Lijst met merken opmaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Angela steevens

angela steevens

23/12/2009 13:51:00
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Op de website Biologischeaanbiedingen.nl ben ik met een uitbreiding bezig die te vinden is op http://www.biologischeaanbiedingen.nl/index.php?p=bb&n=1&cid=2

Hier heb ik alle ingevoerde producten in categorieen opgedeeld en zo ook getoond. Nu heb ik rechts een groen vlak met 'Merken' waarin een overzicht moet komen van de merken waar producten van zijn in die groep. Dus nu zitten we in de groep aardappelen en dan zouden alle merken van de aardappelen op ABC volgorde onder elkaar moeten komen.

Dit probeer ik te doen met de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php        
    $sql
="SELECT * FROM biologische_producten_categorieen WHERE id = '$categorie'";
    $res=mysql_query($sql);
    $merk_id = @mysql_result($res,0,'merk_id');
    $merk_id_array[] = @mysql_result($res,0,'merk_id');

    $sql = "SELECT * FROM biologischemerken WHERE id!='' ";
    $naam = @mysql_result($res,0,'naam');
    foreach($merk_id_array as $merk_id) {
                $sql .= " OR id=".$merk_id." ";
}

    $res=mysql_query($sql);

{

    echo "$merk_id <br />";
}

    
    ?>


Maar helaas geeft deze code nog geen resultaten weer. Heeft iemand een idee waar het fout gaat?

Alvast bedankt!
Angela
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 10:45:05
 
- SanThe -

- SanThe -

23/12/2009 13:56:00
Quote Anchor link
De @ weghalen.
Foutafhandeling inbouwen.
$Vars buiten de quotes halen.
Beveiliging?
 
Angela steevens

angela steevens

23/12/2009 14:12:00
Quote Anchor link
Hoezo moeten de @ weggehaald worden?
Wat bedoeld u met $Vars buiten de quotes halen?

Gr. Angela
 
Tamara

Tamara

23/12/2009 14:19:00
Quote Anchor link
de @ onderdrukt (eventuele) foutmeldingen

$Vars buiten quotes halen:

echo $merk_id ."<br />";
 
Angela steevens

angela steevens

23/12/2009 14:22:00
Quote Anchor link
Nu krijg ik dus inderdaad een foutmelding. Waar staat dat de onderste twee regels niet kloppen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$merk_id
= mysql_result($res,0,'merk_id');
$merk_id_array[] = mysql_result($res,0,'merk_id');
?>
 
Angela steevens

angela steevens

23/12/2009 14:23:00
Quote Anchor link
De eerste SQL is trouwens veranderd in, die had ik nog niet goed staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
="SELECT * FROM biologischemerken_assortiment WHERE categorie_id = '$categorie' AND node = '$node'";
?>
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

23/12/2009 14:36:00
Quote Anchor link
En wat krijg je voor'n foutmelding?
 
Angela steevens

angela steevens

23/12/2009 14:44:00
Quote Anchor link
Warning: mysql_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/biologischeaanbiedingen.nl/www/content/ba.biologische-producten_tumb.php on line 80

Warning: mysql_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/biologischeaanbiedingen.nl/www/content/ba.biologische-producten_tumb.php on line 81
 
- SanThe -

- SanThe -

23/12/2009 14:54:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 23.12.2009 13:56:
Foutafhandeling inbouwen.

De query zal mislukt zijn.

http://www.phptuts.nl/view/35/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Tamara

Tamara

23/12/2009 15:02:00
Quote Anchor link
in je query moet je $categorie en $node ook buiten quotes halen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
="SELECT * FROM biologischemerken_assortiment WHERE categorie_id = '" . $categorie . "' AND node = '" . $node;
?>
 
Angela steevens

angela steevens

23/12/2009 15:03:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de tip!
Ik heb inmiddels 1x het merk_id in beeld, maar er moet eigenlijk een lijst uitkomen, enig idee waar die fout ligt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php        
    ini_set('display_errors', 'On');
    error_reporting(E_ALL);

    
    $sql="SELECT * FROM biologischemerken_assortiment WHERE categorie_id = '$categorie' AND node = '$node' ORDER BY naam";
    $res=mysql_query($sql);
    $merk_id = mysql_result($res,0,'merk_id');
    $merk_id_array[] = mysql_result($res,0,'merk_id');

    $sql = "SELECT * FROM biologischemerken WHERE merk_id!='' ";
    $naam = mysql_result($res,0,'naam');
    foreach($merk_id_array as $merk_id) {
                $sql .= " OR id=".$merk_id." ";
}

    $res=mysql_query($sql);

{

    echo $merk_id ."<br />";
}

    
    ?>
 
Tamara

Tamara

23/12/2009 15:08:00
Quote Anchor link
doe dit onderaan de code:

print_r($res);
 
Angela steevens

angela steevens

23/12/2009 15:10:00
Quote Anchor link
Nu krijg ik als extra regel: Resource id #12
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door angela steevens
 
- SanThe -

- SanThe -

23/12/2009 15:20:00
Quote Anchor link
Je zal de resultaten met een while() moeten ophalen en echoën.
Zie www.phptuts.nl voor tutorials.
 
