link van include werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruben Kok

Ruben Kok

10/01/2009 11:38:00
Quote Anchor link
Elke keer als ik op contact klik, staat er pagina niet toegestaan, maar de pagina bestaat wel?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

/**
* Arrays om errors en content tijdelijk in op te slaan
*/

$aErrors = array();
$aContent = array();

/**
* Array met alle paginas die geïnclude mogen worden,
* de keys stellen de namen van paginas voor en de waarden geven met een boolean
* aan of de pagina statisch (false) dan wel dynamisch (true)
*/

$aPages = array (
    'voorbeeld_statisch' => false,
    'voorbeeld_dynamisch' => true,
    'bestaat_niet' => false
);

/**
* Directory waarin de paginas zich bevinden
* Extensie die de te includen paginas hebben
*/

$sDir = 'inc/';
$sExt = '.inc.php';

/**
* Is er een pagina opgegeven?
*/

if(isset($_GET['page']))
{

    $sPad = $sDir.$_GET['page'].$sExt;
    
    /**
    * Is dit een toegestane pagina?
    */

    if(array_key_exists($_GET['page'], $aPages))
    {

        /**
        * Bestaat de opgevraagde pagina?
        */

        if(file_exists($sPad))
        {

            /**
            * Is de pagina dynamisch of statisch?
            */

            if($aPages[$_GET['page']] === true)
            {

                include($sPad);
            }

            else
            {
                $aContent[] = file_get_contents($sPad);
            }
        }

        else
        {
            $aErrors[] = 'Sorry, deze pagina bestaat niet.';
        }    
    }

    else
    {
        $aErrors[] = 'Sorry, deze pagina is niet toegestaan.';
    }
}

else
{
    $aContent[] = 'Geen pagina opgegeven';
}

?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>.:Anime-Planets:.</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<link href="content.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<style type="text/css">
<!--
#apDiv1 {
    position:absolute;
    left:433px;
    top:23px;
    width:154px;
    height:945px;
    z-index:2;
}
-->
</style>
</head>
<body bgcolor="#FFFFFF" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">
<!-- Save for Web Slices (newanimeplantets.psd) -->
<div id="apDiv1">
  <div align="center">
    <h4><img src="images/sitemini.png" alt="home" width="152" height="25" /><u><br />
        <font color="#000000"><a href="index.php?">
    <span style="text-decoration: none"><font color="#000000">Home</font></span></a></font></u><br />
      Forum<br />
      <span style="text-decoration: none"><a href="index.php?page=inc/contact">
    <font color="#000000"><span style="text-decoration: none">Contact</span></font></a></span><br />
      <img src="images/narutomini.png" alt="narutomini" width="152" height="25" /><br />
    Algemeen<br />
    Verhaal<br />
    Episodelijst<br />
    Jutsu's<br />
    Personage's<br />
    <img src="images/bleachmini.png" alt="bleachmini" width="152" height="25" /><br />
    Algemeen<br />
Verhaal<br />
Episodelijst<br />
Personage's<br />
<img src="images/pokemonmini.png" alt="pokemonmini" width="152" height="25" /><br />
Algemeen<br />
Verhaal<br />
Episodelijst<br />
Personage's<br />
Pokemonlijst<br />
Aanvallen<br />
Games<br />
<img src="images/anderemini.png" alt="anderemini" width="152" height="25" /><br />
Free ava's<br />
Free Signature's<br />
Photoshop Tut's<br />
Info<br />
    </h4>
  </div>
</div>
<table id="Table_01" width="601" height="1000" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <tr>
        <td rowspan="2">
            <img src="images/index_01.png" width="420" height="237" alt=""></td>
        <td>
            <img src="images/index_02.png" width="180" height="9" alt=""></td>
        <td>
            <img src="images/spacer.gif" width="1" height="9" alt=""></td>
    </tr>
    <tr>
        <td rowspan="2">
      <img src="images/index_03.png" width="180" height="973" alt=""></td>
        <td>
            <img src="images/spacer.gif" width="1" height="228" alt=""></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>
            <div id="content">
              <div>
                <div id=layer1 style="position:absolute; top:238px; left:2px; width:416px; height:742px; z-index:0; padding:5px; background-color:#FFFFFF; background-image:url('images/index_04.png'); layer-background-image:url(images/index_04.png)">
                <?php
            /**
            * Outputten van content die tijdens het includen gegenereerd is.
            * Fouten staan in $aErrors, de rest van de content in $aContent.
            */
    
