link open in een include bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander van Viegen

Sander van Viegen

28/05/2010 22:29:59
Quote Anchor link
Ik heb een nieuwspagina deze is geinclude in de index.php, nou wil ik de link openen in het nieuwsscript (index.php?page=5&id=1) maar krijg de volgende foutmelding.
Quote:
Warning: include(./pages/bekijken.php?id=1) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in C:\server2go\htdocs\main.php on line 18

Warning: include() [function.include]: Failed opening './pages/bekijken.php?id=1' for inclusion (include_path='.;C:\server2go\server\php\PEAR') in C:\server2go\htdocs\main.php on line 18


Afbeelding
Hier een link naar het gehele script.
Gewijzigd op 29/05/2010 14:16:37 door Tom Beuckelaere
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 23:42:16
 

28/05/2010 22:33:15
Quote Anchor link
En wat denk je dat die foutmelding betekend?
Leuk dat je een foutmelding krijgt.
Gewijzigd op 28/05/2010 22:33:44 door
 
Sam Smekens

Sam Smekens

28/05/2010 22:35:54
Quote Anchor link
ik veronderstel dat je beetje engels kan..
no such file in directory. Dat wil zeggen dat hij de file niet kan vinden.

Het path naar het bestand tijdens de include is dus verkeerd.
Het zou ook handig zijn moest je ons een beetje van je code laten zien...
 
Victor Php

Victor Php

28/05/2010 22:46:19
Quote Anchor link
Zoals je warning netjes zegt: No such filein directory.
Check even de map waar het in staat en wat je hebt ingevoerd bij de index.
 

28/05/2010 22:46:34
Quote Anchor link
Sam:
ik veronderstel dat je beetje engels kan..
no such file in directory. Dat wil zeggen dat hij de file niet kan vinden.

Ik vroeg het niet aan jou, maar aan hem.
Als hij zelf het antwoord geeft, gaat hij nadenken over die foutmelding. Wellicht ziet hij dan wel waar de fout zit.

Sam:
Het path naar het bestand tijdens de include is dus verkeerd.
Het zou ook handig zijn moest je ons een beetje van je code laten zien...

Lees zijn bericht.
 
Sam Smekens

Sam Smekens

28/05/2010 22:51:56
Quote Anchor link
Karl:
Sam:
ik veronderstel dat je beetje engels kan..
no such file in directory. Dat wil zeggen dat hij de file niet kan vinden.

Ik vroeg het niet aan jou, maar aan hem.
Als hij zelf het antwoord geeft, gaat hij nadenken over die foutmelding. Wellicht ziet hij dan wel waar de fout zit.

Sam:
Het path naar het bestand tijdens de include is dus verkeerd.
Het zou ook handig zijn moest je ons een beetje van je code laten zien...

Lees zijn bericht.

Ehm dat van engels was ook niet op jouw gericht? deed ik een quote, nee toch?
en met foutmelding ben ik echt veel.

Trouwens, Sander, GET kan je niet meegeven in een include, tkan wel, maar werkt niet.
 

28/05/2010 23:01:06
Quote Anchor link
Sam:
Ehm dat van engels was ook niet op jouw gericht? deed ik een quote, nee toch?

Vic:
Zoals je warning netjes zegt: No such filein directory.
Check even de map waar het in staat en wat je hebt ingevoerd bij de index.

Wat is het nut van het voorzeggen van een duidelijke error?
Hij kan gewoon die foutmelding lezen, dan zou hij in principe moeten snappen dat er iets mis gaat met het bestand laden. Wat, dat weet hij niet. Dus dan gaat hij naar php.net: include en leest het helemaal door. Daar ziet hij dan wat hij fout doet...
Als je een wiskunde toets hebt dan staat er toch ook niet dit:
voorbeeld:
Opgave 1:
1+1 =
Je hebt één, en je doet daar nog eens één bij, dus dan heb je II...


Sam:
en met foutmelding ben ik echt veel.

En nu in het Nederlands?

Sam:
Trouwens, Sander, GET kan je niet meegeven in een include, tkan wel, maar werkt niet.

Laat hem nouw eens zelf zoeken -_-'
 
Sander van Viegen

Sander van Viegen

29/05/2010 11:35:26
Quote Anchor link
Heb het voor elkaar gekregen.
$id = $_GET['id'];
include("./pages/bekijken.php");

bedankt allen voor de hulp.
 
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

29/05/2010 14:14:29
Quote Anchor link
Beste Sam Smekens en Karl Karl,

Zou het mogelijk zijn om in het vervolgen deze "tussenlijnse" discussie niet te voeren? Deze biedt geen meerwaarde aan naar de persoon die een antwoord zoekt op zijn probleem.

Ik begrijp best wel dat de ene persoon een andere manier van werken heeft om de vrager te begeleiden dan de andere. Doe het elk op uw manier, daar zijn we allen voorstander van, maar niet van dit soort discussies.

Verder heeft de vrager nu een oplossing gevonden voor zijn vraag. Pluimpje naar beiden dan maar ;)?
 
Niels K

Niels K

29/05/2010 14:23:15
Quote Anchor link
Sander,

Nu vraag ik me af waar $id voor is.. Die gebruik je toch niet meer in je include, of volg ik het nu niet meer?

Gr
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/05/2010 15:03:49
Quote Anchor link
@Niels: als hij in het script dat geïnclude wordt een variabele $id heeft staan, wordt het wel degelijk gebruikt. Met include wordt immers letterlijk de code uit een bestand geïmporteerd.
 
Niels K

Niels K

29/05/2010 15:05:21
Quote Anchor link
Ow wacht ik snap het.. Ik dacht dat hij door middel van de get variable het bestand wou includen. Sorry ik was de weg even kwijt
 
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

29/05/2010 19:38:40
Quote Anchor link
Niels:
Ow wacht ik snap het.. Ik dacht dat hij door middel van de get variable het bestand wou includen. Sorry ik was de weg even kwijt


We zijn er allemaal om jou terug op het juiste pad te helpen Niels... ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.