Angela steevens

angela steevens

23/12/2009 15:28:00
Quote Anchor link
Helaas werkt dat ook niet helemaal. Maar volgens mij zijn we nu een heel end? Alleen die array van merken_id's moet nog omgezet worden in namen. Nu neemt hij alleen de eerste.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php        
    ini_set('display_errors', 'On');
    error_reporting(E_ALL);

    
    $sql="SELECT * FROM biologischemerken_assortiment WHERE categorie_id = '" . $categorie . "' AND node = '" . $node . "' ORDER BY naam";
    $res=mysql_query($sql);
    $merk_id = mysql_result($res,0,'merk_id');
    $merk_id_array[] = mysql_result($res,0,'merk_id');

    $sql = "SELECT * FROM biologischemerken WHERE id= '" . $merk_id . "' ";
    $res=mysql_query($sql);
    $naam_merk = mysql_result($res,0,'naam');
    foreach($merk_id_array as $merk_id) {
                $sql .= " OR id=".$merk_id." ";
}

    $res=mysql_query($sql);

{

    echo $naam_merk ."<br />";
    
}

    print_r($res);
    ?>
 
- SanThe -

- SanThe -

23/12/2009 15:37:00
Quote Anchor link
Kan de select op regel 6 meerdere records opleveren?
Wat staat er in 'merk_id'? Zijn dat meerdere nummers?
 
Angela steevens

angela steevens

23/12/2009 15:43:00
Quote Anchor link
Die select op regel 6 heeft meerdere waarden inderdaad. Elk merk_id bevat een getal. En die eerste select bevat dus meerdere merk_id's.

In het tweede stuk maakt hij van dat nummer een naam. Omdat dan de id van de tabel biologischemerken gekoppeld worden aan de naam. Maar hij toont op dit moment alleen de eerste.

Angela
 
- SanThe -

- SanThe -

23/12/2009 15:54:00
Quote Anchor link
Als ik je een beetje kan volgen dan zou dit het moeten doen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php        
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

$sql="SELECT * FROM biologischemerken_assortiment WHERE categorie_id = '" . $categorie . "' AND node = '" . $node . "' ORDER BY naam";
$res=mysql_query($sql);
if($res)
{

    $array_merk_id = array();
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        $array_merk_id[] = $row['merk_id'];
    }

    $sql = "SELECT * FROM biologischemerken WHERE id= '" . $array_merk_id[0] . "' ";
    $count = count($array_merk_id);
    for($i = 1; $i < $count; $i++)
    {

        $sql .= " OR id= '" . $array_merk_id[$i] . "' ";
    }

    $res=mysql_query($sql);
    if($res)
    {

        while($row = mysql_fetch_assoc($res))
        {

            echo $row['naam'] ."<br />";
        }
    }

    else
    {
        echo 'Error';
    }
}

else
{
    echo 'Error';
}

?>
 
Angela steevens

angela steevens

23/12/2009 15:58:00
Quote Anchor link
Helemaal perfect, hier zitten wel wat dingetjes in waar ik zelf niet opgekomen was inderdaad.

Nu zouden de namen alleen nog op ABC weergegeven moeten worden en er moet 1 uitzondering gemaakt worden. Wanneer het merk_id = 100 of de naam: Biologische producten voorkomt dan moet hij weergeven: Overige
 
- SanThe -

- SanThe -

23/12/2009 16:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php        
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

$sql="SELECT * FROM biologischemerken_assortiment WHERE categorie_id = '" . $categorie . "' AND node = '" . $node . "' ORDER BY naam";
$res=mysql_query($sql);
if($res)
{

    $array_merk_id = array();
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        $array_merk_id[] = $row['merk_id'];
    }

    $sql = "SELECT * FROM biologischemerken WHERE id= '" . $array_merk_id[0] . "' ";
    $count = count($array_merk_id);
    for($i = 1; $i < $count; $i++)
    {

        $sql .= " OR id= '" . $array_merk_id[$i] . "' ";
    }

    $sql .= " ORDER BY naam ASC";
    $res=mysql_query($sql);
    if($res)
    {

        while($row = mysql_fetch_assoc($res))
        {

            if($row['merk_id'] == 100 or $row['naam'] == 'Biologische producten')
            {

                echo 'Overige<br />';
            }

            else
            {
                echo $row['naam'] ."<br />";
            }
        }
    }

    else
    {
        echo 'Error';
    }
}

else
{
    echo 'Error';
}

?>
 
Angela steevens

angela steevens

23/12/2009 16:07:00
Quote Anchor link
Nu krijg ik een foutmelding:
Notice: Undefined index: merk_id in /home/biologischeaanbiedingen.nl/www/content/ba.biologische-producten_tumb.php on line 103
AH puur & eerlijk

Notice: Undefined index: merk_id in /home/biologischeaanbiedingen.nl/www/content/ba.biologische-producten_tumb.php on line 103
Bio+

Notice: Undefined index: merk_id in /home/biologischeaanbiedingen.nl/www/content/ba.biologische-producten_tumb.php on line 103
Overige

Notice: Undefined index: merk_id in /home/biologischeaanbiedingen.nl/www/content/ba.biologische-producten_tumb.php on line 103
De Groene Weg Slagerijen

Notice: Undefined index: merk_id in /home/biologischeaanbiedingen.nl/www/content/ba.biologische-producten_tumb.php on line 103
Leo de Kock Tafelaardappelen
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.