List in List sql PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Antony Riksen

Antony Riksen

21/04/2011 19:25:48
Quote Anchor link
Goede dag,

Ik wilde een upload systeem maken met meerdere functies.

Maar ik loop momenteel tegen het volgende...
Ik wil weer kunnen geven, een hoofdmap met daarin bestanden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<ul>
 <li>Hoofdmap x</li>
     <ul>
     <li>bestandsnaam x</li>
     <li>bestandsnaam x</li>
     <li>bestandsnaam x</li>
     <li>bestandsnaam x</li>
     </ul>
 <li> Hoofdmap x</li>
          <ul>
     <li>bestandsnaam x</li>
     <li>bestandsnaam x</li>
     <li>bestandsnaam x</li>
     <li>bestandsnaam x</li>
     </ul>


De gegevens staan op dit moment in 1 tabel namelijk 'upload'
in de volgende regels:
- filename
- album

Hoe kan ik dit met een while loop maken???
Dt heb ik om de HOOFDMAPPEN weer te geven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$sql = 'SELECT * FROM upload ORDER BY album DESC';
$res = mysql_query($sql);

        
        
        while ($row = mysql_fetch_array($res))
    {
                 if ($res && mysql_num_rows($res) >= 1)
        {
                      echo '<li>'.$row['album'].'</li>';
        }
    }

maar nu wil ik dus bij de regel : "echo '<li>'.$row['album'].'</li>'; "
een sub list hebben met de bestanden...

Graag hulp.
Groeten, Antony

edit: ivm code tag :)
Gewijzigd op 21/04/2011 19:27:53 door Antony Riksen
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:35:13
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

21/04/2011 19:34:34
Quote Anchor link
Denk even na waar je mee bezig bent!!

1. je dient de 2de parameter op te geven bij _fetch_array!!
2. wat doet die $res daar binnen die while in het if statement

Sublist dan moet je zorgen dat je juiste waarde in de gaten houd.

if ($a != $row['sub']) {
// een ul-tje sluiten indien nodig
// en een ul-tje openen
$a = $row['sub'];
}
Gewijzigd op 21/04/2011 19:35:01 door Noppes Homeland
 

21/04/2011 21:35:23
Quote Anchor link
Selecteer wat je wilt hebben, gebruik geen *.
Wat betekenen de velden?
 
Antony Riksen

Antony Riksen

21/04/2011 22:33:05
Quote Anchor link
@Noppes Homeland.
Ik heb bewust gekozen om te posten in het beginners forum...

1) Wat bedoel je met een 2e parameter?

2) ik heb inmiddels de $res verwijdert dit was nog van een uitprobeer fase.
nu heb ik alleen staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
        while ($row = mysql_fetch_array($res))
    {
                 if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {
                      echo '<li>'.$row['album'].'</li>';
        } else {
                 echo 'Geen items gevonden.';
        }

---------------
@Karl Karl.
Ik wil meerde dingen weer geven,
Zoals:
- Filename
- Omschrijving
- Key words
- Toevoeg datum
e.d.
Het idee was om bestanden (Foto`s maar ook andere documenten)
te uploaden in bepaalde albums.

Groeten, Antony.
 

21/04/2011 22:34:55
Quote Anchor link
Hoe bouw jij dan een structuur? Hoe weet jij dat een bestand in een bepaalde dir zit?
Verder kan je natuurlijk het bestandsysteem overlaten aan het bestandsysteem, die is hier perfect voor.
 
Johnno janssen

johnno janssen

21/04/2011 22:41:48
Quote Anchor link
ik zie in je script al een klein foutje staan het foutje staat op regel 3 het is = of > en niet =>
 
Antony Riksen

Antony Riksen

21/04/2011 22:42:37
Quote Anchor link
@ Karl Karl,

Ik post (nu nog) na de database,
- filename
- album
(als dit werkt ga ik pas verder met omschrijving e.d.)

Mijn bedoeling was om een index te maken en als het album geselecteerd wordt dat dan alleen de 'regels' gelezen wordt waar de waarde in de regel 'album' verschijnt.

Maar om de lijst te maken zoals hierboven moet 'het' eerst zoeken naar de hoofdmappen(albums) en dan controleren of er 'bestanden' aanwezig zijn in die hoofdmap(album) en weergeven, als hij alle bestanden heeft weer gegeven voor die map(album) moet die verdergaan naar het volgend album etc. etc.

Maar ik heb dus in de tabel wel staan in welk album de foto (als voorbeeld) zou moeten verschijnen.

Groeten, Antony

Toevoeging op 21/04/2011 22:49:21:

Johnno janssen op 21/04/2011 22:41:48:
ik zie in je script al een klein foutje staan het foutje staat op regel 3 het is = of > en niet =>

Dit heb ik inderdaad eerder gehoord,
Is dit een oudere vphp versie ofzo dan???

// Laatste wijziging voor vandaag..

Ik heb het nu half voor elkaar gekregen,...
MAAR, ik heb nu 2 while loops echter telt hij niet de aantal albums maar het aantal regels in de eerste while loop, Hoe kan ik dit veranderen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
$sql = 'SELECT album FROM upload ORDER BY album DESC';
$res = mysql_query($sql);


        
     while ($row = mysql_fetch_array($res))
    {
                      echo '<li>'.$row['album'].'</li>';
                      echo '<ul>';
                      
                      
                                 $sql2 = 'SELECT * FROM upload WHERE album = "'.$row['album'].'" ORDER BY filename';
                                 $res2 = mysql_query($sql2)or die ('Foutje: '.mysql_error ());

                                       while ($row2 = mysql_fetch_array($res2))
                                             {
                                              if (mysql_num_rows($res2) > 1)
                                             {
                                               echo '<li>'.$row2['album'].' - '.$row2['filename'].'</li>';
                                             }
                                             }
                       echo '</ul>';
    }

    
    


        echo '</table>';
Gewijzigd op 21/04/2011 23:22:45 door Antony Riksen
 
Gerhard l

gerhard l

21/04/2011 23:27:44
Quote Anchor link
Johnno janssen op 21/04/2011 22:41:48:
ik zie in je script al een klein foutje staan het foutje staat op regel 3 het is = of > en niet =>


wat bedoel je?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$a
= 5;//je numrow bijv.

if($a <= 5){
    echo 'hoi';
}

?>
    


waarom zou dat niet kunnen?
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/04/2011 07:50:31
Quote Anchor link
Waarom een list in een list?
is het niet makkelijker om divs te gebruiken met bijv H3 of H4 als titel en dan een list voor derest erin?
 
Antony Riksen

Antony Riksen

22/04/2011 16:52:57
Quote Anchor link
Yearupie Achternaamloos op 22/04/2011 07:50:31:
Waarom een list in een list?
is het niet makkelijker om divs te gebruiken met bijv H3 of H4 als titel en dan een list voor derest erin?


Dat is ook prima, maar hoe is dan mijn vraag...

Toevoeging op 22/04/2011 17:12:50:

Gerhard l op 21/04/2011 23:27:44:
Johnno janssen op 21/04/2011 22:41:48:
ik zie in je script al een klein foutje staan het foutje staat op regel 3 het is = of > en niet =>


wat bedoel je?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$a
= 5;//je numrow bijv.

if($a <= 5){
    echo 'hoi';
}

?>
    


waarom zou dat niet kunnen?

Het werkt wel maar niet netjes zoals het hoort ben ik bang van...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.