links werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Willem L

Willem L

08/03/2015 20:15:28
Quote Anchor link
Had al enige tijd een fotoalbum script liggen.
Heb deze een beetje aangepast aan mijn wensen.
Nu ben ik al een week bezig om het script zodanig
te maken dat wanneer ik op een link klikt, een x aantal
foto's krijg te zien uit die directory die daaraan gekoppeld is.
Maar ik denk dat ik van het padje ben, want het lukt
mij maar niet.
Alles werkt goed, behalve links.
Foto's worden geplaatst in:
bv
Fotos/Test1
Fotos/Test2
Linken worden dan zichtbaar als Test1, Test2
Iemand die mij op weg cq padje kan helpen.

de foutmelding die ik krijg is:
Notice: Undefined index: page in C:\wamp\www\foto6nu bezig\index.php on line 236
Hier vermeld bij 2e php code regel 135


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');    
// Deze variabelen moet je naar eigen wensen veranderen



$dirname = "fotos/"; // map waarin de afbeeldingen staan
$dir_thumbs = "fotos/thumbs/"; // map waarin de thumbnails zitten
$afbeeldingenperrij = "6"; // aantal afbeeldingen per rij
$aantalrijen = "4"; // aantal rijen per pagina
$breedte_thumbnail = "100"; // breedte van de thumbnails
$hoogte_thumbnail = "100"; // hoogte van de thumbnails
$showtitle = "yes"; // wil je bovenaan een titel weergeven? ("yes" of "no")
$albumnaam = "Fotoalbum"; // titel die bovenaan weergegeven wordt

// de huidige locatie op de server vaststellen
//mappen/albums zoeken

 if (file_exists($dirname)) {  
  $SubDir = array();  
      if ($dirHandle = opendir($dirname)){
        //echo $dirname;
          while ($album = readdir($dirHandle)){
               //echo $dirHandle;
              if ($album != "." && $album != ".."){
                  $pathAlbum = $dirname."/".$album;              
                 if (is_dir($pathAlbum)){
                     $SubDir[] = array(filemtime($pathAlbum),$album);                
                 }  
              }
          }

          closedir($dirHandle);
      }
//echo $pathAlbum;
 } else {
    $str .= "Hoofdmap bestaat niet!";
 }

 
  $AantalSubDir = count($SubDir)-1;
  //echo "Er zijn " .$AantalSubDir. " albums";
  if($AantalSubDir>0){
     $count = 0;
     $coll = 1;
     while ($count < $AantalSubDir) {
        //if ($coll <= $aantalthumbs) {
       //if(file_exists($dirname."/".$SubDir[$count][1].$thumbnaam)){
            
        // $Albums .= "<br>".$SubDir[$count][1]."</center></td>\n";
        
       //}  

        $coll ++;
        $count++;    
}
}



$php_self = explode("/",$_SERVER['PHP_SELF']);

if (is_array($php_self))
{

    $php_self = urlencode($php_self[count($php_self)-1]);

}
else{
    $php_self = urlencode($php_self);
}

// toegelaten extensies
$ext = "jpg gif png bmp"; // wbmp pjpeg jpeg";

if (!opendir($dirname) || !opendir($dir_thumbs))
{

    echo "Kan de map met foto's of de map met thumbnails niet openen";
    exit;
}


$time_start = microtime(true);
?>


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Fotoalbum</title>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="foto.css">
<script language="javascript" type="text/javascript">

function check_images() {
for(i=0;i<document.images.length;i++) {
var maxWidth = 800;
if(document.images.width > maxWidth){
var origWidth = document.images.width;
var origHeight = document.images.height;
document.images.width = maxWidth;
document.images.height = origHeight/(origWidth/maxWidth);
}
}
}
setInterval(check_images,1000);
</script>

</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
393
394
395
396
<?php

//=====================================================
//Functie om te controleren of de opgegeven pagina wel bestaat.
//=====================================================

function pageExists($pagenr)
{

    global $aantalpaginas;
    if ($pagenr <= $aantalpaginas && $pagenr > 0)
    {

        return true;
    }
else{
        return false;
    }
}

//=====================================================
//Functie die het aantal fotobestanden in een map telt.
//=====================================================


function countPhotos($dirname)
{

    global $ext;
    $ext2 = $ext;
    $open = opendir($dirname);
    $aantalfotos = 0;    

