Link geklikt of niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin Avoort

Robin Avoort

06/11/2009 16:40:00
Quote Anchor link
Hojj, ben ik weer :)

Is het mogelijk om (d.m.v. een functie fzo) aan te geven welke link aangeklikt is? (bijvoorbeeld door een andere kleur te geven aan die link). En als dan een andere link aangeklikt wordt, dat dan de kleur van die link verandert, en de vorige aangeklikte link weer normale kleur wordt?
Voorbeeld, want ik denk dat het een beetje onduidelijk is: :P
Link 1 (kleur blauw)
Link 2 (kleur blauw)
Link 3 (kleur blauw)
Waneer er op link 1 geklikt wordt, wordt link 1 groen.
Wanneer er daarna op link 2 geklikt wordt, wordt link 2 groen, en link 1 weer blauw.

Is dit mogelijk?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 02:59:31
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2009 16:45:00
Quote Anchor link
Volgens mij kan dat met CSS.
 
Robin Avoort

Robin Avoort

06/11/2009 16:47:00
Quote Anchor link
Echt? ik dacht dat het met javascript of php ofzo moest :p
Misschien een idee hoe het met css moet?
of hoe ik op internet rond kan zoeken, steekwoorden ofzo :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/11/2009 16:49:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 06.11.2009 16:45:
Volgens mij kan dat met CSS.

Je kunt iets doen met :focus, maar dat wordt niet echt crossbrowser ondersteund (drie maal raden). Je kunt beter met JavaScript aan de gang, of via een GET variabele onthouden wat de laatst aangeklikte link is.
 
Robin Avoort

Robin Avoort

06/11/2009 16:50:00
Quote Anchor link
Ik zal nog eens wat zoeken, bedankt voor jullie reactie!!
(hulp is natuurlijk altijd welkom:P)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/11/2009 17:00:00
Quote Anchor link
Probeer deze maar eens uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL | E_STRICT);
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <title>Jan Koehoorn</title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        <style type="text/css" media="screen">
            a.cur        {border: 5px solid green;}
        </style>
    </head>
    
    <body>
        <div id="container">
        <div class="wrapper">
        
            <div id="header">
            <div class="wrapper">
                <h1>Jan Koehoorn</h1>
            </div>
            </div>
            
            <div id="nav">
            <div class="wrapper">
                <ul>
                <?php
                    $items
= array ('01', '02', '03', '04', '05');
                    foreach ($items as $item) {
                        $class = (isset ($_GET['cur']) && $_GET['cur'] == $item && in_array ($_GET['cur'], $items)) ? (' class="cur"') : (null);
                        echo '
                            <li><a'
. $class . ' href="?cur=' . $item . '">item ' . $item . '</a></li>
                        '
;
                    }

                ?>

                </ul>
            </div>
            </div>
        
            <div id="content">
            <div class="wrapper">
                <h1>Contenttitel</h1>
                <p>Contenttekst, contenttekst, contenttekst, contenttekst, contenttekst.</p>
            </div>
            </div>
        
            <div id="footer">
            <div class="wrapper">
                <p>Footertekst</p>
            </div>
            </div>
        </div>
        </div>
    </body>
</html>
 
Robin Avoort

Robin Avoort

09/11/2009 09:11:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de code Jan!
Alleen heb ik nu nog 1 probleem...
Hoe kan ik dit integreren in mijn code.
Ik lees gegevens uit een database (odbc). Ik laat dan de kolommen zien, en daaronder de rijen. Als ik op een kolom klik, worden de rijen gesorteerd op dat kolom. Nu wil ik dus dat er aangegeven wordt dat die kolom als laatste aangeklikt is.
Het is misschien een beetje onduidelijk, dus hier is een stukje code uit mijn index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
      for ($j=1; $j<= $colName; $j++)
      {
        echo "<th>";
        echo "<a href='$page_name?kolom=" .odbc_field_name($result, $j). "'>" .odbc_field_name ($result, $j ). "</a>"; //laat kolommen zien (als link om te sorteren)
        echo "</th>";
      }
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2009 09:31:00
Quote Anchor link
Jij hebt een for() en Jan heeft een foreach(). Meer verschil is het toch niet. Gewoon dat stukje goed bekijken en bij jezelf even aanpassen.

Uiteraard neem je het stukje <style> uit de <head> ook mee.
 
Robin Avoort

Robin Avoort

09/11/2009 09:43:00
Quote Anchor link
Ik gebruik ook geen array, ik snap niet zo goed hoe ik het dan moet aanpassen (van array naar database)
 
Robin Avoort

Robin Avoort

09/11/2009 13:47:00
Quote Anchor link
Ik heb eens wat zitten zoeken en heb de volgende code gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
        if($_GET['kolom'] == odbc_field_name($result,$j))
        {
            echo "<th bgcolor='yellow'>";
            echo "<a href='$page_name?kolom=" .odbc_field_name($result, $j). "'>" .odbc_field_name ($result, $j ). "</a>";
            echo "</th>";
        }
        else
        {
            echo "<th>";
            echo "<a href='$page_name?kolom=" .odbc_field_name($result, $j). "'>" .odbc_field_name ($result, $j ). "</a>";
            echo "</th>";
        }

Hiermee werkt het perfect.
Toch bedankt voor jullie hulp Jan en SanThe :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.