect>Auvergne-Rhne-Alpes</gsak:StateBeforeCorrect>
      <gsak:CountyBeforeCorrect></gsak:CountyBeforeCorrect>
      <gsak:FirstToFind>false</gsak:FirstToFind>
      <gsak:User2></gsak:User2>
      <gsak:User3></gsak:User3>
      <gsak:User4></gsak:User4>
      <gsak:County></gsak:County>
      <gsak:UserSort>0</gsak:UserSort>
      <gsak:SmartName>VireDa14</gsak:SmartName>
      <gsak:LastGpxDate>2023-11-24</gsak:LastGpxDate>
      <gsak:Code>GC85BK6</gsak:Code>
      <gsak:Resolution></gsak:Resolution>
      <gsak:IsPremium>false</gsak:IsPremium>
      <gsak:FavPoints>32</gsak:FavPoints>
      <gsak:GcNote>Dit is een test</gsak:GcNote>
      <gsak:Guid></gsak:Guid>
      <gsak:CacheImages>


mijn code is :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$file
= "test.gpx" ;

$xml = simplexml_load_file($file);

foreach ($xml->wpt as $wpt) {
   $Breedtegraad= $wpt['lat'] ;
   $Lengtegraad = $wpt['lon'] ;
   $gccode= $wpt->name ;

   $type = explode('|', $wpt->type)[1] ;

   $wpt->registerXPathNamespace('gsak', 'http://www.gsak.net/xmlv1/6');
   $wpt->registerXPathNamespace('groundspeak', 'http://www.groundspeak.com/cache/1/0/1');
   $c = $wpt->children('groundspeak', true);
   $b = $wpt->children('gsak', true);
   $oms= $c->cache->name ;
   $owner = $c->cache->placed_by ;
   $beh= strtoupper($c->cache->container) ;
   $moe= $c->cache->difficulty ;
   $ter= $c->cache->terrain ;
   $land= $c->cache->country ;
   $prov= $c->cache->state ;
   $note= $b->wptExtension->GcNote ;// dit er laatst bijgemaakt
  
}
  
   echo $gccode ;
   echo $note ;
  
  
   ?>


mijn probleem is dat $note leeg blijft terwijl dit in de file niet zo is.
Alle andere van groundspeak worden wel gelezen.
Waar zit mijn fout AUB ?
Gewijzigd op 24/11/2023 19:56:09 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 14:47:10
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/11/2023 20:00:06
Quote Anchor link
heb je het al door var_dump() gehaald?
 
Berta Pappens

Berta Pappens

24/11/2023 20:06:58
Quote Anchor link
var_dump() geeft : object(SimpleXMLElement)#15 (0) { }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/11/2023 20:18:37
Quote Anchor link
Probeer het eens op deze manier?
$gcNoteValue = (string)$xml->wpt->children('http://www.gsak.net/xmlv1/6')->GcNote;
 
Berta Pappens

Berta Pappens

24/11/2023 20:23:32
Quote Anchor link
Ariën,

$gcNoteValue blijft leeg
var_dump() geeft : string(0) ""


Toevoeging op 24/11/2023 20:52:32:

Hallo allemaal, heb de oplossing zelf gevonden en het is deze

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$b = $wpt->xpath('.//gsak:wptExtension'); // Aangepaste XPath-query
    $b = isset($b[0]) ? $b[0] : null;
    
    if ($b !== null) {
        $gcNoteElements = $b->xpath('.//gsak:GcNote');
        $note = !empty($gcNoteElements) ? (string)$gcNoteElements[0] : "";
    } else {
        $note = "";
    }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/11/2023 20:53:39
Quote Anchor link
Top! :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.