    $ext2 = explode(" ",$ext2);    
    while (false !== ($file = readdir($open)))
    {

        $pathinfo = pathinfo($file);
        if (isset($pathinfo["extension"]) && in_array(strtolower($pathinfo["extension"]), $ext2))          
        {
   //print_r (in_array(strtolower($pathinfo["extension"]), $ext2));    
            $aantalfotos++;
        }
    }
    
    closedir($open);
    return $aantalfotos;
    //print_r($aantalfotos);    
}

function
generateArrDir($dir)
{
  
    global $ext;
    $ext2 = $ext;
    $handle = opendir($dir);
    $files = array();
    $ext2 = explode(" ",$ext2);    

    if ($handle)
    {

        while (false !== ($file = readdir($handle)))
        {

            $ext = explode(".",$file);
            $ext = $ext[count($ext)-1];            

            if (in_array(strtolower($ext),$ext2))
            {

                $files[] = $file;
                
            }
        }

        closedir($handle);
        return $files;
        print_r ($file);
    }
else{
        return false;
    }
}


//==================================================================================
//Functie die thumbnails (=kleine foto's) maakt en ze dan in de thumbnailmap opslaat
//==================================================================================

function thumbnail($map,$thumblocatie,$bestandsnaam,$breedte,$hoogte)
{

    $breedte2 = $breedte;
    $hoogte2 = $hoogte;    

    list($breedte_origineel, $hoogte_origineel, $type) = getimagesize($map.$bestandsnaam);

    if (($breedte_origineel < $hoogte_origineel) && ($breedte > $hoogte))
    {

        $breedte = ($hoogte / $hoogte_origineel) * $breedte_origineel;
    }
else{
        $hoogte = ($breedte / $breedte_origineel) * $hoogte_origineel;
    }

    $afbeelding = imagecreatetruecolor($breedte, $hoogte);
    // eerst controleren of de foto wel verkleind moet worden
    if ($breedte_origineel > $breedte2 || $hoogte_origineel > $hoogte2)
    {

        switch ($type)
        {
            case
1:
                //gif
                $afbeelding_origineel = imagecreatefromgif($map.$bestandsnaam);
                imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
                imagegif($afbeelding, $thumblocatie.$bestandsnaam);
                break;
            case
2:
                //jpg
                $afbeelding_origineel = imagecreatefromjpeg($map.$bestandsnaam);
                imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
                imagejpeg($afbeelding, $thumblocatie.$bestandsnaam,80);
                break;
            case
3:
                //png
                $afbeelding_origineel = imagecreatefrompng($map.$bestandsnaam);
                imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
                imagepng($afbeelding, $thumblocatie.$bestandsnaam);
                break;
        }
    }

    // anders kopi?ren we de foto gewoon naar de thumbsmap
    else{
        copy($map.$bestandsnaam,$thumblocatie.$bestandsnaam);
    }

    return true;
}


//=====================================================
//   Hieronder dient niets meer veranderd te worden
//=====================================================

$fotosperpagina = $afbeeldingenperrij * $aantalrijen;
$aantalfotos = countPhotos($dirname);
$aantalpaginas = ceil($aantalfotos / $fotosperpagina);
// fotomap openen
$open = opendir($dirname);

//=====================================================
// als er geen actie is opgegeven
//=====================================================


if (empty($_GET['action']))
{

    $photos = generateArrDir($dirname);      
    $page = $_GET['page'];
    
