live queries

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »
Niels Peeren

Niels Peeren

18/05/2014 02:48:07
Quote Anchor link
source : http://stackoverflow.com/questions/3074380/submit-search-query-get-search-result-without-refresh

Ik heb van deze post de scripts ingebouwd om zonder page refresh een query uit te voeren en te laten zien. ik heb hem een beetje aangepast naar het volgende :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<script type="text/javascript">
    $(function() {
    $('.comments').find('a[href="#"]').on('click',function() {
    var value = $(this).data('elemid');
    $.post('phpfiles/db_query.php',{value:value}, function(data){
    $(".search_results").html(data);
    });
    return false;
    });
});
</script>


met in de php file :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
include_once 'mysql.php';
        
        $selectdata = mysql_query("SELECT * FROM Comments");
        
        while($row = mysql_fetch_array($selectdata))
        {
            echo $row['Comment'];
            echo " ";
            echo $_POST['value'];
            echo "</br>";
        }


en in de html :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a class="readcomments" href="#" data-elemid="'.$row['ID'].'">Show comments</a>


deze code wordt dus uitgevoerd als iemand op de a href klikt en geeft de ID mee als value.

het probleem is nu dat dit script meerdere keren uitgevoerd moet worden omdat het comments op bepaalde posts moet ophalen. Als ik nu in de 1e post op de link klik doet hij het perfect hij geeft alle database resultaten weer met daar achter de ID.

Maar als ik nu in een 2e of 3e post etc... op de link klik staan daar ook wel de database results maar in elke post veranderd nu de ID mee naar de ID van de laatst geklikte post.

weet iemand hoe je dit voorkomt?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:37:26
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/05/2014 09:27:22
Quote Anchor link
Lijkt me logisch. In het stukje PHP staat op regel 9 $_POST['value']. die zal dus telkens hetzelfde zijn. Waarschijnlijk wil je die vervangen hebben voor $row['id'] of iets dergelijks. 'id' is dan een kolomnaam uit je database. Ik ben overigens benieuwd hoe je dan je database hebt opgebouwd want als ik het goed begrijp heb je al een tabel 'Posts' in de database en heb je een tabel 'Comments'. Laat eens zien welke kolommen je hebt van deze twee tabellen.
 
Erwin H

Erwin H

18/05/2014 09:43:16
Quote Anchor link
Volgens mij gaan er meer dingen mis in het script. Als ik het goed begrijp wordt die select query uitgevoerd voor een ajax call. In dat geval zou je maar 1 post moeten terugsturen (lijkt mij) en is je query dus niet correct. Nu selecteer je namelijk alle comments uit je database, terwijl je er neem ik aan maar 1 nodig hebt, of in elk geval alleen de comments die horen bij de betreffende post.

Verder klopt je javascript ook niet. Je hebt nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var value = $(this).data('elemid');

Alleen de .data() functie in jQuery zorgt ervoor dat je data kunt opslaan en ophalen bij een HTML element. Het leest geen attributen uit wat jij probeert te doen. Als je de waarde wilt hebben van data-elemid dan moet je dat via de .attr() functie doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var value = $(this).attr('data-elemid');
 
Niels Peeren

Niels Peeren

18/05/2014 10:30:52
Quote Anchor link
Frank : ik heb inderdaad de tables Posts en Comments in de database staan.
momenteel staat er even een testquery in het php bestand later wordt deze query aangepast dat hij alleen alle comments select die bij die post horen. Dan wordt dus de gekeken of de MainPostID gelijk is aan de ID van de post.

Erwin : Bedankt voor de tip over de .Data had me er nog niet heel veel in verdiept maar het is nu duidelijk.

Het script is oorspronkelijk bedoeld voor een zoek veldje met live query results als je op de knop klikt dus dan hoeft hij inderdaad maar één keer een resultaat terug te sturen.

Toevoeging op 18/05/2014 13:37:09:

ik heb die var value veranderd en in mijn phpfile de $_POST['value'] veranderd naar $row['ID'] maar het probleem is nog steeds dat hij een div meerdere keren op het scherm zet met daarin de echo van de php file en die query veranderd elke keer dat je op een knop klikt ivm de value die anders wordt en dit wordt dan in elke div aangepast terwijl dit alleen in de div van die post moet en niet allemaal

Toevoeging op 18/05/2014 13:55:45:

heb het voor elkaar gekregen met wat jij zei frank , heb met die id wat geprobeerd en het werkt.


heb nu :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$("#readcomment" + value).html(data);


en in de html :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div class="search_results" id="readcomment'.$row['TextPostID'].'"></div>


dus alles heeft nu een aparte ID en wordt apart aangepakt.

thanks alot Frank en Erwin!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.