listbox POST-vars

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/11/2008 09:31:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb een script waarbij ik 2 listboxes heb. Met deze boxes kan ik waarden van links naar rechts verplaatsen. Nu ziet PHP mijn POST-vars hiervan niet.. Ziet iemand het probleem?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<script type="text/JavaScript">
    function RightButton_OnClick() {
        
        var AvailableLB = document.getElementById("available[]");
        var LinkedLB = document.getElementById("linked[]");
        
        for (var i=0; i < AvailableLB.length; i++) {
            if (AvailableLB.options[i].selected == true) {
                LinkedLB.options[LinkedLB.length] =
                new Option(AvailableLB.options[i].text,
                AvailableLB.options[i].value);
                AvailableLB.options[i] = null;
                i=i-1;
            }
        }
        return;
    }
    </script>

    <script type="text/JavaScript">
    function LeftButton_OnClick() {
        
        var AvailableLB = document.getElementById("linked[]");
        var LinkedLB = document.getElementById("available[]");
        
        for (var i=0; i < AvailableLB.length; i++) {
            if (AvailableLB.options[i].selected == true) {
                LinkedLB.options[LinkedLB.length] =
                new Option(AvailableLB.options[i].text,
                AvailableLB.options[i].value);
                AvailableLB.options[i] = null;
                i=i-1;
            }
        }
        return;
    }
    </script>
<?php // pour l'couleur
<form id="rechtselectie" name="rechtselectie" action="index.php" method="POST">
<
table>
<
tr>
    <
td>
        <
span class="resultkop">Niet toegewezen:</span><br>
        <
select class="afwezig" multiple style="width:150px;" size="10" name="available[]" id="available[]">
            <
option value="1">Optie 1</option>
            <
option value="2">Optie 2</option>
        <
/select>
    <
/td>
    <
td>
        <
input name="move" type="button" value="<" onClick="LeftButton_OnClick();">
        <
input name="move" type="button" value=">" onClick="RightButton_OnClick();">
    <
/td>
    <
td>
        <
span class="resultkop">Toegewezen:</span><br>
        <
select class="aanwezig" multiple style="width:150px;" size="10" name="linked[]" id="linked[]">
            <
option value="3">Optie 3</option>
            <
option value="4">Optie 4</option>
        <
/select>
    <
/td>
<
/tr>
<
tr>
    <
td colspan="3"><input id="submit" name="submit" type="submit" value="OK"></td>
<
/tr>
<
/table>
<
/form>
[
code]<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

    if (isset($_POST['linked'])) {
        echo "OK";
    }
else {
        echo "kut";
    }

    print_r($_POST['linked']);
    print_r($_POST['available']);
}
  
?>



De output is;
kut
Notice: Undefined index: linked in groepsrechten.php on line 130

Notice: Undefined index: available in groepsrechten.php on line 131
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wout van der Burg
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:10:20
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/11/2008 09:46:00
Quote Anchor link
@Wout

Ik wil wel even proberen / testen, maar mis wel een stukje code zo.. :) kan je die code ergens plaatsen, zodat heen en weer schuiven ook werkt? Dan ga ik even proberen of ik je kan helpen. Zie zo namelijk de fout niet.
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/11/2008 09:50:00
Quote Anchor link
bij deze :) ^
 
Beezz

Beezz

26/11/2008 09:52:00
Quote Anchor link
Kan het niet zijn dat de

name="linked[]" id="linked[]">

Wordt gezien als 1 dus niet vergelijkbaar met $_POST['linked']
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2008 09:53:00
Quote Anchor link
Nee

Enige dat ik me afvraag is waarom op regel 38 van de snippit er een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php staat
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Beezz

Beezz

26/11/2008 09:56:00
Quote Anchor link
Beter!!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Beezz
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/11/2008 09:58:00
Quote Anchor link
Jacco
Ja dat klopt, die had ik gedaan voor de kleur.. Dus dat genegeerd worden..
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/11/2008 09:58:00
Quote Anchor link
Ik zie wel wat de fout is, en ben nu aan het zoeken naar de oplossing.

Bij een selectlist namelijk, moet je de items selecteren (houd ctrl of shift vast voor het selecteren van meerdere items) alvorens die worden meegestuurd.