            if(!empty($aErrors))
            {

                echo '<ul>';
                foreach($aErrors as $sError)
                {

                    echo '<li>'.$sError.'</li>';
                }

                echo '</ul>';
            }

            elseif(!empty($aContent))
            {

                foreach($aContent as $sLine)
                {

                    echo $sLine;
                }
            }

        ?>

        <?PHP
    include("cutenews/show_news.php");
        ?>
</div>
              </div>
            </div></td>
<td>
            <img src="images/spacer.gif" width="1" height="745" alt=""></td>
    </tr>
    <tr>
        <td colspan="2">
            <img src="images/index_05.png" width="600" height="18" alt=""></td>
        <td>
            <img src="images/spacer.gif" width="1" height="18" alt=""></td>
    </tr>
</table>
<!-- End Save for Web Slices -->
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 20:15:39
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2009 11:42:00
Quote Anchor link
En nu mogen wij gaan doorspitten?

Graag alléén relevante code en een duidelijke vraagstelling.
 
Ruben Kok

Ruben Kok

10/01/2009 11:54:00
Quote Anchor link
ok, als ik op de link van contact, klik moet ie "contact.php" openen maar dat doet ie niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<span style="text-decoration: none"><a href="index.php?page=contact">


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
            /**
            * Outputten van content die tijdens het includen gegenereerd is.
            * Fouten staan in $aErrors, de rest van de content in $aContent.
            */
    
            if(!empty($aErrors))
            {

                echo '<ul>';
                foreach($aErrors as $sError)
                {

                    echo '<li>'.$sError.'</li>';
                }

                echo '</ul>';
            }

            elseif(!empty($aContent))
            {

                foreach($aContent as $sLine)
                {

                    echo $sLine;
                }
            }

        ?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruben Kok
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2009 11:58:00
Quote Anchor link
Niet echt een verbetering, vind je zelf ook niet. Er staat nog steeds geen enkele vraag bij. Maar okee.

En wat zit er in je GET.
 
Ruben Kok

Ruben Kok

10/01/2009 12:01:00
Quote Anchor link
eh..... geen idee, ik hed dit script van iemand hier gelinkt gekregen
maar de vraag is:
"ok, als ik op de link van contact, klik moet ie "contact.php" openen maar dat doet ie niet"
Hoe dit probleem op te lossen :P
 
Noppes

Noppes

10/01/2009 12:03:00
Quote Anchor link
En vertel ons dan eens wat jij denkt dat er op deze (if) regel gebeurt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$aPages
= array (
    'voorbeeld_statisch' => false,
    'voorbeeld_dynamisch' => true,
    'bestaat_niet' => false
);

if(array_key_exists($_GET['page'], $aPages)) {
?>


array_key_exists
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2009 12:03:00
Quote Anchor link
Ruben schreef op 10.01.2009 12:01:
eh..... geen idee

Doe eens
print_r($_GET);
om te zien wat er in zit.
 
Ruben Kok

Ruben Kok

10/01/2009 12:31:00
Quote Anchor link
Waar meot ik die neerzetten? (kweet het ben heel erg srry )
 
Noppes

Noppes

10/01/2009 12:44:00
Quote Anchor link
Ruben schreef op 10.01.2009 12:31:
Waar meot ik die neerzetten? (kweet het ben heel erg srry )


Ik denk dat jezelf wat meer eigen initiatief moet tonen.
Door logisch na te denken weet je in feite al waar je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print_r($_GET);
?>

mag dan wel kan plaatsen.
 
Ruben Kok

Ruben Kok

10/01/2009 12:55:00
Quote Anchor link
Heb het gedan en krijg nu dit:
Array ( [page] => contact )
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2009 12:59:00
Quote Anchor link
Juist.
En 'contact' is géén key in $aPages = array ('voorbeeld_statisch' => false, 'voorbeeld_dynamisch' => true, 'bestaat_niet' => false) dus is de melding die je krijgt correct.
 
Ruben Kok

Ruben Kok

10/01/2009 13:01:00
Quote Anchor link
maar wat moet ik dan doen om te zorgen dat ie de pagina opent?
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2009 13:02:00
Quote Anchor link
De opmerkingen in je scripts eens door gaan lezen lijkt mij.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.