Linkbuilding CMS Demo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Racoon smasher

racoon smasher

17/04/2014 10:40:59
Quote Anchor link
Ik heb alles geüpdate en heb de demo opnieuw geupload, hopelijk is die nu goed :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if(filter_input(INPUT_GET, 'id', FILTER_VALIDATE_INT))
{
}

Deze moet ik nog wel toepassen.
Gewijzigd op 17/04/2014 11:19:12 door racoon smasher
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 02:25:03
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 13:04:15
Quote Anchor link
>>> Ik heb alles geüpdate. Deze moet ik nog wel toepassen.

Dus niet alles ;) Ik heb een bedrijf toegevoegd. Maar alle ' worden \'. Dat is natuurlijk niet gewenst.
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 13:06:48
Quote Anchor link
dan lijkt het erop, dat je 2x addslashes() of mysql_real_esacpe_string() toepast op je data.

(of het bij het ophalen nog een keer doet)
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 13:10:21
Quote Anchor link
Waarschijnlijk slaat hij het nu wel op met real_escape_string, maar past nog steeds de str_replace toe.
De str_replace is niet meer nodig en niet gewenst.
Gewijzigd op 17/04/2014 13:11:26 door Michael -
 
Racoon smasher

racoon smasher

17/04/2014 13:24:01
Quote Anchor link
ik zal anders even code geven van bedrijven :P

Bedrijf aanpassen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
    
    if(isset($_GET['id']))
    {

        $id = $_GET['id'];
        if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
        {

            
            if (strlen($_POST['bedrijf'])<1)
            {

                $melding = 'Er is geen bedrijfsnaam ingevuld!';
            }

            else
            {
                if (strlen($_POST['jaar'])<4)
                {

                    $melding = 'Er is geen jaartal ingevuld!';
                }

                else
                {
                    $updateCheck = "UPDATE linkbuilding_check
                                        SET bedrijf = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['bedrijf'])) . "',
                                            jaar = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['jaar'])) . "',
                                            januari = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['januari'])) . "',
                                            februari = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['februari'])) . "',
                                            maart = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['maart'])) . "',
                                            april = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['april'])) . "',
                                            mei = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['mei'])) . "',
                                            juni = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['juni'])) . "',
                                            juli = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['juli'])) . "',
                                            augustus = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['augustus'])) . "',
                                            september = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['september'])) . "',
                                            oktober = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['oktober'])) . "',
                                            november = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['november'])) . "',
                                            december = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['december'])) . "'
                                        WHERE id='$id'"
;
                                        
                    $queryEdit = mysql_query($updateCheck);
                    if ($queryEdit)
                    {

                        $queryLogboek = mysql_query("INSERT INTO logboek (name, action, date) VALUES ('$username', 'Heeft het bedrijf " . $_POST['bedrijf'] . " aangepast', NOW() )");
        
                        if($queryLogboek)
                        {

                            echo '<script>javascript:history.go(-2)</script>';
                        }
                    }
                }
            }
        }
    }

    
    $querySelect = mysql_query("SELECT * FROM linkbuilding_check where id ='$id'");
    $queryFetch = mysql_fetch_array($querySelect);

?>


Bedrijf toevoegen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    
    if (strlen($_POST['bedrijf'])<1)
    {

        $melding = 'Er is geen bedrijfsnaam ingevuld!';
    }

    else
    {
        if (strlen($_POST['jaar'])<4)
        {

            $melding = 'Er is geen jaartal ingevuld!';
        }

        else
        {
            
            $insertCheck =  "INSERT INTO linkbuilding_check
                                    VALUES( '',
                                            '',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['bedrijf'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['jaar'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['januari'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['februari'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['maart'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['april'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['mei'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['juni'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['juli'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['augustus'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['september'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['oktober'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['november'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['december'])) . "')";
            
            $queryInsert = mysql_query($insertCheck);
        
            if($queryInsert)    
            {

                $queryLogboek = mysql_query("INSERT INTO logboek (name, action, date) VALUES ('$username', 'Heeft het bedrijf " . $_POST['bedrijf'] . " toegevoegd', NOW() )");
        
                if($queryLogboek)
                {

                    echo '<script type="text/javascript">';
                    echo 'window.location = "check.php"';
                    echo '</script>';
                }
            }
        }
    }
}


?>
Gewijzigd op 17/04/2014 13:25:33 door racoon smasher
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 13:54:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if(isset($_GET['id']))
{
    $id = $_GET['id'];
[...]
WHERE id='$id'";

Je faalt hier 2x... Ten eerst controleer je niet wat erin id zit. Id zou een getal moeten zijn dus controleer dit ook!
Bij een getal horen geen quotes. Dus id = $id; en niet id = '$id';
 
Racoon smasher

racoon smasher

17/04/2014 13:57:47
Quote Anchor link
Michael - op 17/04/2014 13:54:32:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if(isset($_GET['id']))
{
    $id = $_GET['id'];
[...]
WHERE id='$id'";