//=====================================================
// opgegeven paginanummer controleren
//=====================================================

    if (!is_numeric($page) || !pageExists($page))
    {

        $page = "1";
    }
else{
        $page = $page;
    }
  

    $photos = array_chunk($photos,$fotosperpagina,true);
    $photos = $photos[$page-1];
    $vorige = $page-1;
    $volgende = $page+1;  

    echo "<table width= 49% border='1' align= center>";        
//=====================================================
// titel bovenaan weergeven indien zo ingesteld
//=====================================================

    echo'<TR>';
    echo'<TD WIDTH=48%  COLSPAN="0" align=center>';  
        if ($showtitle == "yes")
        {

           echo "<h2 class=\"title\">" . $albumnaam . "</h2>\n";
        }

    echo '</table>';
    echo "<table width= 49% border='1' align= center>";        
    echo'<TR>';
    echo "<td width=10% align=center>"; // colspan=\"3\">";
    //$tmp = NULL;
    //foreach(explode('/',$dirname) as $tmp)
    //{    
    //echo '<a href="?pagina=fotoalbum&amp;album='.$tmp.'">'; //.ucfirst($tmp2).'</a><br> ';

        echo "Er zijn " .$AantalSubDir. " albums";
    //}
    echo "</td>";            
    echo'<TD VALIGN="top">';//begin vak dir's
        if(isset($SubDir)){
                 if(!$mappen = glob($dirname.'/*', GLOB_ONLYDIR))
                 {

                    $mappen = array();        
            }
        
            foreach($mappen as $album)
            {

            if(basename($album)!= 'thumbs')            
            {

              echo '<a href="?pagina=fotoalbum&album="'.$album.'">'.ucfirst(basename($album)).'</a><br>';              
            }

           $mappendir[] = $album;
            }
        }

        echo '</td>';        
        
    if (is_array($photos))
    {

        // kijken of er een "vorige" knop nodig is
        echo '<tr BGCOLOR=blue>';
        echo '<td colspan="2"><center>';
        if (pageExists($vorige))
        {
            
            echo "<a href=\"" . $php_self . "?page=".$vorige."\">&lt;&lt;&nbsp;Vorige</a>\n";
        }
else{
            echo "<span class=\"hidden\">Vorige&nbsp;&gt;&gt;</span>";
        }

        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;\n";
              
//=====================================================
// kijken of er een "volgende" knop nodig is
//=====================================================

        if (pageExists($volgende))
        {

            echo "<a href=\"" . $php_self . "?page=".$volgende."\">Volgende&gt;&gt;&nbsp;</a>\n";
        }
else{
            echo "<span class=\"hidden\">Volgende&nbsp;&gt;&gt;</span>";
        }

        echo "<br>\n";
         echo "</center></td>";
        echo "</tr>";
        echo '<tr BGCOLOR=black>';
        echo '<td colspan="2"><center>';
        $inrij = 0;
        foreach ($photos as $id => $photo)
        {

            if (!file_exists($dir_thumbs . $photo))
            {

                // ... dan maken we die aan
                thumbnail($dirname,$dir_thumbs,$photo,$breedte_thumbnail,$hoogte_thumbnail);
            }

            echo "<img src=\"" . $dir_thumbs . $photo . "\" alt=\"" . $photo . "\"  onclick=\"location.href='" . $php_self . "?action=photo&amp;id=".$id."'\" class=\"image\">\n";
            $inrij++;
            // als de foto de laatste van de rij is, breken we de rij af om terug aan de kant te beginnen
            if ($inrij == $afbeeldingenperrij)
            {

                echo "<br>\n";
                // $inrij op 0 zetten
                $inrij = "0";
            }
        }

        echo "</div>\n";
    }
else{
        echo "<td>Geen foto's aanwezig";
    }

    echo "</center></td>";
    echo "</tr>";
    echo "</table>";
}

//=====================================================
//Einde begin scherm Overzicht
//=====================================================

//=====================================================
// als er op een foto geklikt wordt willen we dat deze foto in het groot wordt weergegeven
//=====================================================


elseif ($_GET['action'] == "photo" && isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id']))
{

    
    echo "<table width= 43% border='1'background-COLOR:#d3d3d3 align= center>";
    $volgende = $_GET['id']+1;
    $vorige = $_GET['id']-1;
    $photoid = $_GET['id'];
    $page1 = $_GET['id'] + 1;
    $page = $page1 / $fotosperpagina;
    $page = ceil($page);  
    $photos = generateArrDir($dirname);

    echo '<tr BGCOLOR=blue>';
    echo '<td colspan="2"><center>';
    //echo "<div id=\"mainlayer\">\n";
    // begin navigatie bovenaan...

