link naar query vanuit een tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pim

Pim

31/01/2005 14:08:00
Quote Anchor link
Graag wil ik dmv het plaatje vink.jpg de query update laten uitvoeren. Ik werk net een paar uur hiermee ik kom er alleen echt niet uit.

if ($_POST[update] == 1){

// Maak verbinding met server
$dbh=mysql_connect /* connectie */

// Selecteer database
mysql_select_db /* db */;

// Maak query om gegevens in tabel te stoppen
$query = "/*updatequery*/"

// Voer query uit
mysql_query($query) or die ("query mislukt");

}

<form action="ophaal2.php" method="POST">
<INPUT type="hidden" name="update" value="1">


/* print het begin van de tabel */
print "<table width=800 bordercolor=black border=3>
<tr bgcolor=white>
<td width=5%>&nbsp;</td>
<td width=5%>id</td>
<td width=5%>Initiaal</td>
<td width=5%>Af</td>
<td width=15%>Datum</td>
<td width=10%>Melder</td>
<td width=15%>Item</td>
<td width=20%>Probleem</td>
<td width=20%>Oplossing</td>
</tr>";

while ($gegeven = mysql_fetch_object($resultaat)) {
print "<tr>
<td> ?> <input type="image" naam="submit" src='vink.jpg'>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<? </td>
    <
td>$gegeven->id</td>
    <
td>$gegeven->initiaal</td>
    <
td>$gegeven->af</td>
    <
td>$gegeven->datum</td>
    <
td>$gegeven->aannemer</td>
    <
td>$gegeven->item</td>
    <
td>$gegeven->probleem</td>
    <
td>$gegeven->oplossing</td>
<
/tr> ";
}
print "
</table>";
/* Tabel wordt afgesloten. */



?>
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 10:37:38
 
Marijn

Marijn

31/01/2005 14:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?
if ($submit){
include('config.php'); //zet je connectie in een config..
$query = "***";
mysql_query($query) or die ("query mislukt");
}


else {

<
form action="dezepagina.php" method="POST">
<
INPUT type="hidden" name="update" value="1">


/* print het begin van de tabel */
print "<table width=800 bordercolor=black border=3>
  <tr bgcolor=white>
     <td width=5%>&nbsp;</td>
    <td width=5%>id</td>
    <td width=5%>Initiaal</td>
    <td width=5%>Af</td>
    <td width=15%>Datum</td>
    <td width=10%>Melder</td>
    <td width=15%>Item</td>
    <td width=20%>Probleem</td>
    <td width=20%>Oplossing</td>
  </tr>"
;

while ($gegeven = mysql_fetch_object($resultaat)) {
  print "<tr>
    <
td> ?>
<input type="image" naam="submit" src='vink.jpg'>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<? </td>
    <
td>$gegeven->id</td>
    <
td>$gegeven->initiaal</td>
    <
td>$gegeven->af</td>
    <
td>$gegeven->datum</td>  
    <
td>$gegeven->aannemer</td>
    <
td>$gegeven->item</td>
    <
td>$gegeven->probleem</td>
    <
td>$gegeven->oplossing</td>
<
/tr> ";
}
print "
</table>";
/* Tabel wordt afgesloten. */

}

?>
Gewijzigd op 31/01/2005 14:36:00 door Marijn
 
Pim

Pim

31/01/2005 14:54:00
Quote Anchor link
bedankt.... maar,

eerst had ik deze melding met het nieuwe script op regel 28 de "form action..." heb ik nu tussen ?>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<? gezet maar nu krijg ik deze fout weer.
 
Parse error: parse error, unexpected T_STRING in /home/pluumpje/public_html/kapelle/ophaal2.php on line 49

please help

[code]<?

if ($submit){
include('config.php');

  // Maak query om titel en bericht behorend bij de juiste id op te halen
  $query = 'UPDATE helpdesk SET af = true;';  

  // Voer query uit
  $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");  

}


else {
?>

<form action="ophaal2.php" method="POST">
<INPUT type="hidden" name="update" value="1">
<?

/* print het begin van de tabel */
print "<table width=800 bordercolor=black border=3>
  <tr bgcolor=white>
     <td width=5%>&nbsp;</td>
    <td width=5%>id</td>
    <td width=5%>Initiaal</td>
    <td width=5%>Af</td>
    <td width=15%>Datum</td>
    <td width=10%>Melder</td>
    <td width=15%>Item</td>
    <td width=20%>Probleem</td>
    <td width=20%>Oplossing</td>
  </tr>"
;

while ($gegeven = mysql_fetch_object($resultaat)) {
  print "<tr>
    <td> ?> <input type="
image" naam="submit" src='vink.jpg'> <? </td>
    <td>$gegeven->id</td>
    <td>$gegeven->initiaal</td>
    <td>$gegeven->af</td>
    <td>$gegeven->datum</td>  
    <td>$gegeven->aannemer</td>
    <td>$gegeven->item</td>
    <td>$gegeven->probleem</td>
    <td>$gegeven->oplossing</td>
</tr> "
;
}

print "</table>";
/* Tabel wordt afgesloten. */

}

?>


eerst had ik deze melding met het nieuwe script op regel 28 de "form action..." heb ik nu tussen ?>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<? gezet maar nu krijg ik deze fout weer.

