Link met code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Abdel phper

abdel phper

23/12/2008 14:05:00
Quote Anchor link
Beste phpers

Ik heb de volgende vraag ik heb een pagina waar ik allemaal records in heb staan. Nu wil ik dus een link zetten achter die record en als iemand dan op die link klikt dat ie dan naar de volgende pagina gaat en 1 waarde meeneemt. ll_id bijvoorbeeld en dat ik em dan in de volgende pagina eruit kan vissen?

Ik hoorde iets van get maar ben er niet uit gekomen.
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 07:13:26
 
Rens nvt

Rens nvt

23/12/2008 14:08:00
Quote Anchor link
id toevoegen aan je url:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="?id=<?= $lt_id; ?>">link</a>

id uitlezen uit de url:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if (isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id']))
{

  $id = (int) $_GET['id'];
}

else
{
  die("Geen ID");
}

?>
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

23/12/2008 14:28:00
Quote Anchor link
1: Waarom een id kopieren?
2: Je controleert in de if al of $_GET['id'] numeric is, waarom daarna nog (int) ervoor?
 
Rens nvt

Rens nvt

23/12/2008 14:51:00
Quote Anchor link
1) ter illustratie
2) omdat is_numeric niet vaststeld of je waarde een integer is, en is_int returnt false op een string...
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

23/12/2008 14:56:00
Quote Anchor link
Het is omslachtig naar mijn mening.
 
Douwe

Douwe

23/12/2008 15:36:00
Quote Anchor link
Rens;
Dan kun je ctype_digit() gebruiken.
 
Dennis

dennis

23/12/2008 16:00:00
Quote Anchor link
is_numeric accepteert ook kommagetallen
ctype_digit niet en is naar mijn mening ook iets sneller.
 
Rens nvt

Rens nvt

23/12/2008 17:01:00
Quote Anchor link
ctype... nice ;-)

voor TS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if (isset($_GET['id']) && ctype_digit($_GET['id']))
{

  echo "Het opgegeven id = " . $_GET['id'];
}

else
{
  echo "Geen (geldig) id opgegeven";
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.