link met $_server['php_self'] er in werkt niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

B van Oers

B van Oers

20/03/2009 10:55:00
Quote Anchor link
Beste,

ik heb basispagina gemaakt met boven in twee vlaggetjes, een nederlandse en een engelse. Deze maken uit van de vaste onderdelen.
Nu wil ik als ik bijvoorbeeld in "pagina20" van mijn content zit via het linkje op de engelse vlag naar dezelfde pagina in het engels "pagina20_eng".

De pagina werkt als template voor joomla.

Ik probeer dit op te lossen met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "<a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."_eng\"><img src="templates/wintermans_nl/border/images/GB.gif" alt="Engels" width="28" height="14" /></a>."; ?>


Om een locale websever werkt het, maar de uiteindelijke webserver met joomla niet.

Wie weet de oorzaak en wellicht een oplossing???

Bruno.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 02:02:22
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

20/03/2009 11:27:00
Quote Anchor link
Kijk eens in de HTML broncode.
 
Peter

peter

20/03/2009 13:00:00
Quote Anchor link
je kunt wel gaan refreshen naar eng, maar als je vervolgens nergens een sessie of iets dergelijks set waarin de taal veranderd schiet je er niks mee op. dan is het na de volgende pagina weer gewoon nederlands lijkt me.

heb zelf ook een aantal modules voor joomla moeten maken (helaas) en het is echt een pain in the ass.
 

20/03/2009 13:04:00
Quote Anchor link
$_SERVER['PHP_SELF] niet gebruiken!

$_SERVER['URI_REQUEST'] bijvoorbeeld.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

20/03/2009 15:35:00
Quote Anchor link
Je kunt PHP_SELF best gebruiken, je moet alleen wel weten dat je ff wat dingetjes moet aanpassen in de config.
 
Erwin Geen

Erwin Geen

20/03/2009 15:42:00
Quote Anchor link
Dit klopt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php echo "<a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."_eng\">
<img src="
templates/wintermans_nl/border/images/GB.gif" alt="Engels" width="28" height="14" /></a>."; ?>

moet (denk ik) worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php echo '<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'_eng\">
<img src="templates/wintermans_nl/border/images/GB.gif" alt="Engels" width="28" height="14" /></a>.'
; ?>

let op de kleurtjes.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Erwin Geen
 
Bo az

Bo az

20/03/2009 16:02:00
Quote Anchor link
Chris Kortaan schreef op 20.03.2009 13:04:
$_SERVER['PHP_SELF] niet gebruiken!

$_SERVER['URI_REQUEST'] bijvoorbeeld.


En waarom wel URI_REQUEST ? Zover ik weet wordt die net zo goed gevuld met de door de gebruiker aangevraagde gegevens en is dus net zo onbetrouwbaar. Eigenlijk kan je er het beste vanuit gaan dat gewoon alle $_SERVER-vars ook onbetrouwbaar zijn, dan weet je tenminste zeker dat je safe zit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
B van Oers

B van Oers

23/03/2009 08:30:00
Quote Anchor link
Warchief: Dank voor je reactie, je hebt van mij een kop koffie verdiend!!!
Het werkt nu zoals bedoeld. DANK DANK DANK.
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

23/03/2009 11:29:00
Quote Anchor link
Het is sowieso niet URI_REQUEST maar $_SERVER['REQUEST_URI']...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.