 
Parse error: parse error, unexpected T_STRING in /home/pluumpje/public_html/kapelle/ophaal2.php on line 49

please help
 
Han eev

Han eev

31/01/2005 15:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?

if ($submit){  
include('config.php');

  // Maak query om titel en bericht behorend bij de juiste id op te halen
  $query = 'UPDATE helpdesk SET af = true;';  

  // Voer query uit
  $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");  

}


else {  
?>

<form action="ophaal2.php" method="POST">
<INPUT type="hidden" name="update" value="1">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?

/* print het begin van de tabel */  
print "<table width=800 bordercolor=black border=3>
  <tr bgcolor=white>
     <td width=5%>&nbsp;</td>
    <td width=5%>id</td>
    <td width=5%>Initiaal</td>
    <td width=5%>Af</td>
    <td width=15%>Datum</td>
    <td width=10%>Melder</td>
    <td width=15%>Item</td>
    <td width=20%>Probleem</td>
    <td width=20%>Oplossing</td>
  </tr>"
;  

while ($gegeven = mysql_fetch_object($resultaat)) {  
  print "<tr>
    <td><input type="
image" naam="submit" src='vink.jpg'> <? </td>
    <td>$gegeven->id</td>
    <td>$gegeven->initiaal</td>
    <td>$gegeven->af</td>
    <td>$gegeven->datum</td>  
    <td>$gegeven->aannemer</td>
    <td>$gegeven->item</td>
    <td>$gegeven->probleem</td>
    <td>$gegeven->oplossing</td>
</tr> "
;  
}
  
print "</table>";  
/* Tabel wordt afgesloten. */  

}

?>

zo dan ??
je =had midden in het script zomaar ?>
staan
 
Pim

Pim

31/01/2005 15:32:00
Quote Anchor link
Parse error: parse error, unexpected T_STRING in ophaal2.php on line 51

dit is regel
<td><input type="image" naam="submit" src='vink.jpg'>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?

als ik "<?" in deze regel ook weg haal blijft hij de fout geven.

Ook heb ik al met '' " "  geknoeit maar ik kom er niet uit.
ps(pakt mijn update query zo de goede rij? of past hij nu alle rijen aan?)

alvast bedankt maar weer!
 
Johan

Johan

31/01/2005 15:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo "<td><input type=\"image\" naam=\"submit\" src=\"vink.jpg\">"; ?>


;)
 
Han eev

Han eev

31/01/2005 15:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?  

if ($submit){  
include('config.php');  

  // Maak query om titel en bericht behorend bij de juiste id op te halen
  $query = 'UPDATE helpdesk SET af = true;';    

  // Voer query uit
  $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");    

}
  

else {  
?>

<form action="ophaal2.php" method="POST">
<INPUT type="hidden" name="update" value="1">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?  

/* print het begin van de tabel */  
print "<table width=800 bordercolor=black border=3>
  <tr bgcolor=white>
     <td width=5%>&nbsp;</td>
    <td width=5%>id</td>
    <td width=5%>Initiaal</td>
    <td width=5%>Af</td>
    <td width=15%>Datum</td>
    <td width=10%>Melder</td>
    <td width=15%>Item</td>
    <td width=20%>Probleem</td>
    <td width=20%>Oplossing</td>
  </tr>"
;  

while ($gegeven = mysql_fetch_object($resultaat)) {  
  echo "<tr>
    <td><input type='image' naam='submit' src='vink.jpg'> <? </td>
    <td>$gegeven->id</td>
    <td>$gegeven->initiaal</td>
    <td>$gegeven->af</td>
    <td>$gegeven->datum</td>    
    <td>$gegeven->aannemer</td>
    <td>$gegeven->item</td>
    <td>$gegeven->probleem</td>
    <td>$gegeven->oplossing</td>
</tr> "
;  
}
  
print "</table>";  
/* Tabel wordt afgesloten. */  

}  

?>

als je " dee moet je het backquoten en nu neit meer nu meto hij hety wel weer doen
 
Pim

Pim

31/01/2005 16:34:00
Quote Anchor link
Met deze code krijg ik de fout:
Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ophaal2.php on line 46

dit is regel:
while ($gegeven = mysql_fetch_object($resultaat)) {

maar als ik de = verander in == blijf ik deze melding krijgen. volgens mij klopt mijn query niet maar ik weet niet wat er slecht is.
het is de bedoeling dat de rij geupdate wordt waar het plaatje voor staat.



// Maak query om titel en bericht behorend bij de juiste id op te halen
$query = 'UPDATE helpdesk SET af = true where id='41'';

// Voer query uit
$resultaat = mysql_query($query) or die ("query mislukt");

}

else {
?>
<form action="ophaal2.php" method="POST">
<INPUT type="hidden" name="update" value="1">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?  

