link en plaatje werken niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Jeffrey

Jeffrey

10/03/2006 17:56:00
Quote Anchor link
Hoi hoi,

Ben ik weer.

Ik heb een soort van berichtensysteem gemaakt, maar als ik een bericht post met html erin, dan werkt het prima, behalve als ik een <img> of <a href> gebruik.

Als ik een img tag of ahref het bericht schrijf die ik wil opslaan in de database dan verwerkt hij het als volgt:

(plaatje)
http://localhost/";http://www.website.nl/plaatje.jpg"

(ahref)
http://localhost/";http://www.websit.nl"

Hij moet dus dat http://localhost weglaten, maar hoe doe ik dat?

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 13:42:22
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

10/03/2006 17:58:00
Quote Anchor link
hmm... als je als href = "http://www.website....... opgeeft moet het eigenlijk automatisch gaan....
 
Jeffrey

Jeffrey

10/03/2006 18:41:00
Quote Anchor link
Ik heb een naam, onderwerp en bericht veld en het berichtveld en ze wordn bij het posten allen in de database verwerkt en met een nl2br($rij['bericht']) weer opgevraagd in view_msg.php.

Als ik dan in het bericht veld gewoon een href code toevoeg (<a href=http://www.website.....) dan wordt de link met localhost ervoor verwerkt.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/03/2006 18:50:00
Quote Anchor link
Kun je het stukje code posten waarmee je je berichten in de db zet?
 
Jeffrey

Jeffrey

10/03/2006 18:56:00
Quote Anchor link
Dit is het bestand die de ingevoerde waarden verwerkt in de database.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
include_once("../include/db.php");
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
    $id
= addslashes($_POST['id']);
    $afzender = addslashes($_POST['afzender']);
    $onderwerp = addslashes($_POST['onderwerp']);
    $bericht = addslashes($_POST['bericht']);

$process_db = "INSERT INTO berichten (id, afzender, onderwerp , bericht )
        VALUES ('$id' , '$afzender' , '$onderwerp' , '$bericht' )"
;
$result = mysql_query($process_db);
?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/03/2006 19:13:00
Quote Anchor link
Wat zie je als je er dit van maakt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    error_reporting (E_ALL);

    $id = addslashes($_POST['id']);
    $afzender = addslashes($_POST['afzender']);
    $onderwerp = addslashes($_POST['onderwerp']);
    $bericht = addslashes($_POST['bericht']);

    $process_db = "
        INSERT INTO berichten
        (id, afzender, onderwerp , bericht )
        VALUES
        ('$id' , '$afzender' , '$onderwerp' , '$bericht' )"
;
    mysql_query($process_db) or trigger_error (mysql_error ());
?>
 
Cake Masher

Cake Masher

10/03/2006 19:22:00
Quote Anchor link
lol.. jij altijd met je error_reporting (E_ALL);

wel handig maar viel me ff op :P
 
Jeffrey

Jeffrey

10/03/2006 19:25:00
Quote Anchor link
Dan veranderd er niets, de link is dan nog steeds niet goed.

De link moet zijn http://www.google.nl maar is http://localhost/";http://www.google.nl"
 
Cake Masher

Cake Masher

10/03/2006 19:26:00
Quote Anchor link
maar weer ff ten zaake..

Gebruik je UBB?
zo nee:

Typ je zo iets in? :

<img src=http://www.website.nl/images/logo.jpg>

en je krijgt dan je link met http://localhost ervoor?
 
Cake Masher

Cake Masher

10/03/2006 19:28:00
Quote Anchor link
Mischien (ik weet het niet zeker) doet je script dat.....

wat typ je precies in?
 
Jeffrey

Jeffrey

10/03/2006 19:29:00
Quote Anchor link
Ik ben er nu wel achter dat als ik

<a href=http://www.google.nl>google</a>

doe dat hij het dan wel doet en als ik

<a href="http://www.google.nl">google</a>

doe dat hij het dan niet goed doet.

Dus met aanhalingstekens erbij plaatst hij http://localhost/ ervoor
 
Cake Masher

Cake Masher

10/03/2006 19:31:00
Quote Anchor link
die " moet je weg laate..
 
Bas

bas

10/03/2006 19:35:00
Quote Anchor link
Misschien zit het in je css?
 
Cake Masher

Cake Masher

10/03/2006 19:35:00
Quote Anchor link
Daar heb ik nou net weer geen verstand van :(
 
Bas

bas

10/03/2006 19:38:00
Quote Anchor link
Ik weet t ook niet hoor maar daar kan t aan liggen...
 
Cake Masher

Cake Masher

10/03/2006 19:40:00
Quote Anchor link
Denk et eigelijk niet.. wat heeft dingen toevoegen in je DB eigelijk te maken met css?

maar mischien bedoel je als het script het leest..
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/03/2006 19:42:00
Quote Anchor link
Rick:
lol.. jij altijd met je error_reporting (E_ALL);

wel handig maar viel me ff op :P


Jullie altijd zonder jullie error_reporting (E_ALL) zul je bedoelen!
Gewijzigd op 10/03/2006 19:43:00 door Jan Koehoorn
 
Bas

bas

10/03/2006 19:51:00
Quote Anchor link
Rick:
Denk et eigelijk niet.. wat heeft dingen toevoegen in je DB eigelijk te maken met css?

maar mischien bedoel je als het script het leest..


ik heb t over die link die niet werkt
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/03/2006 19:54:00
Quote Anchor link
Hoe ziet de HTML van je formulier eruit?
 
Jeffrey

Jeffrey

10/03/2006 20:12:00
Quote Anchor link
nee er hangt amper css achter
 
Jeffrey

Jeffrey

10/03/2006 20:14:00
Quote Anchor link
Er zit nog geen grafische interface aan vast, dus dit is nu het formulier:

<html>
<body>

<form action="script/process_mail.php" method="post">
<input type="hidden" name="id" />
Naam:&nbsp;<input type="text" name="afzender" /><br />
Onderwerp:&nbsp;<input type="text" name="onderwerp" /><br /><br />
Bericht:<br />
<textarea name="bericht" rows="15" cols="40"></textarea><br /><br />
<input type="submit" name="submit" value="versturen" />
<input type="reset" name="reset" value="reset" />
</form>

</body>
</html>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.