Login en Header

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander Spijk

Sander Spijk

13/06/2008 18:36:00
Quote Anchor link
Ik wil in een loginscript gebruik maken van een header, maar ik krijg het redirecten niet voor elkaar. Ik heb hiervoor het volgende script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
// Beginnen met Sessie
session_start();
session_id();
//Login checken en redirecten
if(!isset($_SESSION['loginid']) && !isset($_POST["loginusername"])){
header("Location: http://localhost/korhoen/index.php\n\n"); exit;}
// Verbinding Database
$dbhost = 'localhost';
$dbuser = 'xxx';
$pass = 'xxx';
$dbname = 'xxx';
$domein = 'xxx';
$db = mysql_connect("$dbhost","$dbuser","$pass") or die ("Sorry geen sql connectie:".mysql_error());
mysql_select_db("$dbname", $db) or die ("Database kan niet aangesporken worden:".mysql_error());
// LogIn Script
if(isset($_POST["loginusername"])&& isset($_POST["loginwachtwoord"])){
$loginquery = "SELECT id,username,wachtwoord,email,rechten FROM personeel WHERE username='" .$_POST["loginusername"]."'";
$loginresult = mysql_query($loginquery) or die ("FOUT: " .mysql_error());
while (list($loginid, $loginuser, $loginpassword, $loginemail, $loginrechten) =
            mysql_fetch_row($loginresult)){
            $passmd5 = md5($_POST["loginwachtwoord"]);
                        if($loginuser.$loginpassword == $_POST["loginusername"].$passmd5){            
                        $_SESSION['loginid'] = $loginid;
                        $_SESSION['loginuser'] = $loginuser;
                        $_SESSION['loginemail'] = $loginemail;
                        $_SESSION['loginrechten'] = $loginrechten;                    
                        }
else{ header("Location: http://localhost/korhoen/index.php?login=fail\n\n"); }    
            }
else{ header("Location: http://localhost/korhoen/index.php?login=fail\n\n"); }
}
else{ header("Location: http://localhost/korhoen/index.php?login=fail\n\n"); }
?>


Maar bij een foute username-wachtwoord combinatie rdirect het script niet naar index.php. Iemand een 9idee hoe dat komt? Dit script staat bovenaan mijn pagina...

Anduril
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:20:29
 
- SanThe -

- SanThe -

13/06/2008 18:41:00
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>

En lees wat over sql-injection. Jouw script is daar zeer gevoelig voor.
 
Ed

Ed

13/06/2008 19:09:00
Quote Anchor link
De parser schiet bij mij over de zeik, waarschijnlijk omdat de while () {} else {} structuur niet bestaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.