List opspliten in twee kollommen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

09/09/2011 15:03:03
Quote Anchor link
Hoi iedereen,

Ik heb een vraag betreft data output vanuit een database.
In mijn database heb ik een veld waarin ik een lijst kan maken.
Ik doe dit door in het veld gewoon hardcode de lijst te typen

<li>nummer 1</li>
<li>nummer 2</li>
<li>nummer 3</li>
etc etc....

Nu komen deze allemaal onder elkaar. En ik wil dit eigenlijk in twee kolommen opslitsen. dus dat je het zo krijgt

<li>nummer 1</li> <li>nummer 2</li>
<li>nummer 3</li> <li>nummer 4</li>
<li>nummer 5</li> <li>nummer 6</li>

Hoe kan ik dit met behulp van PHP voor elkaar krijgen?
Iemand een oplossing?

Bedankt alvast!

Grt. Edwin
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:22:07
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

16/09/2011 00:12:26
Quote Anchor link
zou he niet met php doen maar met css ..
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

22/09/2011 10:35:28
Quote Anchor link
Hoe zou je dit met CSS willen doen Sebastiaan? Kom er even niet uit.
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

22/09/2011 10:49:38
Quote Anchor link
Gooi het in een tabel en pas daar css op toe
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/09/2011 10:49:49
Quote Anchor link
float: left gebruiken voor je li-element, vergezeld met een width. En dat in een divje met een bepaalde breedtte zodat er steeds maar twee naast elkaar worden getoond.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

22/09/2011 11:21:36
Quote Anchor link
Wout van der Burg op 22/09/2011 10:49:38:
Gooi het in een tabel en pas daar css op toe


Héhé, eindelijk iemand die het snapt, lol
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/09/2011 12:00:14
Quote Anchor link
Waarom in een tabel gooien? Blijkbaar iemand die het niet helemaal snapt?
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

22/09/2011 12:02:32
Quote Anchor link
Maar net wat je zelf fijner vindt..
Het maakt in principe niet veel uit
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

22/09/2011 12:34:13
Quote Anchor link
- Aar - op 22/09/2011 12:00:14:
Waarom in een tabel gooien? Blijkbaar iemand die het niet helemaal snapt?

Iets wat bestaat uit rijen en kolomen heet toch een tabel?
Gewijzigd op 22/09/2011 12:34:33 door Ger van Steenderen
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

22/09/2011 13:32:56
Quote Anchor link
Zal jouw idee eens proberen Aar. Laat het je zo weten of het is gelukt:)

Toevoeging op 22/09/2011 13:37:32:

Bedankt AAR,

Het werkt super. Ik zat veel te moeilijk te denken door het via een php code op te splitsen maar dit werkt beter en een stuk eenvoudiger! Thanks!

Toevoeging op 22/09/2011 13:51:33:

Ger van Steenderen op 22/09/2011 12:34:13:
- Aar - op 22/09/2011 12:00:14:
Waarom in een tabel gooien? Blijkbaar iemand die het niet helemaal snapt?

Iets wat bestaat uit rijen en kolomen heet toch een tabel?


Omdat een lijst veel eenvoudiger is en makkelijker uit de database te halen is;)
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

22/09/2011 16:37:15
Quote Anchor link
Dat is gewoon precies hetzelfde?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/09/2011 16:42:38
Quote Anchor link
Een lijst en tabel verschillen behoorlijk van elkaar.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

22/09/2011 16:58:24
Quote Anchor link
@Aar: mijn excuus ik had Eds post niet helemaal goed gelezen, in zijn geval inderdaad het beste in een list.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.