Je faalt hier 2x... Ten eerst controleer je niet wat erin id zit. Id zou een getal moeten zijn dus controleer dit ook!
Bij een getal horen geen quotes. Dus id = $id; en niet id = '$id';


KUCH ik leer hier meer dan op school KUCH
tja ik zit dan ook op het radius college xd
ik zal het zo even toepassen :) maar dat kan toch niet het gene zijn dat het probleem veroorzaakt?
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 14:04:16
Quote Anchor link
Quote:
Bij een getal horen geen quotes. Dus id = $id; en niet id = '$id';


om een string MOETEN quotes, omdat anders niet direct duidelijk is of het om een keyword gaat, kolomnaam etc.
Maar het is niet verboden!

Sterker nog, het is verstandig om de quotes wel te gebruiken.

Stel iemand gooit een ' in $_GET['id']

dan zou

WHERE id = '" . mysql_real_escape_string($_GET['id']) ."'

dat oplossen (beveiligen), maar zonder die '' ben je nog nergens.

Dat brengt me meteen op de controle op "getal": er zijn ook de nodige manieren om een getal te schrijven die toch een error zouden opleveren. 3.14E-05 is ook een getal.

--
En als $_GET niet blijkt te bestaan op regel 3, dan wordt $id niet geset, maar
op regel 53 gebruik je wel $id....
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 14:11:30
Quote Anchor link
Ivo; dan ben ik wel heel benieuwd hoe jij dat doet.

WHERE id = '$_GET['id']'

vind jij dus correct...

Ik zou eerder WHERE id = (int)$_GET['id']

gebruiken. En controleren met if(isset($_GET['id']) && ctype_digit($_GET['id']))
Met ctype_digit valt 3.14E-05 buiten boord.
Gewijzigd op 17/04/2014 14:12:12 door Michael -
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 14:17:04
Quote Anchor link
nee zeker niet

WHERE id = '$_GET['id']'

moet minstens zijn:

WHERE id = '". mysql_real_escape_string($_GET['id']) ."'

---
controle op het bestaan en of het een int is doe ik met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($id = filter_input(INPUT_GET, 'id', FILTER_VALIDATE_INT)) {

}

?>


Waarna ik dan dus $id gebruik.
Sowieso, omdat het niet heel netjes is om midden in classes $_GET te gebruiken.

En blijven escapen op de plek waar je de query opbouwt. (of prepared statements)
 
Racoon smasher

racoon smasher

17/04/2014 14:25:44
Quote Anchor link
$id = $_GET['id']; kan dus weg neem ik aan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
    
    if($id = filter_input(INPUT_GET, 'id', FILTER_VALIDATE_INT))  
    {

        /* $id = $_GET['id']; */
        if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
        {

            
            if (strlen($_POST['bedrijf'])<1)
            {

                $melding = 'Er is geen bedrijfsnaam ingevuld!';
            }

            else
            {
                if (strlen($_POST['jaar'])<4)
                {

                    $melding = 'Er is geen jaartal ingevuld!';
                }

                else
                {
                    $updateCheck = "UPDATE linkbuilding_check
                                        SET bedrijf = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['bedrijf'])) . "',
                                            jaar = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['jaar'])) . "',
                                            januari = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['januari'])) . "',
                                            februari = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['februari'])) . "',
                                            maart = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['maart'])) . "',
                                            april = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['april'])) . "',
                                            mei = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['mei'])) . "',
                                            juni = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['juni'])) . "',
                                            juli = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['juli'])) . "',
                                            augustus = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['augustus'])) . "',
                                            september = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['september'])) . "',
                                            oktober = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['oktober'])) . "',
                                            november = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['november'])) . "',
                                            december = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['december'])) . "'
                                        WHERE id='"
. mysql_real_escape_string($_GET['id']) ."'";
                                        
                    $queryEdit = mysql_query($updateCheck);
                    if ($queryEdit)
                    {

                        $queryLogboek = mysql_query("INSERT INTO logboek (name, action, date) VALUES ('$username', 'Heeft het bedrijf " . $_POST['bedrijf'] . " aangepast', NOW() )");
        
                        if($queryLogboek)
                        {

                            echo '<script>javascript:history.go(-2)</script>';
                        }
                    }
                }
            }
        }
    }

    
    $querySelect = mysql_query("SELECT * FROM linkbuilding_check where id ='$id'");
    $queryFetch = mysql_fetch_array($querySelect);

?>
Gewijzigd op 17/04/2014 14:26:00 door racoon smasher
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 14:26:40
Quote Anchor link
>>> controle op het bestaan en of het een int is doe ik met

Dus je wéét dat het een int is. Waarom vertrouw je die variabele dan alsnog niet?

edit: en ik snap nog altijd niet waarom je eerst van $id een int maakt, en vervolgens in de query controleert als een string.
Gewijzigd op 17/04/2014 14:28:05 door Michael -
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 14:28:10
Quote Anchor link
op regel 36 kun je eventueel nog $id gebruiken.

htmlentities() zou ik overal achterwege laten: die functie hoor je in combinatie met echo te gebruiken.
Je past nu namelijk de invoer aan. Wil je die ooit nog bewerken, zit je met dingen als &lt; en &euml; opgescheept.

