login controle

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 10:35:55
Quote Anchor link
is dit een goede methode voor controlen of username correct is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$username
= mysql_query ("SELECT username FROM users WHERE username = '" . mysql_real_escape_string ($_POST['username']) . "'") or die (mysql_error ());


if (mysql_num_rows ($username) == $_POST['username']){
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:59:17
 
Chris -

Chris -

10/01/2012 10:43:34
Quote Anchor link
Je bent goed op weg, maar het klopt nog niet helemaal.

1. Je gebruikt een foutafhandeling, maar geen nette.
2. mysql_num_rows geeft het aantal resultaten terug als string (number of rows). Je moet dus kijken of dit 1 of meer is. Dus ipv $_POST['username'], doe je m_n_r($query) == 1

3. Is er een reden dat je de "oude" mysql_* functies gebruik?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2012 10:44:17
Quote Anchor link
Nee, want mysql_num_rows() geeft een aantal of FALSE terug, nooit de username.
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 10:51:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$username
= mysql_query ("SELECT username FROM users WHERE username = '" . mysql_real_escape_string ($_POST['username']) . "'") or echo ('could not query');


if (mysql_num_rows ($username) == 1){
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2012 10:54:28
Quote Anchor link
Dat zou kunnen, als je wilt controleren of iemand bestaat.
Zorg uiteraard wel voor goede foutafhandeling, want die() hoor je nooit te gebruiken.
 
Frank WD

Frank WD

10/01/2012 10:59:08
Quote Anchor link
Chris Horeweg op 10/01/2012 10:43:34:
3. Is er een reden dat je de "oude" mysql_* functies gebruik?


Chris,

Is daarvoor een betere manier dan?
Ik maak mijn query ook altijd zo, en volgens de geleerden op PFZ zal dit de juiste manier zijn. Hoor graag enige argumenten er over.

Of je moet op de foutafhandeling or die() doelen. Deze gebruik ik niet.
Gewijzigd op 10/01/2012 11:00:09 door Frank WD
 
Chris -

Chris -

10/01/2012 11:19:38
Quote Anchor link
De PHP-MySQL functies zullen niet meer worden geupdate, gebruik het vernieuwde MySQLi object of PDO :)
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 13:21:09
Quote Anchor link
nou als beginnend php'er dacht ik dat het makkelijk was om de oude functies te gebruiken (niet dat ik wist dat er nieuwe waren) maar de oude ken ik al een klein beetje en verder is er niemand die de nieuwe kan uitleggen voor me

Toevoeging op 10/01/2012 13:27:06:

dit is zeker niks he?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$username
= mysql_query ("SELECT username FROM users WHERE username = '" . mysql_real_escape_string ($_POST['username']) . "'") or die ('could not query');
$password = mysql_query ("SELECT password FROM users WHERE password = '" . mysql_real_escape_string md5(($_POST['password']) . "'")) or die ('could not query');
$result_user = mysql_num_rows($username);
$result_pass = mysql_num_rows($password);
if ($result_user + $result_pass == 2) {
?>
 
Jelle -

Jelle -

10/01/2012 13:44:41
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/pdo-verbinden-met-verschillende-databases/534/

Een duidelijke tutorial over hoe PDO werkt, echt een aanrader.

Verder over je laatste post, je moet wel selecteren op de combinatie (username, password) want anders kan ik inloggen met mijn wachtwoord en iemand anders zijn username en dat willen we natuurlijk niet hé ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    $con
= ...; //db connectie

    //eerst even de query in elkaar zetten

    $query = "SELECT userID FROM users WHERE username = .. AND password = ..";

    //daarna uitvoeren
    $result = mysql_query($query,$con);

    if(!$result){
        //dit is natuurlijk geen mooie foutafhandeling, je wilt gewoon een duidelijke foutmelding tonen
        echo 'We hebben een fout in de query! <br />' . mysql_error($con);
        exit();
    }


    //en dan kijken of we een resultaat hebben bijvoorbeeld
    if(mysql_num_rows($result) > 0){
        //zet de taart maar klaar
        $_SESSION['loggedin'] = true;
    }
else{
        //volgens mij bestaat deze combinatie niet
        echo 'foei!';
    }

?>
Gewijzigd op 10/01/2012 13:47:19 door Jelle -
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 14:36:02
Quote Anchor link
duidelijk en als ik het nou is met pdo doe is het zo?
enkel klopt de lus niet...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$sql
= "SELECT username,password FROM users WHERE username = '" . quote($_POST['username']); . "' && password = '" . quote($_POST['password']); . "'";

$result = $db->query($sql);

foreach($results as $row)
{

    echo $row['username'].'<br>';
}
}

?>
Gewijzigd op 10/01/2012 14:38:52 door dylan prins
 
Jelle -

Jelle -

10/01/2012 14:44:13
Quote Anchor link
Hier gaat het dus fout op het punt dat je geen foutafhandeling hebt, om een AND (&&) te doen in SQL gebruik je AND en niet &&.

Probeer voor de grap die query maar eens op de database uit te voeren :)

En voor het escapen (mysql_real_escape_string()) gebruik je dus prepared statements bij PDO.
Gewijzigd op 10/01/2012 14:46:14 door Jelle -
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 14:53:46
Quote Anchor link
wat is een prepared statement?

