.LOAD probleem (of toch beter .POST of toch beter .GET)?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Olivier Peeters

Olivier Peeters

09/11/2012 17:22:33
Quote Anchor link
Hallo allen,

ik heb een paginatj'e gemaakt met een tekstvak. Via JQuery word dit deze waarde, bij verandering, overgedragen naar een andere pagina, waar via PHP bepaalde zaken in de MySQL opgezocht worden...

Nu is mijn code zoals onderstaande
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
    $(".naam").keyup(function () {
      var value = $(this).val();    
    $("#naam").load("sqlinput.php?"+value);
  

$("#naam").load("sqlinput.php?naam="+value, function(response, status, xhr) {
  if (status == "error") {
    var msg = "Sorry but there was an error: ";
    $("#naam").html(msg + xhr.status + " " + xhr.statusText);
  }
});


Ter vervollediging => Volgende code staat in mijn body:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type="text" class="naam">
<div id="naam"></div>

Nu alles loopt goed, maar indien ik meerdere woorden (bijvoorbeeld mijn naam Olivier Peeters) intik (of een spatie is ook al voldoende), dan blijkt deze code niet meer te werken...

Mogelijk is dit snel opgelost met enkele (kleine) aanpassingen, maar ik weet niet waar ik dit kan/moet zoeken.

Is de load manier een goede manier om dit te doen? Of bebruik ik beter .POST/.GET? Wat is eigenlijk het grote verschil tussen deze methoden (POST is beperkter in verzending dacht ik..) tov .LOAD?

Alvast bedankt,
Olivier Peeter
Gewijzigd op 09/11/2012 17:25:41 door Olivier Peeters
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:09:01
 
Erwin van Hoof

Erwin van Hoof

14/11/2012 17:05:17
Quote Anchor link
Het probleem zit hem in het toevoegen van de variabele aan de url via:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"sqlinput.php?"+value

een spatie bijv. wordt dan %20.

Hiervoor kun je urlencode en urldecode gebruiken.

Kun je ook de php code geven van sqlinput.php want je hebt ook nog met veiligheid te maken als je variabelen direct uit de url in php gebruikt.

Groet,

Erwin van Hoof
SiteOn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.