Op regel 53 bestaat $id nog steeds niet.
 
Racoon smasher

racoon smasher

17/04/2014 14:30:02
Quote Anchor link
Ivo P op 17/04/2014 14:28:10:
op regel 36 kun je eventueel nog $id gebruiken.

htmlentities() zou ik overal achterwege laten: die functie hoor je in combinatie met echo te gebruiken.
Je past nu namelijk de invoer aan. Wil je die ooit nog bewerken, zit je met dingen als &lt; en &euml; opgescheept.

Op regel 53 bestaat $id nog steeds niet.


owja regel 53 klopt inderdaad, zag het over het hoofd, maar hoezo htmlentities() weghalen? dan kan je juist weer <script><script><script><script><script><script><script> doen en dat is ook niet goed
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 14:33:44
Quote Anchor link
je controle kan altijd een keertje mislukken of niet 100% zijn.

Je code kan nog eens aangepast worden, waardoor je waterdichte controle alsnog niet meer werkt in alle gevallen.

Zeker als code grote stukken uit elkaar staat, kan de invloed van een kleine verandering wel eens groter blijken.

Ik zeg net bijvoorbeeld dat htmlentities() daar niet thuis hoort.

Wat daar dan eigenlijk wel duidelijk bij gezegd moet worden: als je dit aanpast, moet wel aan de andere kant (op het scherm echo-en) htmlspecialchars() gebruikt worden.

Ook bijvoorbeeld als je een pdf maakt, heb je een probleem als je data kapot gemaakt is met htmlenities.

----
iets anders: waarom 12 kolommen met de namen van de maanden?

Wat ga je daar opslaan?
Hoe wil je optellen over een jaar?
Hoe gaat dat als we een jaar verder zijn? komt dan het totaal van de maand april 2015 bij april van dit jaar?
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 14:34:06
Quote Anchor link
>>> owja regel 53 klopt inderdaad, zag het over het hoofd, maar hoezo htmlentities() weghalen? dan kan je juist weer <script><script><script><script><script><script><script> doen en dat is ook niet goed

real_escape_string() voorkomt dat al. Htmlentities kan dus wel weg.
 
Racoon smasher

racoon smasher

17/04/2014 14:39:16
Quote Anchor link
Ivo P op 17/04/2014 14:33:44:

iets anders: waarom 12 kolommen met de namen van de maanden?

Wat ga je daar opslaan?
Hoe wil je optellen over een jaar?
Hoe gaat dat als we een jaar verder zijn? komt dan het totaal van de maand april 2015 bij april van dit jaar?

dan zal er een nieuwe aangemaakt moeten worden met het jaar 2015 en wordt 2014 inactief gezet, maar dat ga ik later allemaal nog uitbreiden
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 14:43:28
Quote Anchor link
>>> dan zal er een nieuwe aangemaakt moeten worden met het jaar 2015 en wordt 2014 inactief gezet, maar dat ga ik later allemaal nog uitbreiden

Zoiets heet database normalisatie. Niet 12 vaste velden, maar oneindig.
 
Racoon smasher

racoon smasher

17/04/2014 14:50:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$insertCheck
=  "INSERT INTO linkbuilding_check
                                    VALUES( '',
                                            '',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['bedrijf']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['jaar']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['januari']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['februari']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['maart']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['april']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['mei']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['juni']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['juli']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['augustus']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['september']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['oktober']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['november']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['december']) . "')";
            
            $queryInsert = mysql_query($insertCheck);
?>

maar dit lost nog steeds niet het probleem op dat hij van ' dit maakt \'

welke code kan ik gebruiken om te zeggen dat tekens zoals ' niet mogen?
Gewijzigd op 17/04/2014 14:51:37 door racoon smasher
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 14:51:36
Quote Anchor link
Quote:
real_escape_string() voorkomt dat al. Htmlentities kan dus wel weg


nee. htmlspecialchars() moet wel toegepast worden, maar niet hier.
Die functie gebruik je bij echo.

stel ik sla de naam Mariëlle op.
Dan maakt die htmlentities daar Mari&euml;lle van.
Geen probleem, tot je er een plain-text mail, of een pdf van maakt.

----

Je zou de data compleet anders op moeten slaan.

tabel
id
bedrijfs_id
maand (1-12)
jaar
aantal

dan kun je eenvoudig optellen per kwartaal, per 4 jaar, per afgelopen 5 maanden etc.
en je hoeft niets nieuws per jaar te maken
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.