login controle

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 10:35:55
Quote Anchor link
is dit een goede methode voor controlen of username correct is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$username
= mysql_query ("SELECT username FROM users WHERE username = '" . mysql_real_escape_string ($_POST['username']) . "'") or die (mysql_error ());


if (mysql_num_rows ($username) == $_POST['username']){
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 17:16:01
 
Chris -

Chris -

10/01/2012 10:43:34
Quote Anchor link
Je bent goed op weg, maar het klopt nog niet helemaal.

1. Je gebruikt een foutafhandeling, maar geen nette.
2. mysql_num_rows geeft het aantal resultaten terug als string (number of rows). Je moet dus kijken of dit 1 of meer is. Dus ipv $_POST['username'], doe je m_n_r($query) == 1

3. Is er een reden dat je de "oude" mysql_* functies gebruik?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2012 10:44:17
Quote Anchor link
Nee, want mysql_num_rows() geeft een aantal of FALSE terug, nooit de username.
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 10:51:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$username
= mysql_query ("SELECT username FROM users WHERE username = '" . mysql_real_escape_string ($_POST['username']) . "'") or echo ('could not query');


if (mysql_num_rows ($username) == 1){
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2012 10:54:28
Quote Anchor link
Dat zou kunnen, als je wilt controleren of iemand bestaat.
Zorg uiteraard wel voor goede foutafhandeling, want die() hoor je nooit te gebruiken.
 
Frank WD

Frank WD

10/01/2012 10:59:08
Quote Anchor link
Chris Horeweg op 10/01/2012 10:43:34:
3. Is er een reden dat je de "oude" mysql_* functies gebruik?


Chris,

Is daarvoor een betere manier dan?
Ik maak mijn query ook altijd zo, en volgens de geleerden op PFZ zal dit de juiste manier zijn. Hoor graag enige argumenten er over.

Of je moet op de foutafhandeling or die() doelen. Deze gebruik ik niet.
Gewijzigd op 10/01/2012 11:00:09 door Frank WD
 
Chris -

Chris -

10/01/2012 11:19:38
Quote Anchor link
De PHP-MySQL functies zullen niet meer worden geupdate, gebruik het vernieuwde MySQLi object of PDO :)
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 13:21:09
Quote Anchor link
nou als beginnend php'er dacht ik dat het makkelijk was om de oude functies te gebruiken (niet dat ik wist dat er nieuwe waren) maar de oude ken ik al een klein beetje en verder is er niemand die de nieuwe kan uitleggen voor me

Toevoeging op 10/01/2012 13:27:06:

dit is zeker niks he?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$username
= mysql_query ("SELECT username FROM users WHERE username = '" . mysql_real_escape_string ($_POST['username']) . "'") or die ('could not query');
$password = mysql_query ("SELECT password FROM users WHERE password = '" . mysql_real_escape_string md5(($_POST['password']) . "'")) or die ('could not query');
$result_user = mysql_num_rows($username);
$result_pass = mysql_num_rows($password);
if ($result_user + $result_pass == 2) {
?>
 
Jelle -

Jelle -

10/01/2012 13:44:41
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/pdo-verbinden-met-verschillende-databases/534/

Een duidelijke tutorial over hoe PDO werkt, echt een aanrader.

Verder over je laatste post, je moet wel selecteren op de combinatie (username, password) want anders kan ik inloggen met mijn wachtwoord en iemand anders zijn username en dat willen we natuurlijk niet hé ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    $con
= ...; //db connectie

    //eerst even de query in elkaar zetten

    $query = "SELECT userID FROM users WHERE username = .. AND password = ..";

    //daarna uitvoeren
    $result = mysql_query($query,$con);

    if(!$result){
        //dit is natuurlijk geen mooie foutafhandeling, je wilt gewoon een duidelijke foutmelding tonen
        echo 'We hebben een fout in de query! <br />' . mysql_error($con);
        exit();
    }


    //en dan kijken of we een resultaat hebben bijvoorbeeld
    if(mysql_num_rows($result) > 0){
        //zet de taart maar klaar
        $_SESSION['loggedin'] = true;
    }
else{
        //volgens mij bestaat deze combinatie niet
        echo 'foei!';
    }

?>
Gewijzigd op 10/01/2012 13:47:19 door Jelle -
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 14:36:02
Quote Anchor link
duidelijk en als ik het nou is met pdo doe is het zo?
enkel klopt de lus niet...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$sql
= "SELECT username,password FROM users WHERE username = '" . quote($_POST['username']); . "' && password = '" . quote($_POST['password']); . "'";

$result = $db->query($sql);

foreach($results as $row)
{

    echo $row['username'].'<br>';
}
}

?>
Gewijzigd op 10/01/2012 14:38:52 door dylan prins
 
Jelle -

Jelle -

10/01/2012 14:44:13
Quote Anchor link
Hier gaat het dus fout op het punt dat je geen foutafhandeling hebt, om een AND (&&) te doen in SQL gebruik je AND en niet &&.

Probeer voor de grap die query maar eens op de database uit te voeren :)

En voor het escapen (mysql_real_escape_string()) gebruik je dus prepared statements bij PDO.
Gewijzigd op 10/01/2012 14:46:14 door Jelle -
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 14:53:46
Quote Anchor link
wat is een prepared statement?