Parse error: syntax error, unexpected '.'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$sql
= "SELECT username,password FROM users WHERE username = '" . quote($_POST['username']); . "' AND password = '" . quote($_POST['password']); . "'";
?>
 
Chris -

Chris -

10/01/2012 14:58:34
Quote Anchor link
Je hebt na een (niet bestaande) quote() functie een ; staan, die hoort hier niet.

Mijn advies is om de beginnershandleiding sql en php door te nemen van phptuts.nl. Hier staat de basis in.

Als je die hebt doorgenomen en dan vragen stelt, weet je al iets meer over de basis van PHP en MySQL, je leert er veel van :)
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 16:36:49
Quote Anchor link
oke ik heb het bekeken en mijn script aangepast aan PDO, maar ik hou ook van zelf uitproberen en zelf fouten maken.
dus volgende vraag:

klopt het hoe ik mijn if statement heb geplaats bij het controleren van username and password?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?
try{
$sql = "SELECT username, password FROM users WHERE username > :user AND password > :pass";

$stmt = $db->prepare($sql);
    $stmt->bindParam(':user', $user, PDO::PARAM_INT);
    $stmt->bindParam(':pass', $pass, PDO::PARAM_STR);
    
$pass = md5($_POST['username']);
$user = $_POST['password'];
$stmt->execute();

$row = $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
if ($row['username'] === $user && $row['pass'] === $pass){
echo ('gelukt!'); }
else{
echo ('niet gelukt');}
}

catch (PDOException $e)
{

echo '<pre>';
    echo 'Regel: '.$e->getLine().'<br>';
    echo 'Bestand: '.$e->getFile().'<br>';
    echo 'Foutmelding: '.$e->getMessage();
    echo '</pre>';
}

?>
 
Jelle -

Jelle -

10/01/2012 16:42:07
Quote Anchor link
Het lijkt me sterk dat je username een int is (geheel getal), verder is het wel ok om md5() te gebruiken om te testen, maar gebruik dit alsjeblieft niet in een productie omgeving (als het online staat voor gebruik, want md5() is tegenwoordig vrij waardeloos om wachtwoorden mee te hashen) kijk tegen die tijd eens naar : http://www.openwall.com/phpass/

Verder is die if een beetje overbodig, je haalt een username en wachtwoord op die je al hebt, je moet controleren of er een match is gevonden (aantal rijen is groter dan 0). Nu krijg je waarschijnlijk een foutmelding als je een ongeldig username+wachtwoord combinatie hebt. (dan bestaat $row['username'] namelijk niet)

En ik vraag me ook af of je een rij wilt ophalen waar de username groter is dan de ingevulde username (username > :user moet zijn username = :user)

Maar het is al een stap de goede richting in. (als je het ook daadwerkelijk goed begrijpt)

Ik sluit me verder wel aan bij Chris om eerst even goed de beginners handleiding door te nemen, dan voorkom je al veel fouten en wordt het allemaal een stuk makkelijker.
Gewijzigd op 10/01/2012 16:46:11 door Jelle -
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2012 16:51:52
Quote Anchor link
Smur f op 10/01/2012 16:42:07:
... want md5() is tegenwoordig vrij waardeloos om wachtwoorden mee te hashen ...


Beetje kort door de bocht.
 
Dylan prins

dylan prins

11/01/2012 09:57:33
Quote Anchor link
smur f ik het verandert in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
$sql
= "SELECT username, password FROM users WHERE username = :user AND password = :pass";

$stmt = $db->prepare($sql);
    $stmt->bindParam(':user', $user, PDO::PARAM_STR);
    $stmt->bindParam(':pass', $pass, PDO::PARAM_STR);
    
$pass = md5($_POST['username']);
$user = $_POST['password'];
$stmt->execute();

if($stmt->rowCount() == 1 ) {
echo ($stmt->rowCount()); }
else{
echo ($stmt->rowCount());}
?>


maar hij blijft 0 terug geven klopt dit?
 
Erwin H

Erwin H

11/01/2012 10:41:02
Quote Anchor link
Misschien dit omdraaien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $stmt
->bindParam(':user', $user, PDO::PARAM_STR);
    $stmt->bindParam(':pass', $pass, PDO::PARAM_STR);
    
$pass = md5($_POST['username']);
$user = $_POST['password'];
?>


Je zet nu eerst $user en $pas in de PDO parameters, maar pas daarna geef je ze een waarde. Dat klopt niet.
En daarnaast ook nog user en password omgedraaid :-)
Gewijzigd op 11/01/2012 10:48:38 door Erwin H
 
Jelle -

Jelle -

11/01/2012 10:47:57
Quote Anchor link
- SanThe - op 10/01/2012 16:51:52:
Smur f op 10/01/2012 16:42:07:
... want md5() is tegenwoordig vrij waardeloos om wachtwoorden mee te hashen ...


Beetje kort door de bocht.


Maakt dit het goed? :)
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/dynamische-salt/81951/
 
Dylan prins

dylan prins

11/01/2012 12:55:33
Quote Anchor link
erwin h dat heb ik goed gezet maar het werkt nog steeds niet...
 
Erwin H

Erwin H

11/01/2012 13:00:58
Quote Anchor link
Hoe heb je het nu?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.