Lijn chart maken van omzet per dag?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Furio Scripting

Furio Scripting

08/11/2016 14:40:24
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik heb een database tabel genaamd dag statistieken, hier zit een date kolom in en een omzet veld.

Nu wil ik een lijn chart maken dus per dag met de omzet... ik zit eens te googlen maar het lijkt allemaal via Json of Jquery te gaan wat niet echt mijn ding is. Bestaat er een simpele plugin om een lijn chart te maken of heeft iemand een voorbeeld?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:33:33
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

08/11/2016 14:52:49
Quote Anchor link
Google Charts accepteert een eenvoudige array:

https://developers.google.com/chart/interactive/docs/gallery/linechart

Dat is weliswaar een array in JSON (voor JavaScript), maar met de PHP-functie json_encode() heb je dat zo voor elkaar.
 
Furio Scripting

Furio Scripting

08/11/2016 15:09:54
Quote Anchor link
Ward van der Put op 08/11/2016 14:52:49:
Google Charts accepteert een eenvoudige array:

https://developers.google.com/chart/interactive/docs/gallery/linechart

Dat is weliswaar een array in JSON (voor JavaScript), maar met de PHP-functie json_encode() heb je dat zo voor elkaar.


Top! Hoe krijg ik dan mijn database gegevens in deze functie?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

$q
= 'SELECT * FROM statistieken';
$result = $database->query($q);

while ($rows = mysqli_fetch_assoc($result))
{


 echo $rows['datum'];
 echo $rows['omzet'];

}

 function
drawChart() {
        var
data = google.visualization.arrayToDataTable([
          [
'Year', 'Sales', 'Expenses'],
          [
'2004',  1000,      400],
          [
'2005',  1170,      460],
          [
'2006',  660,       1120],
          [
'2007',  1030,      540]
        ]);


?>
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

09/11/2016 13:57:35
Quote Anchor link
De regels 17 t/m 20 zoals je nu in je voorbeeld hebt, vul je dan d.m.v. while loop van regel 6.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.