Link plaatsen op php-gegevens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wesley Bekaert

Wesley Bekaert

09/11/2012 16:07:00
Quote Anchor link
Beste

Op deze pagina http://www.wesleybekaert.be/damberd/cijfers.php, vind je een lijst met de spelers van mijn voetbalploeg.

Ze hebben afzonderlijk via hun id nog een infopagina http://www.wesleybekaert.be/damberd/detailspeler.php.

Hoe kan op die eerste pagina een link zetten op hun naam, als je er op klikt, dat je wordt doorverwezen naar hun respectievelijke infopagina.

Alvast dank voor het antwoord.
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 07:00:02
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

09/11/2012 16:34:22
Quote Anchor link
je maakt dan op deze manier de linkjes:

<a href="detailspeler.php?id=spelerID">Voornaam achternaam</a>

en vervolgens haal je deze in detailspeler.php op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])) {
    $spelerID = $_GET['id'];
}

?>


daarna haal je met de speler id zijn of haar gegevens op.
 
Wesley Bekaert

Wesley Bekaert

09/11/2012 16:51:25
Quote Anchor link
Bedankt

Maar waar plaats ik die links.

De pagina met alle spelers is ook php.

Ik kan niet hun naam selecteren en daar een link op plaatsen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2012 16:53:34
Quote Anchor link
Die spelers komen toch uit de database? Dan kan je toch die URL's netjes genereren?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

09/11/2012 16:53:59
Quote Anchor link
Maak van de namen een hyperlink.
 
Wesley Bekaert

Wesley Bekaert

09/11/2012 16:57:44
Quote Anchor link
Aja, ok. Even proberen

Toevoeging op 09/11/2012 17:01:22:

Spelers zitten in Mysql-database. Kan van hun naam geen hyperlink maken.

Dit is de code hoe ik ze weergeef:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
="SELECT * FROM cijfers ORDER BY nummer ASC;";
$result=mysql_query($sql);

while($row=mysql_fetch_array($result)){
echo ($row["naam"]."<br>");}
?>


Op dit moet ik dus een link plaatsen naar hun respectievelijke infopagina.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2012 17:04:45
Quote Anchor link
Jep, en voor een echo hoef je geen ( ) te gebruiken ;)
 
Wesley Bekaert

Wesley Bekaert

09/11/2012 17:12:53
Quote Anchor link
Achter de ; in de echo? of ergens anders?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2012 17:14:26
Quote Anchor link
in je echo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "<a href=detailspeler.php?id=".$row['id'].">".$row['naam']."</a>";
Gewijzigd op 09/11/2012 17:14:48 door - Ariën -
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

09/11/2012 17:16:30
Quote Anchor link
Zo kan je ze in een link zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sql
= "SELECT * FROM cijfers ORDER BY nummer ASC;";
$result = mysql_query($sql);

while($row = mysql_fetch_array($result)) {
    echo '<a href="detailspeler.php?id='.$row['id'].'">'.$row['naam'].'</a><br />';
}

?>
 
Wesley Bekaert

Wesley Bekaert

09/11/2012 17:33:31
Quote Anchor link
ok, bo ter ham. zover ben ik al.
de links staan op hun namen en verwijzen naar de juiste infopagina.

probleem nu is op die infopagina, dat de gegevens van het desbetreffende id de nodige gegevens niet weergeeft.

moet ik dit nog ergens in plaatsen, of is dit niet juist?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])) {
    $spelerID = $_GET['id'];
}

?>


Toevoeging op 09/11/2012 17:41:19:

tis al opgelost, in de code die je mij stuurde, moest ik alle woorden id vervangen door nummer, omdat ik dat gebruik als kolomnaam in mijn database.

iedereen bedankt voor de hulp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.