link met bepaald id beveiligen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Scrippy do

scrippy do

02/12/2010 11:37:12
Quote Anchor link
ik wil een link met een bepaald id in een email naar iemand sturen.

met bijvoorbeeld /pagina?id=54

de ontvanger van de email klikt op de link en gaat naar een formulier met een update query.
De ontvanger wil ik niet laten registreren en inloggen.

mijn vraag is:
hoe kan ik beveiligen dat de persoon alleen dit bepaalde id kan updaten
en niet in de adresbalk van 54 55 kan maken en dit id kan updaten

kom hier niet uit dus hoop op hulp.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 17:18:24
 
- SanThe -

- SanThe -

02/12/2010 11:44:08
Quote Anchor link
En iemand anders krijgt dan wel 55, en weer iemand anders 56?
 
Scrippy do

scrippy do

02/12/2010 11:46:01
Quote Anchor link
Klopt.
 
- Mark -

- Mark -

02/12/2010 11:55:08
Quote Anchor link
100% veilig krijg je het niet denk ik. Ik zou er pagina?id=54&email=??? van maken.

Je moet dan het ID en de E-mail goed hebben om de update uit te voeren.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/12/2010 12:16:35
Quote Anchor link
Een hele lange unieke hash opsturen en daarmee het werkelijke id opzoeken
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/12/2010 12:17:40
Quote Anchor link
Maak de link als volgt /pagina?id=54&code=sdvsdj34DFD34dfd

In de database sla je bij ieder pagina_id een code op, in dit geval pagina_id=54 en pagina_code=sdvsdj34DFD34dfd

Als de pagina met id 54 wordt aangeroepen vergelijk je de code in de url met de code in de database. Zijn die hetzelfde dan is het een legale aanroep, zo niet dan toon je een waarschuwing.

Die code moet je een script voor maken die een unieke code genereert.
 
Scrippy do

scrippy do

02/12/2010 21:11:07
Quote Anchor link
OK top idee.
met
$hashedcode = $_GET['hashedcode'];
haal ik het op.

Maar hoe bouw ik nu mijn link op met het & teken ertussen oid?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
<a href="http://www.homepage.nl/pagina.php?id=' . $id . '&' . $hashedcode . '">KLIKKEN</a>
?>
Gewijzigd op 02/12/2010 21:11:45 door scrippy do
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/12/2010 21:47:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="http://www.homepage.nl/pagina.php?id=<?php echo $id; ?>&hashedcode=<?php echo $hashedcode; ?>">KLIKKEN</a>
Gewijzigd op 02/12/2010 21:48:17 door Ozzie PHP
 
Scrippy do

scrippy do

02/12/2010 22:29:17
Quote Anchor link
thanx Ozzie 't werkt
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/12/2010 22:35:27
Quote Anchor link
graag gedaan en succes ermee!
 
- SanThe -

- SanThe -

02/12/2010 23:11:24
Quote Anchor link
Scrippy do op 02/12/2010 21:11:07:
Maar hoe bouw ik nu mijn link op met het & teken ertussen oid?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="http://www.homepage.nl/pagina.php?id=' . $id . '&' . $hashedcode . '">KLIKKEN</a>';
?>
 
Wouter J

Wouter J

03/12/2010 10:46:38
Quote Anchor link
Ik zou het ook zo doen als SanThe. Vind die manier van Ozzie een beetje onoverzichtelijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/12/2010 10:59:22
Quote Anchor link
Naja, is maar net waar je de voorkeur aan geeft. Als je een html pagina (view) hebt waarin je af en toe een keer een waarde wilt echo'en dan is mijn manier toch echt wel logischer. Bovendien, door de gehele regel te echo'en gooi je alle tekst door de php parser wat niet ten goede komt aan de performance.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.