Lijst met Seizoenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SXForce

SXForce

17/02/2009 15:05:00
Quote Anchor link
Hoi,
Ik heb een tabel 'afleveringen' in een database met:
- id
- serie
- seizoen
- aflevering

Ik heb dan een paar rijen toegevoegd met 3 afleveringen uit seizoen 1, en 1 aflevering uit seizoen 2.

Nu wil ik dat hij een lijst met seizoenen weergeeft, maar wat er nu gebeurt is bijv.:
Seizoen 1
Seizoen 1
Seizoen 1
Seizoen 2
etc.

Ik zou graag willen dat hij alle seizoenen maar 1x weergeeft.
Seizoen 1
Seizoen 2
etc.

Mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$sqlseizoenen
= "SELECT seizoen FROM afleveringen ORDER BY seizoen ASC";
$resseizoenen = mysql_query($sqlseizoenen);

while ($rowseizoenen = mysql_fetch_array($resseizoenen))
{

echo "<a href=\"listofep.php?s=". $rowseizoenen['seizoen'] ."\">Seizoen ". $rowseizoenen['seizoen'] ."</a>";
}

?>


Alvast bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door SXForce
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 10:47:51
 

17/02/2009 15:07:00
Quote Anchor link
volgens mij is dat iets met unique ofzo..
 
GaMer B

GaMer B

17/02/2009 15:08:00
Quote Anchor link
Je datamodel is fout.

Je moet het zo doen:
tabel afleveringen:
- id
- serie_id (FK op series.id)
- seizoen_id (FK op seizoenen.id)
- aflevering

tabel series:
- id
- naam

tabel seizoenen:
- id
- naam

EDIT: En je zoekt wss. MySQL DISTINCT
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
SXForce

SXForce

17/02/2009 15:10:00
Quote Anchor link
Kijk dat had ik ook al in gedachten. ;)
Maar ik dacht, miss kan het makkelijker...

Want dan heb ik 3 tabellen ipv gewoon alles in 1...


http://www.glorb.nl/tvseries/listofep.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door SXForce
 
GaMer B

GaMer B

17/02/2009 15:13:00
Quote Anchor link
Of je nou een of tien tabellen hebt... zolang het datamodel maar goed is. Dit zorgt voor minder problemen tijdens de ontwikkeling van het webprogramma. Je liep nu al tegen de lamp aan namelijk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.