    if ($photoid < 1){
        //doe niets
    }else{        
        if (file_exists($dir_thumbs . $photos[$photoid]) && in_array($photos[$photoid],$photos))
        {

            echo "<a href=\"" . $php_self . "?action=photo&amp;id=".$vorige."\">&lt;&lt;&nbsp;Vorige</a>\n";
        }
else{
            echo "<span class=\"hidden\">Vorige&nbsp;&gt;&gt;</span>";
        }
        }

    echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;\n";
        if ($aantalfotos > $photoid + 1){
            if (file_exists($dir_thumbs . $photos[$photoid+1]) && in_array($photos[$photoid+1],$photos))
            {
//echo "start grote foto      ";
                echo "<a href=\"" . $php_self . "?action=photo&amp;id=".$volgende."\">Volgende&nbsp;&gt;&gt;</a>\n";
            }
else{
                echo "<span class=\"hidden\">Volgende&nbsp;&gt;&gt;</span>";
            }

                echo "<span class=\"hidden\">Volgende&nbsp;&gt;&gt;</span>";
        }

    //echo "<br>\n";
    //echo "<br>\n";

echo "</center></td>";
echo "</tr>";
//echo $pathinfo;
//=================================================
// ... einde navigatie bovenaan
//=================================================  
//begin foto...
//=================================================

        if ($volgende = $aantalfotos) {
        $volgende= $volgende-1;
        }

    if (file_exists($dir_thumbs . $photos[$volgende]) && in_array($photos[$volgende],$photos))    
    {

echo '<tr>';
echo '<td colspan="2"><center>';
        echo "<img src=\"" . $dirname . $photos[$photoid] . "\" alt=\"" . $photos[$photoid] . "\" onclick=\"location.href='" . $php_self . "?action=photo&amp;id=" . $volgende . "'\" class=\"image\">\n";
        //echo $photoid;
        
    }else{
        echo "<img src=\"" . $dirname . $photos[$photoid] . "\" alt=\"" . $photos[$photoid] . "\" class=\"image2\">\n";
    }

    echo "<br>\n";
    echo "<br>\n";
echo "</center></td>";
echo "</tr>";
//}
//==============================================================
// ... einde foto
//===============================================================
// begin thumbnailsbalk....
//==============================================================    

echo '<tr>';
echo '<td colspan="2"><center>';
    if ($photoid >= 2) {
        if (file_exists($dir_thumbs . $photos[$photoid - 2]) && in_array($photos[$photoid - 2],$photos))
        {
//echo "start1";
            $location = $photoid - 2;
            echo "<img src=\"" . $dir_thumbs . $photos[$photoid - 2] . "\" class=\"image\" alt=\"" . $photos[$photoid - 2] . "\" onclick=\"location.href='" . $php_self . "?action=photo&amp;id=" . $location . "'\">\n";
        }
else{
    
            echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;\n";
        }

        if (file_exists($dir_thumbs . $photos[$photoid - 1]) && in_array($photos[$photoid - 1],$photos))
        {
//echo "start2";
            $location = $photoid - 1;
            echo "<img src=\"" . $dir_thumbs . $photos[$photoid - 1] . "\" class=\"image\" alt=\"" . $photos[$photoid - 1] . "\" onclick=\"location.href='" . $php_self . "?action=photo&amp;id=" . $location . "'\">\n";
        }
else{
            echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;\n";
        }
    }

//=====================================================
// dit wordt de middelste foto in balk.
// dan heb je er nog 2 aan de linkerkant
// en 2 aan de rechterkant
//=====================================================

    if (file_exists($dir_thumbs . $photos[$photoid]) && in_array($photos[$photoid],$photos))
    {
//echo "start3";
        echo "<img src=\"" . $dir_thumbs . $photos[$photoid] . "\" class=\"this_image\" alt=\"" . $photos[$photoid] . "\">\n";
    }
else{
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;\n";
    }