Ik denk aan een js oplossing, ga ik mee aan de gang. :)
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/11/2008 10:00:00
Quote Anchor link
Ah ok... :) ja nou je het zegt =D
Ben benieuwd naar je oplossing.. Alvast bedankt voor je moeite
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2008 10:02:00
Quote Anchor link
als het een Ajax oplossing mag zijn kun je denken aan.


(ff prototype style)

$('listbox').getElementsByTagName('option');

Enzovoort
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/11/2008 10:03:00
Quote Anchor link
@Jacco

Hoezo AJAX oplossing? Je moet met JS aan de cliënt kant zorgen dat alle items zijn geselecteerd, voor het formulier wordt verzonden. Daar komt geen AJAX bij kijken hoor.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2008 10:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
var optList = document.getElementById('listbox').getElementsByTagName('option');
for(i=0;i<optList.length;i++)
{
optList[i].selected = 'selected' ;
}

zoiets ongeveer :)

Maar ik zei ook ALS ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/11/2008 10:20:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
<script type="text/JavaScript">
    function RightButton_OnClick() {
        
        var AvailableLB = document.getElementById("available[]");
        var LinkedLB = document.getElementById("linked[]");
        
        for (var i=0; i < AvailableLB.length; i++) {
            if (AvailableLB.options[i].selected == true) {
                LinkedLB.options[LinkedLB.length] =
                new Option(AvailableLB.options[i].text,
                AvailableLB.options[i].value);
                AvailableLB.options[i] = null;
                i=i-1;
            }
        }
        return;
    }
    </script>

    <script type="text/JavaScript">
    function LeftButton_OnClick() {
        
        var AvailableLB = document.getElementById("linked[]");
        var LinkedLB = document.getElementById("available[]");
        
        for (var i=0; i < AvailableLB.length; i++) {
            if (AvailableLB.options[i].selected == true) {
                LinkedLB.options[LinkedLB.length] =
                new Option(AvailableLB.options[i].text,
                AvailableLB.options[i].value);
                AvailableLB.options[i] = null;
                i=i-1;
            }
        }
        return;
    }
    
    function Select_All(){
        var available = document.getElementById('available');
        for (var i = 0; i < available.options.length; i++ ) {
            available.options[i].selected = 'selected';
            }
        var linked = document.getElementById('linked');
        for (var i = 0; i < linked.options.length; i++ ) {
            linked.options[i].selected = 'selected';
            }
        }
    </script>

<form id="rechtselectie" name="rechtselectie" action="str_split.php" method="POST">
<table>
<tr>
    <td>
        <span class="resultkop">Niet toegewezen:</span><br>
        <select class="afwezig" multiple style="width:150px;" size="10" name="available[]" id="available">
            <option value="1">Optie 1</option>
            <option value="2">Optie 2</option>
        </select>
    </td>
    <td>
        <input name="move" type="button" value="<" onClick="LeftButton_OnClick();">
        <input name="move" type="button" value=">" onClick="RightButton_OnClick();">
    </td>
    <td>
        <span class="resultkop">Toegewezen:</span><br>
        <select class="aanwezig" multiple style="width:150px;" size="10" name="linked[]" id="linked">
            <option value="3">Optie 3</option>
            <option value="4">Optie 4</option>
        </select>
    </td>
</tr>
<tr>
    <td colspan="3"><input onclick="Select_All()" id="submit" name="submit" type="submit" value="OK"></td>
</tr>
</table>
</form>
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
print_r($_POST);
    if (isset($_POST['linked'])) {
        echo "OK";
    }
else {
        echo "kut";
    }

    print_r($_POST['linked']);
    print_r($_POST['available']);
}
  
?>
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/11/2008 10:24:00
Quote Anchor link
Jeeeeeeeeeeeeeej hij doet het

Hartstikke bedankt Robert!!!
 
Beezz

Beezz

26/11/2008 10:29:00
Quote Anchor link
@Jacco,


Wel grappig te zien dat bij id='linked[]' en id='available[]'

de [] zijn verdwenen.....


Hmmmmmm


Vergelijk het maar eens met het vorige script....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Beezz
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2008 10:30:00
Quote Anchor link
Omdat het niet practisch en niet nodig is :) niet omdat het conflicten opleverd :)
 
Beezz

Beezz

26/11/2008 10:33:00
Quote Anchor link
Je hebt gelijk.....


Maar soms zit een conflict in een onverwachte hoek...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.