Lijst-menu per catregorie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mike D.

Mike D.

25/01/2009 15:27:00
Quote Anchor link
Beste ik heb een klein scriptje die een lijst maakt met al mijn categorieën in mijn db. Maar nu wil ik als je vb iets hebt met de categorie hond en je hebt 2x iets met de categorie hond dat hij dit maar 1 maal toont in mijn lijst.
hier wat ik tot nu toe heb :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$a=pg_query("SELECT * FROM item");
echo '<select name="cat1" size="1">
    <option value="ALL">Alle categorie&euml;n</option>';
    while($n=pg_fetch_array($a)){
        echo '<option value="'.$n['cate'].'">'.$n['cate'].'</option>';
    }
    echo '</select>';


Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 15:43:06
 
Bas

Bas

25/01/2009 17:06:00
Quote Anchor link
wat is de tabel structuur van die tabel

Edit:

ik weet niet wat het probleem is maar bij mij is er niks mis
http://bas-peters.nl/phphulp/test.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas
 
Mike D.

Mike D.

25/01/2009 17:11:00
Quote Anchor link
Wat doet de structuur hier toe ?
Het is gewoon vb je hebt dit :
ID cate
1 aap
2 beer
3 hond
4 hond
5 aap

Nu moet hij in mijn dropdown menu enkel dit tonen
aap
beer
hond

maar hij toont alles dus
aap
beer
hond
hond
aap
 
Bas

Bas

25/01/2009 17:14:00
Quote Anchor link
ooh zo maar dat kan volgend mij niet maar ik zal eens wat proberen
dus als er 2x hond in de tabel staat dan moet het maar 1x hond tonen

je hoort nog van mij

Edit:

sorry ik kom er niet uit sorry
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas
 
Jeroen

Jeroen

25/01/2009 17:47:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?PHP
$aItems
= array('hond','kat','hond','aap','aap');

foreach($aItems as $sItem)
{

    $aCatogories[] = $sItem;
}


$aCats = array_unique($aCatogories);

echo '<pre>';
print_r($aCats);
echo '</pre>';
?>

output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
Array
(
    [0] => hond
    [1] => kat
    [3] => aap
)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/01/2009 17:50:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT DISTINCT *
FROM item
 
Mike D.

Mike D.

25/01/2009 17:59:00
Quote Anchor link
jeroen het gaat om DB outputs dus kan ik niet telkens mij array gaan aanpassen he :p

Jezpur : Dit gaat ook niet hoor
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/01/2009 18:00:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT DISTINCT cate
FROM item


Nu wel.
 
Mike D.

Mike D.

25/01/2009 18:03:00
Quote Anchor link
Jep nu werkt hij wel bedankt ;) topic mag gesloten worden :D
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/01/2009 18:05:00
Quote Anchor link
@Mike: snap je wat DISTINCT doet? SQL DISTINCT.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.