Parse error: syntax error, unexpected '.'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$sql
= "SELECT username,password FROM users WHERE username = '" . quote($_POST['username']); . "' AND password = '" . quote($_POST['password']); . "'";
?>
 
Chris -

Chris -

10/01/2012 14:58:34
Quote Anchor link
Je hebt na een (niet bestaande) quote() functie een ; staan, die hoort hier niet.

Mijn advies is om de beginnershandleiding sql en php door te nemen van phptuts.nl. Hier staat de basis in.

Als je die hebt doorgenomen en dan vragen stelt, weet je al iets meer over de basis van PHP en MySQL, je leert er veel van :)
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 16:36:49
Quote Anchor link
oke ik heb het bekeken en mijn script aangepast aan PDO, maar ik hou ook van zelf uitproberen en zelf fouten maken.
dus volgende vraag:

klopt het hoe ik mijn if statement heb geplaats bij het controleren van username and password?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?
try{
$sql = "SELECT username, password FROM users WHERE username > :user AND password > :pass";

$stmt = $db->prepare($sql);
    $stmt->bindParam(':user', $user, PDO::PARAM_INT);
    $stmt->bindParam(':pass', $pass, PDO::PARAM_STR);
    
$pass = md5($_POST['username']);
$user = $_POST['password'];
$stmt->execute();

$row = $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
if ($row['username'] === $user && $row['pass'] === $pass){
echo ('gelukt!'); }
else{
echo ('niet gelukt');}
}

catch (PDOException $e)
{

echo '<pre>';
    echo 'Regel: '.$e->getLine().'<br>';
    echo 'Bestand: '.$e->getFile().'<br>';
    echo 'Foutmelding: '.$e->getMessage();
    echo '</pre>';
}

?>
 
Jelle -

Jelle -

10/01/2012 16:42:07
Quote Anchor link
Het lijkt me sterk dat je username een int is (geheel getal), verder is het wel ok om md5() te gebruiken om te testen, maar gebruik dit alsjeblieft niet in een productie omgeving (als het online staat voor gebruik, want md5() is tegenwoordig vrij waardeloos om wachtwoorden mee te hashen) kijk tegen die tijd eens naar : http://www.openwall.com/phpass/

Verder is die if een beetje overbodig, je haalt een username en wachtwoord op die je al hebt, je moet controleren of er een match is gevonden (aantal rijen is groter dan 0). Nu krijg je waarschijnlijk een foutmelding als je een ongeldig username+wachtwoord combinatie hebt. (dan bestaat $row['username'] namelijk niet)

En ik vraag me ook af of je een rij wilt ophalen waar de username groter is dan de ingevulde username (username > :user moet zijn username = :user)

Maar het is al een stap de goede richting in. (als je het ook daadwerkelijk goed begrijpt)

Ik sluit me verder wel aan bij Chris om eerst even goed de beginners handleiding door te nemen, dan voorkom je al veel fouten en wordt het allemaal een stuk makkelijker.
Gewijzigd op 10/01/2012 16:46:11 door Jelle -
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2012 16:51:52
Quote Anchor link
Smur f op 10/01/2012 16:42:07:
... want md5() is tegenwoordig vrij waardeloos om wachtwoorden mee te hashen ...


Beetje kort door de bocht.
 
Dylan prins

dylan prins

11/01/2012 09:57:33
Quote Anchor link
smur f ik het verandert in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
$sql
= "SELECT username, password FROM users WHERE username = :user AND password = :pass";

$stmt = $db->prepare($sql);
    $stmt->bindParam(':user', $user, PDO::PARAM_STR);
    $stmt->bindParam(':pass', $pass, PDO::PARAM_STR);
    
$pass = md5($_POST['username']);
$user = $_POST['password'];
$stmt->execute();

if($stmt->rowCount() == 1 ) {
echo ($stmt->rowCount()); }
else{
echo ($stmt->rowCount());}
?>


maar hij blijft 0 terug geven klopt dit?
 
Erwin H

Erwin H

11/01/2012 10:41:02
Quote Anchor link
Misschien dit omdraaien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $stmt
->bindParam(':user', $user, PDO::PARAM_STR);
    $stmt->bindParam(':pass', $pass, PDO::PARAM_STR);
    
$pass = md5($_POST['username']);
$user = $_POST['password'];
?>


Je zet nu eerst $user en $pas in de PDO parameters, maar pas daarna geef je ze een waarde. Dat klopt niet.
En daarnaast ook nog user en password omgedraaid :-)
Gewijzigd op 11/01/2012 10:48:38 door Erwin H
 
Jelle -

Jelle -

11/01/2012 10:47:57
Quote Anchor link
- SanThe - op 10/01/2012 16:51:52:
Smur f op 10/01/2012 16:42:07:
... want md5() is tegenwoordig vrij waardeloos om wachtwoorden mee te hashen ...


Beetje kort door de bocht.


Maakt dit het goed? :)
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/dynamische-salt/81951/
 
Dylan prins

dylan prins

11/01/2012 12:55:33
Quote Anchor link
erwin h dat heb ik goed gezet maar het werkt nog steeds niet...
 
Erwin H

Erwin H

11/01/2012 13:00:58
Quote Anchor link
Hoe heb je het nu?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.