//=====================================================
        if ($photoid +1 < $aantalfotos) {
        // dan stoppen
        if (file_exists($dir_thumbs . $photos[$photoid + 1]) && in_array($photos[$photoid + 1],$photos))
        {
//echo "start4";
            $location = $photoid + 1;
            echo "<img src=\"" . $dir_thumbs . $photos[$photoid + 1] . "\" class=\"image\" alt=\"" . $photos[$photoid + 1] . "\" onclick=\"location.href='" . $php_self . "?action=photo&amp;id=" . $location . "'\">\n";
        }
else{
            echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;\n";
        }
    }

  
   if ($photoid +2 < $aantalfotos) {      
        if (file_exists($dir_thumbs . $photos[$photoid + 2]) && in_array($photos[$photoid + 2],$photos))
        {

            $location = $photoid + 2;
            echo "<img src=\"" . $dir_thumbs . $photos[$photoid + 2] . "\" class=\"image\" alt=\"" . $photos[$photoid + 2] . "\" onclick=\"location.href='" . $php_self . "?action=photo&amp;id=" . $location . "'\">\n";
        }
else{
            echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;\n";
        }    
    }
  
echo "<br>";
echo "<br>";
echo "</center></td>";
echo "</tr>";
//=================================================
// ... einde thumbnailsbalk
//=================================================

//=========================================================
// voor overzicht
//=========================================================

echo '<tr BGCOLOR=blue>';
echo '<td colspan="2"><center>';
    echo "<a href=\"" . $php_self . "?page=".$page."\">Overzicht</a>\n";
    //echo "<br>\n";
    //echo "<br>\n";

echo "</center></td>";
echo "</tr>";
    //echo "[ <a href=\"" . $dirname . $photos[$photoid] . "\">Origineel</a> ]";
//=========================================================
// ... einde navigatie onderaan  
//=========================================================

    
}
echo '</table>';
?>

</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$time_end
= microtime(true);
$time = $time_end - $time_start;
echo "<br />Pagina generatie in $time seconden.\n";
?>
Gewijzigd op 08/03/2015 22:29:32 door Willem L
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:27:08
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

08/03/2015 23:08:25
Quote Anchor link
$page zal geen waarde hebben/krijgen.
Bestaat $_GET['page']?
Waarom maak je een variabele aan $page aan?
Vergelijk regel 251; daar worden meerdere controles op 1 regel uitgevoerd (met $_GET waarden). Waarom ook niet op die manier op regel 132 (en dan regel 135 er uit)?
 

09/03/2015 12:46:49
Quote Anchor link
Misschien wat bot maar wat een pauper code.
Zulk soort scripts komen echt uit het jaar 1995.

Misschien het een beter idee om aparte functies te schrijven o.i.d waarmee je bepaalde functionaliteiten opbouwd.

Dit is echt een hell aan code, niet alleen voor jou... ook voor ons.
En probeer zo min mogelijk met <tables> te werken.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/03/2015 13:41:20
Quote Anchor link
Staat er ook bij;

>> Had al enige tijd een fotoalbum script liggen.

Misschien een idee om eens wat over functies of OOP te lezen inderdaad.
 
Willem L

Willem L

09/03/2015 18:28:39
Quote Anchor link
Er komt bij mij niets bot over.
Alles is ter lering.
Inderdaad heb ik dit script al een jaar of 2 liggen
en dacht nu ik er meer tijd voor heb, laat ik het eens weer
oppakken.
Vandaar mijn vraag.
Zal me maar toeleggen op jullie advies.
Het merendeel van het script werkt wel
 

09/03/2015 22:58:34
Quote Anchor link
Okeej gelukkig maar.
Je zou kunnen proberen om jou script in functies te vatten.

getAlbum() {
// hier je album code om het op te halen.
// Je zou dan alles in een $html = 'variabele'; kunnen zetten
// Zodat je gemakkelijk $html .= 'alles aan het einde';
// kunt returnen
return $html;
}

echo getAlbum();

Succes!
 
Willem L

Willem L

11/03/2015 22:44:15
Quote Anchor link
thanx, wordt een uitdaging.
In VB.net geen moeite mee, maar dit is ff anders coderen
Gewijzigd op 11/03/2015 22:46:53 door Willem L
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.