Lijst met radio buttons

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John Adje

John Adje

23/03/2012 18:54:32
Quote Anchor link
Ik heb onderstaande code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
//connecteren
$lnk = mysql_connect($host,$username,$password) or die(mysql_error()); //connecteren met de server
mysql_select_db($database,$lnk) or die(mysql_error()." [".$database."]"); //selecteren van de database


$result = mysql_query($sql);
if (mysql_num_rows($result) > 0) {
    echo '<select name="naam">';
    while ($row = mysql_fetch_row($result)) {
        echo '<option value="' . $row[0] . '">';
        echo $row[1] . '</option>';
    }
    echo '</select>';
}
else {
echo 'Sorry, er zijn geen lokaties meer beschikbaar';
}
?>


<option value="Choose" selected></option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $lnaam ?>


[/CODE]

Nu wil ik alleen geen dropdownlijstje, maar een lijst met radiobuttons waaruit iemand een keuze kan maken. Wie heeft een idee???
Gewijzigd op 23/03/2012 18:55:17 door John Adje
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 03:05:57
 
Bart V B

Bart V B

23/03/2012 19:03:58
Quote Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

//connecteren
$lnk = mysql_connect($host,$username,$password) or die(mysql_error()); //connecteren met de server
mysql_select_db($database,$lnk) or die(mysql_error()." [".$database."]"); //selecteren van de database


$result = mysql_query($sql);
if (mysql_num_rows($result) > 0) {
    
    while ($row = mysql_fetch_row($result)) {
       echo '<input type="radio" name="naam" value="'.$row[0].'">'.$row[1].'<br />';
    }
    
}

else {
echo 'Sorry, er zijn geen lokaties meer beschikbaar';
}

?>
 
John Adje

John Adje

23/03/2012 19:54:51
Quote Anchor link
Super! Alleen gij slaat het nu niet goed op. Waarschijnlijk moet ik in onderstaand ook nog wat aanpassen?

<option value="Choose"selected></option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $lnaam ?>
 
Bart V B

Bart V B

23/03/2012 20:08:14
Quote Anchor link
neu..
Ge moet den $lnaam veranderen naar $_POST['naam'] veranderen. :)

Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

   echo $_POST['naam'];
}

?>


Die option heb je helemaal niet nodig.
Want, je wilde van een select het veranderen naar een radio button.
Of is het de bedoeling dat deze meerdere kan bevatten?
Gewijzigd op 23/03/2012 20:08:41 door Bart V B
 
John Adje

John Adje

24/03/2012 18:07:25
Quote Anchor link
Bedankt!
Eigenlijk wil ik er onder ook nog gewoon een lijstje zonder radiobutton.
Die moeten dan rood gekleurd worden.
Hoe maak ik een lijstje zonder die buttons?
 

24/03/2012 18:16:40
Quote Anchor link
Hallo John
Hoe bedoel je een lijst eronder die rood moet worden, bedoel je hier dan de bezette dingen? Zou je eventueel eens kunnen tonen wat er in $sql zit (zie het nergens staan)?

Edit
Anders kun je gewoon als er een veld in de tabel is (bezet - niet bezet) kun je gewoon kijken of het bezet is en het ene in het rood tonen en het andere met een radio button.
Gewijzigd op 24/03/2012 18:26:36 door
 
John Adje

John Adje

24/03/2012 19:05:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?
/*************************
* zonder foutafhandeling *
**************************/

$sql = "SELECT
            lokatie_id
    FROM
            lokaties
    WHERE
            lokatie_id
    NOT IN
            (SELECT
                lokatie_id
             FROM
                members
            GROUP BY
                lokatie_id
            HAVING
                COUNT(lokatie_id) >=2)"
;
//hier connecten met de db
//Gegevens in onderstaand kader mogen aangepast worden
//+---------------------------------------------------------+
//login gegevens                                            |

$host = "localhost";//locatie van de MySQL server             |
$username = "***";//gebruikersnaam van de MySQL server            |
$password = "***;//wachtwoord van de MySQL server        |
$database = "
***_";//database die aangesproken moet worden    |

//+---------------------------------------------------------+    

//connecteren
$lnk = mysql_connect($host,$username,$password) or die(mysql_error()); //connecteren met de server
mysql_select_db($database,$lnk) or die(mysql_error()."
[".$database."]"); //selecteren van de database


$lnk = mysql_connect($host,$username,$password) or die(mysql_error()); //connecteren met de server
mysql_select_db($database,$lnk) or die(mysql_error()."
[".$database."]"); //selecteren van de database


$result = mysql_query($sql);
if (mysql_num_rows($result) > 0) {
    
    while ($row = mysql_fetch_row($result)) {
       echo '<input type="
radio" name="naam" value="'.$row[0].'">'.$row[1].'<br />';
    }
    
}
else {
echo '
Sorry, er zijn geen lokaties meer beschikbaar';
}

?>



Toevoeging op 24/03/2012 19:08:06:

Het gaat dan om de bezette dingen inderdaad.
Ik heb een tabel waar ik lokaties invoer.
Verder een tabel met gegevens van medewerkers.

In dit voorbeeld wordt een locatie als hij meer dan twee keer gekozen niet meer als keuzemogelijkheid getoond.
Het gaat dus om het tonen van de rij die meer als twee keer gekozen is.
Gewijzigd op 24/03/2012 19:11:42 door John Adje
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/03/2012 19:10:41
Quote Anchor link
Die code gaat sowieso een foutmelding opleveren.
Kijk naar kleurtjes; regel 26 mist een "
 
John Adje

John Adje

24/03/2012 19:38:38
Quote Anchor link
Dat komt omdat ik het wachtwoord iets teveel gedeleted had.
Stond er dus wel.
Script op zich werkt m.i. goed.

Toevoeging op 24/03/2012 22:07:39:

Opgelost!

Toevoeging op 24/03/2012 22:13:12:

Opgelost!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.