LIKE doet het niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Miniejjj

Miniejjj

26/01/2008 11:33:00
Quote Anchor link
Hallo,

dit is de eerste keer dat ik LIKE in een query gebruik, maar het lukt niet. Ik heb al op php.net gekeken, maar het is nog steeds niet gelukt.

Ik krijg een foutmelding unexpected ';' in line 6. Kan iemand helpen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?
include("config.php");

if(isset($_POST['submit']
{

$sql = "SELECT * FROM users WHERE username LIKE '%$_POST[zoekterm]%'";


$res = mysql_query($sql);


if (mysql_num_rows($res) >= 1)
{


while ($rij = mysql_fetch_array($res))
{

echo "Username: ".$rij['username']."<br>";
echo "Totallevel: ".$rij['totallevel']."<br>";
echo "Lvl: ".$rij['lvl']."<br>";
echo "Strength: ".$rij['strength']."<br>";
echo "Woodcutting: ".$rij['woodlevel']."<br>";
echo "Firemaking: ".$rij['firemaking']."<br>";
echo "Cooking: ".$rij['koken']."<br>";
echo "Fishing: ".$rij['vislevel']."<br>";
echo "Smithing: ".$rij['smithing']."<br>";
echo "Maxhealth: ".$rij['maxhealth']."<br>";
}
}


else
{
echo "<p>Er is niets gevonden op jou zoekterm:<b> "'.$_POST['zoekterm'].'"</b></p>";

}
}

else
{
?>

//Form
<form action="<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI'];?>" method="POST">
Username:
<input type="text" name="zoekterm"><Br>
<input type="submit" name="submit" value="Search">
<?php
}
?>

Ik kijk ook even naar de kleuren ;) Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 21:52:15
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/01/2008 11:39:00
Quote Anchor link
Je mist een ) achter regel 4. Verder zou je je query eens netter kunnen schrijven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
= "
    SELECT
        *
    FROM
        users
    WHERE
        username LIKE '%"
.$_POST['zoekterm']."%'
"
;
?>

Ook ontbreekt de foutafhandeling van je query nog. Je controleert nergens of hij wel gelukt is? Als dat nu niet het geval is, zul je een dikke foutmelding op je mysql_num_rows() krijgen.

ps. LIKE is SQL, daar zul je dus weinig over vinden op php.net...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Miniejjj

Miniejjj

26/01/2008 11:41:00
Quote Anchor link
Nee, het was geen php.net maar wel zo iets :P Stom dat ik dat ben vergeten met die haakjes. Bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.