/* print het begin van de tabel */  
print "<table width=800 bordercolor=black border=3>
  <tr bgcolor=white>
     <td width=5%>&nbsp;</td>
    <td width=5%>id</td>
    <td width=5%>Initiaal</td>
    <td width=5%>Af</td>
    <td width=15%>Datum</td>
    <td width=10%>Melder</td>
    <td width=15%>Item</td>
    <td width=20%>Probleem</td>
    <td width=20%>Oplossing</td>
  </tr>"
;  

while ($gegeven = mysql_fetch_object($resultaat)) {  
  echo "<tr>
    <td><input type='image' naam='submit' src='vink.jpg'> <? </td>
    <td>$gegeven->id</td>
    <td>$gegeven->initiaal</td>
    <td>$gegeven->af</td>
    <td>$gegeven->datum</td>    
    <td>$gegeven->aannemer</td>
    <td>$gegeven->item</td>
    <td>$gegeven->probleem</td>
    <td>$gegeven->oplossing</td>
</tr> "
;  
}
  
print "</table>";  
/* Tabel wordt afgesloten. */  

}  

?>


waar zit mijn fout?
 
Winston Smith

Winston Smith

31/01/2005 18:37:00
Quote Anchor link
Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ophaal2.php on line 46 : meestal is je query dan verkeerd. Loop even alles na. Je quotes, je spelling etc.
 
Han eev

Han eev

31/01/2005 18:55:00
Quote Anchor link
// Maak query om titel en bericht behorend bij de juiste id op te halen
$query = "UPDATE `helpdesk` SET `af` = 'true' WHERE `id`='41'";
 
Pim

Pim

31/01/2005 23:01:00
Quote Anchor link
Zo dat werkt !

Maar het schijnt dat als ik nu ipv id='41' in de query de variabele uit "<td>$gegeven->id</td>" uit de cel mee wil geven ik moet overschakelen naar superglobals.

Ik heb de tutorial door gelezen maar is dat perse nodig voor mij?
En hoe kan ik dat dan doen met dit scriptje.

al vast bedank maar weer!!
 
Pim

Pim

01/02/2005 08:42:00
Quote Anchor link
als je er geen beeld van kan krijgen wat de bedoeling is kijk dan ff op www.pluumpje.nl/kapelle/test.php
Als er op het vinkje wordt geklikt moet "af" op true worden gezet.
voor script zie 3 posts terug
please wie helpt mij?
 
Pim

Pim

01/02/2005 10:16:00
Quote Anchor link
Dit is nu mijn script maar het resultaat is niet goed
http://www.pluumpje.nl/kapelle/test.php
het is de bedoeling dat de velden worden geladen en dmv van klik gewijzigd.

please help.....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

//connectie

    // Selecteer database

    mysql_select_db ("pluumpje_helpdesk");


    // Maak query om titel en bericht behorend bij de juiste id op te halen

       $sql='SELECT * FROM `helpdesk`'
        . ' order by id desc LIMIT 0, 30';
    
    // Voer query uit
    $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");  
 

/* we printen het begin van de tabel */




if ($submit){  

    // Maak verbinding met server


    // Selecteer database

    mysql_select_db ("pluumpje_helpdesk");

       // Maak query om titel en bericht behorend bij de juiste id op te halen
     $query = "UPDATE `helpdesk` SET `af` = 'true' WHERE `id`=$row[id]";

       // Voer query uit
       $resultaat = mysql_query($query) or die ("query mislukt");    
      

    ?>

<script language=javascript>
document.location = "test.php"
</script>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?



}  

else {  
?>

<form action="test.php" method="POST">
<INPUT type="hidden" name="submit" value="1">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?

/* print het begin van de tabel */  
print "<table width=800 bordercolor=black border=3>
  <tr bgcolor=white>
    <td width=5%>&nbsp;</td>
    <td width=5%>&nbsp;</td>
    <td width=5%>id</td>
    <td width=5%>Initiaal</td>
    <td width=5%>Af</td>
    <td width=15%>Datum</td>
    <td width=10%>Melder</td>
    <td width=15%>Item</td>
    <td width=20%>Probleem</td>
    <td width=15%>Oplossing</td>
  </tr>"
;  

while ($gegeven = mysql_fetch_object($resultaat)) {
     while ($row = mysql_fetch_array($resultaat))
        {

            
  echo "<tr>
    <td>$row[id]</td>
    <td><input type='image' naam='submit' src='vink.jpg'> <? </td>
    <td>$gegeven->id</td>
    <td>$gegeven->initiaal</td>
    <td>$gegeven->af</td>
    <td>$gegeven->datum</td>    
    <td>$gegeven->aannemer</td>
    <td>$gegeven->item</td>
    <td>$gegeven->probleem</td>
    <td>$gegeven->oplossing</td>
</tr> "
;  
}  
}

print "</table>";  
/* Tabel wordt afgesloten. */
}
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.